Home Tuintips 10 handige tips bij het gebruik van tie wraps

10 handige tips bij het gebruik van tie wraps

by Sander
10 handige tips bij het gebruik van tie wraps

Een tie wrap is een plastic bandje dat aan de ene kant een punt heeft en aan de andere kant een opening daarvoor. Je kan er dan ook dingen mee vastmaken of bijeen binden. Waarschijnlijk heeft iedereen er wel enkele in huis. Er zijn vele toepassingen voor dit handige bevestigingsmateriaal.

1. Kabels bijeen binden

Of het nu binnen of in de tuin is, met een tie wrap kan je slordige kabels bijeen binden. Het zorgt voor een opgeruimd omgeving en de veiligheid is er ook mee gediend door de kleinere kans erover te struikelen. Tie wraps kopen kan vandaag de dag gewoon online en ze kosten bijna niets.

2. Zaken aan gaas verbinden

Omdat een tie wrap op meerdere groottes kan worden ingesteld is het ook een handig hulpmiddel om zaken aan gaas te bevestigen. Denk hierbij aan een doek of een net, maar in principe alles wat je maar wilt. Omdat de verbinding indien gewenst ook weer eenvoudig kan worden geopend, is het een zeer flexibel middel.

3. Feestversiering ophangen

Met een paar bindertjes is het geen probleem om tijdelijke feestversiering of verlichting in de tuin te hangen. Het ziet er leuk uit en is zo gebeurd omdat er in iedere tuin wel bevestigingspunten zijn. Het is ook eenvoudig om het binnen te gebruiken, dan zijn spijkers of plakband overbodig.

4. Houten blokjes op de trappers van een fiets zetten

Zijn de trappers van de fiets nog niet bereikbaar voor de kids, dan je eenvoudig er een blokje hout opzetten met tie wraps. Het zit lekker stevig maar kan desgewenst ook weer verwijderd worden. Beslist een handige truc.

5. Kratje of mandje bevestigen aan fiets

Gezond om de fiets te pakken voor het doen van boodschappen. Maar een kratje of mandje achterop en dan met een hand het stuur vasthouden? Het is veel praktischer om met een tie wrap de boodschappen vast te zetten.

6. Koffer veilig sluiten

Geen slot bij de hand en toch zorgen dat je koffer zou kunnen openspringen? Geen zorgen meer nodig als je tie wraps gebruikt als extra beveiliging. Vastzetten is geen probleem. Doe er ook voor de zekerheid een paar in je koffer voor het geval je ze in de haast zou vergeten,

7. Alternatieve veters

Veters lijken afrijd stuk te gaan op het moment dat er geen reserve-exemplaren in huis zijn. Ook hiervoor kan je smalle tie wraps gebruiken als tijdelijke noodoplossing. Let op: trek ze niet te strak aan en wees voorzichtig.

8. Insectenhotel vastzetten

Een insectenhotel zie je in steeds meer tuinen, net als een bijenkast. Afhankelijk van het gewicht en de grootte zullen ze niet snel weg waaien. Maar je gasten zullen ook een rustig verblijf verwachten als het stormachtig is. Zet het hotel dan vast met tie wraps.

9. Mapjes maken

Wil jij je papieren bij elkaar houden maar is er geen map of een binder voorradig dan kan je daar ook tie-wraps voor gebruiken. De tie wraps fungeren dan als ringband.

10. Telefoonhouder

Rijg twee tie wraps om je mobiel en zet ze vast. De telefoon kan dan op de lange einden rusten als jij handsfree wil bellen of bijvoorbeeld muziek wilt beluisteren.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment