Home SoortenBomen 5 mooie en aparte bomen voor een kleine tuin

5 mooie en aparte bomen voor een kleine tuin

by Rosalyn van Moorselaar

Heb je maar een kleine tuin en wil je die toch op een natuurlijke manier inrichten? Dan is het een goed idee om voor wat kleinere boomsoorten te kiezen. Kleine boompjes staan meteen gezellig en je weet zeker dat ze nooit zo ver uitgroeien dat ze de rest van je tuin belemmeren. Kies voor een van deze 5 klein blijvende bomen!

1. Dwergsering

Dwergsering

De naam zegt het al: deze soort hoort beslist bij de klein blijvende bomen. De dwergsering krijgt net als de gewone sering prachtige paarse bloemen als het voorjaar aanbreekt. Ook roze, lila of witte bloemen zijn mogelijk. De bloemen van de sering staan vooral bekend vanwege hun heerlijke geur en groeien in pluimen. De dwergsering in een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar bomen voor een kleine tuin.

Geef jouw tuin extra kleur!

Wil jij fleurige paarse, roze of witte bloemen die jouw tuin een prachtige uitstraling geven? Koop dan één van de verschillende dwergserings op Bol.com

Prijs: v.a. € 15,66 op Bol.com


2. Slangenbast-esdoorn

acer capillipes slangenbast esdoorn

Zoek je naar aparte bomen voor een kleine tuin? Natuurlijk krijgt deze esdoorn niet voor niets de naam ‘Slangenbast’. De bast van deze boom is namelijk heel bijzonder en doet enigszins denken aan een slangenhuid. Slangenbast-esdoorns zijn bijzondere bomen die gele bloemen krijgen in de lente. Perfect voor de voortuin! Een enkelstammige boom blijft het smalst, maar wordt wel iets hoger dan een meerstammige esdoorn. In de herfst krijgen de bladeren een bijzondere oranje-gele gloed.

Een bijzonder boompje voor in jouw (voor)tuin!

Bekijk de diverse soorten Slangenbast-esdoorns op Bol.com en kies de esdoorn die bij perfect in jouw tuin past.

Prijs: v.a. € 11,99 op Bol.com

acer capillipes slangenbast esdoorn

3. Judasboom

judasboom aparte mooie bomen kleine tuin

Ga je voor bloeiende bomen? De judasboom valt in de lente meteen op vanwege zijn bijzondere felroze bloemen. Nadat deze kleine bomen in bloei gestaan hebben, komen er zaadpeulen aan, die er heel speels uitzien. Ook de judasboom krijgt in de herfst prachtige tinten. De kleur kan het meest gespecificeerd worden als warmgeel. Na een jaar of 10 heeft de boom een gemiddelde hoogte van 4 meter. Natuurlijk kun je de groei van de judasboom wel een beetje beperken door op tijd te snoeien.

Ga voor een prachtige paarse gloed!

Voldoet de Judasboom helemaal aanjouw wensen? Je kunt hem online veilig bestellen op Bol.com waar hij tot een hoogte van 275 cm en 350 cm te verkrijgen is.

Prijs: v.a. € 11,99 op Bol.com


4. Buxusboompjes

Buxusboompjes

Buxus kun je beslist niet alleen in hagen krijgen. Er zijn ook prachtige buxusboompjes op stam die je heel gemakkelijk in een bepaalde vorm kunt snoeien. Zo kun je bijvoorbeeld een boompje in de traditionele vorm in je tuin plaatsen, maar je kunt deze bomen voor een kleine tuin ook in de vorm van een dier of hart snoeien. Er zijn veel verschillende soorten buxus, maar niemand weet precies hoeveel. De schatting ligt tussen de dertig en de negentig verschillende soorten!

Het meest geliefde boompje!

Bekijk op Bol.com alle soorten buxus boompjes en hagen. Er zit ongetwijfeld een buxus bij die helemaal past bij jouw tuin!

Prijs: v.a. € 14,95 op Bol.com


5. Leibomen

Leibomen

Leibomen zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn ook zeker aparte bomen voor een kleine tuin te vinden als je voor leibomen gaat. De leilinde is bijvoorbeeld een erg bekende variant. Leibomen worden elk jaar gesnoeid, geschoren of geknot. Een leilinde wordt altijd op dezelfde plaats gesnoeid, waardoor de mooie knoesten gevormd worden. Wanneer je voor deze bomen kiest, is het wel verstandig om informatie in te winnen over het onderhoud. Met het juiste onderhoud kun je deze bomen namelijk gemakkelijk klein houden. Je kunt verschillende soorten leibomen eenvoudig online bestellen.

Kies jouw favoriete bomen voor een kleine tuin en zorg voor gezelligheid in elk seizoen!

Nog meer inspiratie opdoen? Lees ook het artikel: Het mosterdzaad: een bijzondere plant voor elke tuin

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment