Home Tuintips 4 tips bij het uitkiezen van de juiste loungeset

4 tips bij het uitkiezen van de juiste loungeset

by Sander
4 tips bij het uitkiezen van de juiste loungeset

Het woord loungen komt uit het Engels en de betekenis ervan gaat net iets verder dan relaxen. Bij loungen denk je aan een speciale ruimte die bedoeld is om tot rust te komen, onder genot van een lekker drankje en muziek. De lounge op de luchthaven is daarvan het beste voorbeeld. De passagiers die hier toegang hebben, kunnen op comfortabele banken of stoelen wachten tot hun vlucht vertrekt. In de lounge klinkt zachte muziek en hapjes en drankjes zijn beschikbaar. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd het loungen in de tuin ook een rage en sindsdien hoort het ook bij de Nederlandse tuincultuur. Waar moet je nu op letten als je een loungestoel voor de tuin gaat kopen?

1. Ruimte

Met een beetje creativiteit kan je in iedere tuin wel een loungeruimte realiseren, ook in een kleine tuin. Uiteraard geldt hier dat meten ook weten is. Zorg dat je weet hoeveel ruimte er beschikbaar is. Daarbij is het van belang dat er ook genoeg loopruimte overblijft om de gasten een hapje of een drankje te kunnen aanbieden. Lounge meubelen zijn er in diverse soorten en maten, dus ook voor jouw tuin.

2. Het juiste materiaal

Als je een loungeset aanschaft, is het een goed idee om deze af te stemmen op jouw tuin. Er zijn materialen beschikbaar die goed harmoniëren met een tuinontwerp. Bij een strakke moderne tuin is aluminium een goede keuze omdat dit metaal ook strakke lijnen heeft. Bij een landelijke of natuurlijke tuin past hout (meestal teak) goed. Je kunt hierbij er ook voor kiezen om het hout te laten ‘verouderen’ zodat het onderdeel van de tuin gaat uitmaken. Het ‘nieuwe’ materiaal Wicker is geschikt voor een klassieke tuin en geeft een retro-look. Alle voornoemde materialen zijn geschikt voor de tuin.

3. Comfortabel

Bij loungen draait het allemaal om relaxen en dat is alleen mogelijk als je lekker kan zitten. Loungesets bieden ook vaak zachte en brede zitplaatsen. Toch is zitgenot een heel persoonlijk zaak. De een heeft liever een hoge rugleuning en de ander juist niet. Ook maakt de manier waarop je zit groot verschil. Als je liever actief zit vraagt dat om een heel andere stoel dan voor iemand die graag onderuitgezakt zit. Als je nog twijfelt over de loungestoel die het meest comfortabel is voor jou, is het verstandig om eens een showroom te bezoeken. Ook bij jou in de buurt is er vast eentje te vinden.

4. Praktisch

De meeste lounge-meubelen kunnen buiten blijven staan in de winter al is het dan een goed idee om een hoes te gebruiken. De kussens, zowel die voor decoratieve doeleinden als zitkussens, hebben in het algemeen meer bescherming nodig. Zorg derhalve dat je een goede, droge opslagruimte hebt die groot genoeg is voor de kussens en goed bereikbaar. Wellicht is dit een goed moment om een kapschuur of blokhut te overwegen. Een overkapping zorgt ervoor dat je tuinmeubelen langer meegaan en jij meer tijd in de tuin kan doorbrengen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment