Home Tuintips 4 tips om maximaal te genieten van je tuin

4 tips om maximaal te genieten van je tuin

by Sander
4 tips om maximaal te genieten van je tuin

Uiteraard is de zomer dé tijd om van je tuin te genieten. Alles staat in bloei en de kleuren en geuren zorgen voor een heerlijke sfeer. Het is de tijd om buiten te zijn en de lange zomeravonden zijn ideaal om weer helemaal bij te komen van de verstreken seizoenen. Het werk in de tuin is in deze periode vaak eerder een lust dan een last. Maar als je optimaal van je tuin wil genieten, zal je ook in de andere seizoenen aan de slag moeten. Hieronder wat tips.

1. Herfst

Als de tuin begint te verkleuren in de herfst is het de tijd om plannen te maken voor de tuin die je in het volgende jaar wilt zien. Maak vast een overzicht welke bloemen en planten je waar wilt neerzetten. Plannen is vaak plezier vooraf en zeker als je passie voor de tuin wordt gedeeld is dat een aangename manier om stormachtige herfstavonden door te brengen. Mede in verband met dat onstuimige weer is de tijd om je tuinmeubelen binnen te halen of goed af te dekken. Dat voorkomt een hoop extra werk nadien en zorgt ervoor dat deze dure items extra lang meegaan.

2. Winter

De meeste tuinen zien er in de winter nu eenmaal triest uit, maar dat is ook ten deze de charme van het klimaat in onze streken: afwisseling. Controleer je snoeikalender, want de meeste vaste planten, bomen en struiken hebben in deze tijd een snoeibeurt nodig om de volgende bloeitijd weer op het mooist te kunnen zijn. En om jezelf vast wat op te fleuren is het ook de tijd om de vroege voorjaarsbollen te planten. Dan kunnen die voor vrolijkheid zorgen zodra het weer zachter wordt

3. Lente

De lente is een prachtige tijd, maar ook een drukke, waar het de tuin betreft. Het onkruid moet nu weer worden gewied en de tuin moet zijn vorm krijgen voor de zomer. Waarschijnlijk zijn er planten die de winter niet goed hebben overleefd en die moeten vervangen worden. Niet-winterharde planten kunnen de tuin in en de latere bloeiers onder de bollen kunnen de grond ook weer in. Vergeet ook niet je tuinmeubelen te inspecteren en zo nodig te repareren. Laat nu de zomer maar weer beginnen.

4. De trend voor zomeravonden

De vuurkorf of tuinhaard is de afgelopen jaren weer helemaal in geworden. Dat is niet verwonderlijk, want het is echt gezellig om op zomeravonden te kunnen genieten van het spel van de vlammen. Kies wel altijd voor kwaliteit omdat vuur gevaarlijk blijft. Bij de Openhaardhout Gigant weten ze alles van vuurkolven en tuinhaarden. Uiteraard kan je hier ook het juiste hout krijgen en kan je er houtpellets kopen en alle andere soorten geschikt hout vinden. Het is verstandig en veilig om hout te kopen bij een specialist zoals Openhaardhout Gigant. Je weet dan zeker dat het hout is gedroogd en meteen geschikt om te gebruiken. Vraag ook gerust om advies als je niet zeker bent welk hout het beste is.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment