Home Tuininrichting 5 onmisbare accessoires voor je barbecue

5 onmisbare accessoires voor je barbecue

by Sander
5 onmisbare accessoires voor je barbecue

Wanneer het zomerseizoen aanbreekt, is het tijd om de barbecue weer tevoorschijn te halen. Er gaat namelijk toch niets boven die lange avonden in het gezelschap van familie en vrienden? De laatste jaren heeft het barbecueën een enorme ontwikkeling doorgemaakt. In plaats van alleen het grillen van een hamburger of kipsaté bestaan er veel meer mogelijkheden. Probeer jij op culinair gebied ook graag nieuwe dingen uit, dan vind je bij bbq-zaak alle bbq accessoires die je maar nodig hebt.

1 De twee leukste gadgets: de pizzasteen en de kiphouder

Wil je dat stukje vlees en die spies met geroosterde groenten eens afwisselen met iets anders? Geen enkel probleem. Er bestaan meer dan voldoende accessoires die je helpen een veelzijdig menu te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan een pizzasteen waarmee je met gemak dezelfde resultaten als een professionele pizzabakker behaalt. Of een kiphouder, waarmee je een mals stukje kip gaart met behulp van kruiden of dranken als bier en wijn. Met deze twee ‘gadgets’ is succes gegarandeerd.

2 Tangen, spiezen, spatels en meer

Net zoals een timmerman niet zonder zijn gereedschap kan en een chirurg niet zonder zijn instrumenten, ben ook jij als grillmeester nog niet klaar voor de klus als je niet over het juiste kookgerei beschikt. Zorg er dus voor dat je voor een barbecue niet diep in je keukenkastjes hoeft te zoeken naar accessoires die eventueel dienst doen. Haal in plaats daarvan de handigste spiezen, tangen en spatels in huis waarmee je jouw etenswaren in soepele bewegingen omdraait en verplaatst.

bbq accessoires tangen

3 Accessoires voor de bescherming van je barbecue

Fervente grillmeesters bereiden hun etenswaren maar wat graag op een Weber barbecue. Een dergelijke barbecue is namelijk gemakkelijk en veelzijdig in zijn gebruik en levert je overheerlijke resultaten op. Het merk produceert verschillende varianten, waaronder gasbarbecues, elektrische barbecues, maar ook tafelformaten voor een bescheiden gezelschap. Om je barbecue in optimale staat te houden, bescherm je hem met een van de vele bij bbq-zaak beschikbare Weber bbq hoezen. Zo krijgen vocht en stof geen enkele kans.

4 Boeken met inspirerende recepten

Zoals gezegd is barbecueën inmiddels veel meer dan grillen. Het is uitgegroeid tot een aparte vorm van koken. En daarbij horen natuurlijk ook specifieke recepten. Om inspiratie op te doen en het optimale uit je bbq accessoires te halen, bestaan er tal van receptenboeken speciaal voor de barbecue. Alhoewel vlees in de meeste gevallen centraal staat, doe je ook inspiratie op voor vegetarische gerechten en krijg je inzicht in de lekkerste voor- en nagerechten om je gasten mee te verwennen.

bbq accessoires 5 soorten

5 Een smakelijke én gezonde barbecue verzorgen

Heb je eenmaal alle bbq accessoires in huis die je nodig hebt? Dan wordt het tijd om je mouwen op te stropen. Ongetwijfeld heb je al een idee over hoe je dat wilt aanpakken. Maar hoe zorg je ervoor dat echt iedereen optimaal geniet? Wanneer je rekening houdt met de dieetwensen van je gasten wordt de uitdaging namelijk wat groter. Gezond eten is vandaag de dag namelijk de norm en onlosmakelijk verbonden met genieten. Tips voor een gezonde barbecue om je vingers bij af te likken vind je hier. Eet smakelijk!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment