Home Tuintips 5 ideeën voor een voller tuinleven

5 ideeën voor een voller tuinleven

by Sander
5 ideeën voor een voller tuinleven

Hoe is jouw tuinleven? Misschien ben je wel toe aan iets nieuws in je tuin. Net zoals het leven heeft je tuinleven vele dimensies die je kunt verkennen! Lees verder en word geïnspireerd door deze vijf ideeën!

Steenoven

Weg met de barbecue, neem een steenoven! Je maakt ‘m zelf van leem, of je laat hem maken door iemand anders. Het is makkelijk te maken en te gebruiken en je kan het zo mooi maken als je zelf wilt. Je kan de steenoven versieren met stenen en schelpen. Bovenal geeft het je de mogelijkheid om heerlijke pizza’s te bakken voor al je vrienden en familieleden – en natuurlijk voor jezelf! Je vrienden zullen van je houden en zullen graag naar jouw tuinfeesten komen! Als je niet zo van andere mensen houdt, geniet je er lekker zelf van.

Groentetuin

Verbouw je eigen groenten! Dit kan al op een klein stukje grond. Begin met wat simpele soorten die weinig werk kosten, zoals groenten met een korte levenscyclus, of juist meerjarige planten die jaren lang blijven staan en weinig onderhoud nodig hebben. Courgettes en pompoenen zijn makkelijk en geven doorgaans veel opbrengst! Ze hebben wel wat ruimte nodig. Je gebruikt courgettes en pompoenen op de steenovenpizza. Vroeg in het jaar kan je beginnen met het zaaien van tuinboontjes en kapucijners.

Water

Is het element water al in jouw tuin vertegenwoordigd? Een waterlichaam zorgt voor kalmte in de menselijke geest. Je kunt natuurlijk denken aan een vijver, waar je ook nog eindeloos veel kanten mee op kan qua grote, planten en dieren. Het geluid van vallend water is ook kalmerend. Neem een waterval! Als je dit te veel werk vindt, kan je ook beginnen met een vogelbadje. De vogels zullen je dankbaar zijn. Jij zult hen dankbaar zijn voor het bezoeken van je tuin en het genieten van jouw badje.

Wellness

Als je ontspanning heel serieus neemt, wil je misschien wel een sauna of jacuzzi in je tuin! Je hebt hier wel wat ruimte en andere middelen voor nodig, dus onderzoek vooral eerst of je het wel echt wilt. Als je er voor gaat, maak het dan zo mooi mogelijk voor jezelf zodat je er optimaal van kunt genieten. Als een sauna of jacuzzi je te ver gaan, kan je ook gewoon kiezen voor heerlijke ligstoelen. Als extraatje kan je altijd een voetenbadje nemen.

Geniet van het donker

Het is niet altijd mooi weer en zonnig. Kan jij genieten van je tuin als het koud en donker is of als het regent? Donkerte hoort bij het leven en het is mooi om daar van te kunnen genieten. Maak het jezelf gemakkelijk door te zorgen voor een comfortabel en uitnodigend onderkomen in grauwe tijden. Zorg voor fijne verlichting, een warme deken voor in de tuin en voor een afdakje. Als het regent, vier dan dat het leven gevoed wordt door het water. Als het donker is, geniet dan van de rustperiode en van het nachtleven van nachtdieren, en geniet van de sterren en de maan.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment