Home Tuinklussen 4x tuinmeubels gemaakt van steigerbuis

4x tuinmeubels gemaakt van steigerbuis

by Sander

Tuinmeubels en andere constructies voor buiten zijn haast onmisbaar om heerlijk te kunnen genieten in de tuin. Meubels en overige constructies voor in de tuin worden vaak zelf gemaakt, denk aan overkappingen, tuin tafels, loungebanken en meer…

Aan de slag met steigerbuis!

Een tafel of bank gemaakt van hout zien we erg veel, maar je kan het ook van ander materiaal maken, zoals van steigerbuizen. Waarom steigerbuis? Wij hebben 3 voordelen voor je op een rijtje gezet:

  1. Gegalvaniseerde en aluminium buizen zijn weersbestendig en blijven lang mooi.
  2. Steigerbuizen zijn sterk en kunnen veel gewicht dragen.
  3. De buizen worden op maat gezaagd. De buizen kan je gemakkelijk online op maat bestellen.

Er is een ruim assortiment buiskoppelingen en steigerbuis online verkrijgbaar. Zo is er voor ieder wat wils en kan je je eigen steigerbuis constructie geheel naar eigen smaak maken.

Ter inspiratie laten we 4 veel gemaakte buiten projecten zien, daarbij delen we ook per project handige bouwtips!

Tafel

Een tafel is een van de populairste constructies om te maken van steigerbuizen. Je kan je steigerbuis tafel helemaal zelf ontwerpen. De afmetingen, de tafel hoogte en het tafelblad kan je helemaal zelf bepalen. De tafel kan ook met zwenkwielen verrijdbaar worden gemaakt.

Doordat de hoogte zelf te bepalen is kan je er bijvoorbeeld ook een statafel of een salontafel van maken. De meeste tafels worden van stalen buizen gemaakt in de buis diameter 42,4mm.

Er kan ook een bijpassend bankje aan toegevoegd worden. Het bankje heeft dan hetzelfde model als de tafel maar dan met de gewenste afmetingen voor het bankje.

Overkapping

Een overkapping wordt vaak op maat gemaakt. Met een overkapping zit je droog en met een schaduwdoek kan je er ook lekker koel zitten. Dit is vaak een groot en wat moeilijker project, daarom geven we je alvast wat tips om mee te beginnen:

  • Materiaal: zowel gegalvaniseerd stalen als aluminium buizen zijn hiervoor geschikt. In de meeste gevallen zijn de stalen buizen aan te raden omdat ze sterker zijn en meer gewicht kunnen dragen. Aluminium buizen zijn veerkrachtiger. Voor een overkapping adviseren wij om een buisdiameter van 42,4 mm of groter te kiezen.
  • Overspanning: Probeer een overspanning nooit langer dan 4 meter te maken om doorbuigen te voorkomen. Als er een langere afstand overbrugt moet worden raden we aan om ondersteuning punten te plaatsen.
  • Verankeren: Hoe je buizen het beste kan verankeren is afhankelijk van de ondergrond. Je kan de buizen (min. 70 cm) in de grond plaatsen of een stukje in beton gieten. Voor een harde ondergrond kan je de buizen met een voetplaat vastzetten.

Loungebank

Op zoek naar een heerlijke loungebank op maat? Loungebanken worden vaak in standaard maten aangeboden. Met steigerbuis kan je je eigen loungebank maken die perfect in jouw achtertuin past, zo benut je optimaal de ruimte.

De steigerbuizen kunnen erg goed tegen allerlei weersinvloeden en blijven na lange tijd buiten staan mooi. Het hout en de kussens kan je zelf naar wens uitzoeken. Voor het hout kan je eventueel voor steigerhout gaan. Om het helemaal compleet te maken kan je er zelfs een bijpassende salontafel bij maken.

Buitenkeuken

Om het helemaal af te maken kan je een buitenkeuken voor in de tuin maken van steigerpijp.

Een buitenkeuken kan heel uitgebreid zijn, bijvoorbeeld met een ingebouwde BBQ of met een BBQ die je er in kan zetten/schuiven. Daarnaast kan een buitenkeuken ook een soort werkbank zijn waar je gemakkelijk gerechten op kan bereiden en serveren.

In veel gevallen worden er wielen aan toegevoegd, zo kan je constructie makkelijk verplaatsen.

Geen ervaren klusser?

Heb je niet veel ervaring met klussen? Geen probleem! Veel steigerbuis aanbieders helpen je graag met jouw project en geven je advies. Sommige online webshops bieden zelfs doe-het-zelf bouwpakketten op maat aan. Alle onderdelen zijn al voor je samengesteld en kan je er direct mee aan de slag! 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment