Home Tuintips 6 voordelen van een lamellendek voor het zwembad

6 voordelen van een lamellendek voor het zwembad

by Sander
6 voordelen van een lamellendek voor het zwembad

Met een zwembad in de tuin is het de bedoeling om daar zo vaak en zo lang mogelijk van te genieten. Tijdens het zwemmen is het niet fijn om opeens in een koud bad te springen of opeens tussen de bladeren te zwemmen. Daarnaast willen mensen het bad niet 24/7 schoonmaken en onderhouden. Dit is een reden waarom steeds meer mensen een lamellendek installeren.

Het gebruiken van een lamellendek brengt vele voordelen met zich mee. Benieuwd welke dit allemaal zijn? Lees dan snel verder, want in deze blog vertellen wij 6 voordelen van een lamellendek voor het zwembad!

1.   Energiebesparend

Een groot voordeel van het gebruiken van een zwembad lamellendek, is dat het veel geld bespaart op de energierekening. Het water in een zwembad verdampt en verliest hierdoor zijn warmte. Deze warmte wordt geregeld met behulp van warmtepompen die op energie werken. Je wilt de verdamping zoveel mogelijk beperken en dat wordt gedaan door middel van een lamellendek.

Het dek houdt de warmte vast wanneer er geen gebruik van het zwembad wordt gemaakt. Hierdoor blijft het water warm en hoeven de warmtepompen, die op energie werken, minder hun best te doen. Dit betekent dat de energierekening lager zal uitvallen door middel van een lamellendek. 

2.   Schoner water

Tijdens het gebruikmaken van een zwembad willen we in schoon water zwemmen. Het behoud van schoon water wordt beter geregeld door een lamellendek. Hierdoor krijgt vuil en andere viezigheid geen kans om in het water te waaien. Om dit zo veel mogelijk buiten het zwembadwater te houden, is het belangrijk dat het dek precies op maat is. Soldeck, een zwembadafdekking- en zwembadproducent, maakt alle lamellendekken op maat voor het zwembad in hun eigen productiehal.

3.   Minder zwembadonderhoud

Net schreven we dat een lamellendek het water van een zwembad schoner houdt. Het gevolg hiervan is dat er minder onderhoud aan het bad gedaan hoeft te worden. Alle takken, bladeren en andere soorten vuil worden namelijk buiten het zwembad gehouden. Daarnaast absorbeert het lamellendek minder licht, waardoor er minder algengroei ontstaat. Het gebruikmaken van een zwembadafdekking zorgt ervoor dat het bad minder vaak moet worden schoongemaakt. Hierdoor kan er meer genoten worden van het zwembad. 

4.   Veiligheid

Wanneer je kinderen of huisdieren hebt, is het belangrijk dat het zwembad is afgedekt. Een ouder of iemand anders die thuis is, kan niet altijd toezicht houden op het zwembad. Met een lamellendek hebben kinderen en huisdieren minder kans om in het zwembad te vallen. Daarnaast creëert het een veiliger omgeving voor iedereen.

5.   Ingebouwd oprolsysteem

Een ander groot voordeel van een lamellendek is dat het vaak met een ingebouwd oprolsysteem komt. Dit betekent dat het dek eenvoudig uit te rollen of op te rollen is. Bij de meeste zwembaden wordt met één druk op de knop de afdekking opgerold. Door dit eenvoudige systeem kun je makkelijker en sneller genieten van het zwembad. Wanneer ze zijn uitgespeeld wordt het dek met hetzelfde gemak weer opgerold.

6.   Altijd een aangenaam watertemperatuur

Door het gebruik van een lamellendek zorgt het voor isolatie. De afdekking beschermt het bad tegen te veel opwarming wanneer de zon erop schijnt, maar houdt de warmte ook vast in de avond. Hierdoor wordt er minder zorgen gemaakt of het bad niet te koud of te warm is.

Geniet nu nog meer van het zwembad met een lamellendek

Het gebruik maken van een lamellendek voor een zwembad wordt niet alleen gedaan om het een mooie uitstraling te geven, maar om de energierekening laag te houden, het water schoner te houden, het zwembad minder vaak te onderhouden, veilige omgeving voor kind en dier te creëren en het genieten van de juiste watertemperatuur.

Kortom, een lamellendek biedt vele voordelen om optimaal te genieten van een zwembad. Het is daarom niets voor niets dat je ze steeds vaker ziet!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment