Home Tuintips 6 redenen om te kiezen voor een blokhut

6 redenen om te kiezen voor een blokhut

by Sander
6 redenen om te kiezen voor een blokhut

Heb jij wel eens gedacht aan een blokhut in de tuin? Het is een van de mogelijkheden om meer te genieten van het buiten zijn. De tuin hoeft niet echt groot te zijn om er een blokhut te plaatsen, die zijn er in allerlei maten en soorten. Je kunt blokhutten vrijwel altijd (laten) neerzetten zonder vergunning, maar informeer toch even voor de zekerheid. Ga jij voor een flinke blokhut met water, verwarming en elektriciteit? Overleg dan altijd met een expert om de fundering in orde te krijgen. Wil je weten waarom mensen voor een blokhut kiezen? Hieronder een aantal redenen.

1. Weg van huis

Soms is het heerlijk om even te kunnen ontsnappen en je terug te trekken in je blokhut. Daarbij maakt het niet uit of het bouwsel klein of groot dan wel sober of luxe is. Je bent immers maar een paar stappen verwijderd van thuis en er toch helemaal uit.

2. Extra genieten van je tuin

Hoewel de zomers in Nederland warmer kijken te worden en langer duren, is het toch fijn om een schuilplaats te hebben voor de dagen dat het weer minder is. De blokhut is dan uitermate geschikt om even te schuilen en toch in de tuin te kunnen verblijven. Denk aan de momenten dat je kan genieten van alles wat er gebeurt in je tuin bij een frisse regenbui en geniet van de schittering als de zon juwelen maakt van alle regendruppels. Dat kan echt in een blokhut.

3. Een blokhut is een eyecatcher

Heb je wel eens gekeken hoeveel verschillende modellen blokhut er op de markt zijn? Het bouwsel op zich kan een echte verrijking zijn van je tuin. Door de keuze te maken voor een blokhut die echt past bij de stijl geef je extra cachet aan jouw tuin. Het is uiteraard ook een mogelijkheid om je tuin een flinke opfrisbeurt te geven nadat je hebt gekozen voor een blokhut

4. Een verrassing voor je gasten

Een blokhut kan je eventueel ook uitrusten als overnachting-ruimte voor je gasten. Met een comfortabel bed en wat andere voorzieningen zullen familie of vrienden graag bij jou een feestje komen vieren omdat ze ook kunnen blijven slapen. Overigens kan je ook een blokhut laten bouwen voor permanente bewoning, bijvoorbeeld voor een ouder die zorg nodig heeft. Informeer dan wel even naar de eisen die de gemeente stelt

5. Opslagruimte

Een blokhut kan je uiteraard ook gebruiken als extra opslagruimte in de koudere seizoenen. Het is heel praktisch om een droge ruimte te hebben voor zaken die met de tuin te maken hebben. Kussens van je tuinset, planten die niet tegen vorst kunnen, je schaduwdoek, er zijn veel items die je langer meegaan als je er een goede ruimte voor creëert.

6. Een goede investering

Een blokhut gaat bij goed onderhoud vele jaren mee. Het is derhalve een investering die je terugverdient indien je de woning eventueel zou verkopen. Maar in eerste instantie zal je er beslist zelf plezier aan beleven en een betere investering is er toch niet?

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment