Home Tuintips 5 tips om je tuinhuis gezellig in te richten

5 tips om je tuinhuis gezellig in te richten

by Sander
5 tips om je tuinhuis gezellig in te richten

Een tuinhuis is een gezellige plaats om te vertoeven. Zeker op de wat frissere dagen is dit dé manier om toch dicht bij de tuin te zijn en het comfortabel warm te hebben. In een tuinhuis kun je ook lange zomeravonden doorbrengen, zonder dat je al te veel last hebt van muggen. Hieronder volgen 5 tips om je tuinhuis gezellig in te richten.

1. Kies voor sfeervolle verlichting

Sfeervolle verlichting maakt of breekt een ruimte. Een tuinhuis wordt meteen een stuk warmer met de juiste verlichting. Kies voor niet al te wit licht wanneer je in deze ruimte echt tot rust wilt komen. Warme sfeerverlichting zorgt echt voor een gezellige sfeer. Wil je ’s avonds lezen in het tuinhuis? Dan kun je ook voor een speciale leeslamp kiezen. Denk bij de verlichting niet alleen aan het tuinhuis zelf, maar ook aan de tuin. Tenslotte is dat je uitzicht en wil je ’s avonds vanuit het tuinhuis ook weer gezellig naar het woonhuis lopen. Solar verlichting langs het tuinpad is echt een aanrader.

2. Maak de ramen gezellig

Wat voor ramen je ook gekozen hebt voor je tuinhuis, of dit nu vensters zijn of grote ramen voor een optimale lichtinval, ze zijn pas echt af met de juiste raamdecoratie. Een rolgordijn op maat is praktisch en biedt je veel mogelijkheden. Je kunt deze helemaal laten zakken voor optimale privacy, volledig openen om de zon lekker naar binnen te laten schijnen, maar ook half sluiten voor een gezellig accent. Wil je het liever nog warmer? Kijk dan eens bij gordijnen | ThuisIn. Met een embrasse maak je het echt af.

3. Kies voor een lekkere bank of stoel

De ene bank is de andere niet. Ga voor een bank waar je echt lekker op kunt uitrusten of kies een stoel die helemaal voor jou gemaakt is. Het gaat om comfort in je tuinhuis, vergeet dat niet bij het maken van je keuze. Kijk niet in de eerste plaats naar mooi, maar ga voor iets waar jij lekker op kunt relaxen.

4. De vloer is het ondergeschoven kindje

De vloer is vaak het ondergeschoven kindje, zowel in huis als in de tuin. Zonde, want je kunt er juist heel veel mee doen. Met een vloerkleed creëer je meteen al sfeer. Vandaag de dag zijn er zowel binnen- als buitenkleden. Kies een kleed in de stijl die bij jouw interieur past en maak je tuinhuis net wat warmer.

5. Planten!

Planten zijn helemaal hip en dat is ook niet zo gek. Ze zorgen ervoor dat we ons dichter bij de natuur voelen en hebben een rustgevend effect. Dat is precies wat je wil in een gezellig tuinhuis. Bovendien zorgen planten voor leven. Het is overduidelijk dat jouw tuinhuis regelmatig gebruikt wordt als hier gezellige plantjes staan. Kies bijvoorbeeld voor graslelies of orchideeën. Deze planten hebben wel regelmatig water nodig, maar kunnen ook best eens een weekje zonder.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment