Home Tuintips 4 handige apps voor het tuinieren

4 handige apps voor het tuinieren

by Sander
Tuinieren met geur en kleur

Tuinieren kan een hele leuke hobby zijn, maar je bent er niet meteen een ster in. Je moet er kennis en ervaring in opbouwen. Gelukkig kun je in het tijdperk van de smartphone rekenen op verschillende handige apps die je kunnen helpen bij het tuinieren. We bespreken er vier in dit artikel. Natuurlijk heb je voor tuinieren met een app bij de hand wel draadloos internet nodig in je tuin. Heeft je provider je voorzien van matige apparatuur die geen signaal tot in je tuin weet te produceren? Zoek dan op Breedbandwinkel naar een nieuw internetabonnement!

Pokon

Pokon geniet natuurlijk bekendheid als plantenvoedsel, maar men dient ook de mens, namelijk door het aanbieden van een leuke en handige app met dezelfde naam. Dit is de app die je wilt hebben als je nog niet de meest ervaren plantenverzorger bent en wel wat tips kunt gebruiken van hoe voor je planten en je gazon moet zorgen. De app laat je handige filmpjes zien over plantenverzorging en vertelt je zaken als wanneer je de rozenstruik moet bijknippen, wanneer je de planten water moet geven en welke voeding geschikt is voor je planten. De Pokon app komt van pas voor het gazon en de siertuin, maar ook voor de moestuin en kamerplanten.

Plantifier

Ben je slecht in het onthouden welke plant of bloem nu ook alweer welke is? Dan biedt de app Plantifier uitkomst. Deze app helpt je namelijk met het identificeren van bloemen en planten. Of beter gezegd: de vele leden helpen je, want je deel een foto van de plant of bloem en binnen enkele minuten krijg je het antwoord, plus tips voor de verzorging ervan. Zelf kun je dus ook anderen blij maken met jouw kennis over flora. De app komt natuurlijk ook buiten je tuin van pas, bijvoorbeeld wanneer je tijdens een wandeling een bloem of plant tegenkomt waarvan je je afvraagt wat voor soort het is.

Intratuin

Het kon ook bijna niet anders dan dat Intratuin óók een app heeft voor de liefhebber van tuinieren. Deze app voorziet je van allerlei leuke weetjes en ideeën, voor zowel buiten als binnen. Handig is bijvoorbeeld dat de app je leert hoe je onkruid moet bestrijden. Ook biedt de Intratuin-app een tuinkalender. Hierin kun je per maand zien wat je moet je doen in je tuin om hem goed bij te houden.

Dr. Panda Moestuin

Als de naam Dr. Panda Moestuin je wat te kinderlijk klinkt, komt dat omdat de app ook op kinderen gericht is. Ook voor je zoon, dochter of kleinkind is het immers leuk om in de (moes)tuin aan de slag te gaan. Deze app leert ze hoe ze het planten en onderhouden van een moestuin moeten aanpakken aan de hand van een virtueel moestuintje. Daarin kunnen ze oefenen met zaadjes planten, onkruid verwijderen, water geven en oogsten. Leerzaam en leuk, en ook nog eens zonder advertenties.

Wees dus niet te trots en probeer het niet allemaal zelf in de praktijk te ondervinden, maar laat je bijstaan door de kennis die deze apps je kunnen bieden. Uiteindelijk word je zelf ook een expert en kunnen deze apps jou niets nieuws meer vertellen, maar daar moet je ze dan wel eerst voor ‘uitspelen’, zodat je alle kennis erin in je hoofd kunt opslaan.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment