Home Tuininrichting 6 prachtige ideeën voor de inrichting van je tuin

6 prachtige ideeën voor de inrichting van je tuin

by Rosalyn van Moorselaar
6 prachtige ideeën voor de inrichting van je tuin

Natuurlijk wil jij ook dit jaar weer genieten van je tuin als het weer mooi wordt. Maar hoe zorg je er nu voor dat je tuin er tot in de puntjes verzorgd uitziet, ook als je niet iedere dag in de tuin aan de slag wilt. Hieronder staan een paar prachtige ideeën die ook nog eens praktisch zijn.

1. Houten terras

Een gazon is mooi, maar gras moet natuurlijk juist op mooie dagen regelmatig worden gemaaid. Is dat iets waarvan je weet dat je er niet aan toekomt? Overweeg dan eens een houten terras. Hout is een natuurlijk materiaal dat er altijd gezellig en warm uitziet. Het doet het ook uitstekend bij water, bijvoorbeeld van een vijver of een sloot. Ook hout vraagt verzorging maar daar heb je geen groene vingers voor nodig en het hoeft ook veel minder vaak.

2. Verlichting

Met name door de ontwikkeling van LED lampen die gevoed worden met batterijen met zonnecellen is het verlichten van een tuin veel eenvoudiger en voordeliger geworden. Een goed gekozen verlichting zorgt voor sfeer en is ook gewoon praktisch in de avonden. Naar de meeste moderne lampen hoef je nauwelijks nog om te kijken. Die laden zich automatisch overdag op en geven meer licht naarmate het donker wordt.

3. Vijver

Bijna iedereen komt extra tot rust in de buurt van water. Een mooie siervijver met planten en vissen vormt een sieraad in elke tuin. Een goed aangelegde vijver waarin een natuurlijk evenwicht is bereikt, vraagt ook maar weinig aandacht maar is wel een aandachttrekker. Steeds vaker kiest men ook voor een klein fonteintje. Het geluid van zacht stromend water heeft een kalmerend effect. Bovendien zorgt een fontein voor beweging van het water in de vijver waardoor deze langer schoon blijft.

Lees ook: Zo creëer je een heldere vijver

4. Pergola

Een pergola is in vrijwel iedere tuin te realiseren zonder dat de kosten erg hoog hoeven te zijn. Er zijn diverse soorten en in iedere prijsklasse is er beslist een exemplaar dat bij jouw tuin past. Met een pergola kan je heerlijk ontspannen in de tuin en daar vele extra uren doorbrengen. Het is ook een ideale mogelijkheid om echte klimplanten zich te later uitleven in jouw tuin. En een begroeide pergola vormt een mooi natuurlijk beeld.

Pergola tuin

5. Schutting

De keuze voor een schutting is vaak bepalend voor het aanzicht van je tuin. Natuurlijk zorgt die voor privacy omdat je ook ongestoord van de rust on je eigen tuin wilt genieten. Maar een schutting is meer dan alleen een afbakening van je terrein. Een schutting maakt de inrichting van je tuin af. Een schutting geeft ook beschutting voor planten die dat nodig hebben om optimaal te groeien en bloeien en geeft klimplanten een steun om eens lekker te groeien.

6. Beplanting

Er komen steeds meer varianten van bestaande planten op de markt die je tuin een vrolijk aanzien kunnen geven gedurende het gehele jaar zonder dat je constant bezig bent met de verzorging. Laat je eens bij een tuincentrum adviseren over de beplanting van een tuin die mooi en onderhoudsarm is. De vele opties zullen je beslist verrassen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment