Home SoortenGras 7 voordelen van een tuin met kunstgras

7 voordelen van een tuin met kunstgras

by Sander

Prachtig zo’n fris en groen grasveld in de tuin. Maar hoeveel dagen per jaar ziet het er eigenlijk uit zoals je dat graag zou willen. Alleen als jij bijna dagelijkse zorg aan je gras besteedt, blijft het ook gedurende een periode mooi, mits het weer mooi blijft. Je ziet ze echter steeds vaker zo’n prachtig strak grasveldje in de tuin waarvan je denkt: zou het kunstgras zijn. Dat zegt wellicht al voldoende hoe het moderne kunstgras lijkt op normaal gras. Is kunstgras duur? Kijk eens naar deze kunstgras outlet en verbaas je. Een aantal voordelen van kunstgras staan hier op een rij.

1. Weinig onderhoud

De geur van pas gemaaid gras is alleen prettig als je het maaien niet zelf hebt hoeven doen. Met kunstgras hoef je sowieso niet meer te maaien, de randjes bij te knippen of het gemaaide gras bijeen te harken en af te voeren. Af en toe met de bezem erover heen om organisch materiaal te verwijderen is genoeg. Je kunt het vaak zelfs zelf leggen.

2. Lange levensduur

Er zijn verschillende soorten kunstgras te koop afhankelijk van de functie die het krijgt. Een veld waarop gehockeyd wordt, krijgt nu eenmaal meer te verduren dan een puur decoratief grasveldje in je tuin. De levensduur van kunstgras ligt tussen de 10 en 25 jaar.

3. Goede afvoer van water

Het kunstgras laat water goed door en droogt daarna snel. Dat betekent dat kinderen en/of huisdieren weer snel in de tuin kunnen spelen zonder dat ze onder de modder komen te zitten. Dat bespaart een hoop was en voorkomt moddersporen in de woning,

4. Kunstgras is in het algemeen uv-bestendig en kleurvast

Informeer even bij de leverancier naar de eigenschappen van het kunstgras, afhankelijk van de plaats waarop het in de tuin wordt geplaatst. Kijk ook eens naar de diverse groentinten die er verkrijgbaar zijn. Ook andere kleuren zijn mogelijk als jij een avontuurlijke tuin wel ziet zitten.

5. Geen hooikoorts

Graspollen zijn voor veel mensen een gruwel omdat ze nu eenmaal hooikoorts kunnen veroorzaken. Heb jij iemand in het gezin of directe omgeving die iedere keer forse hinder ondervindt van jouw gras? Alleen om die reden zou je dan toch al kiezen voor kunstgras. Een heerlijk idee als ook iemand met hooikoorts in jouw tuin kan genieten.

6. Geschikt voor kinderen en huisdieren

Het kunstgras voor de tuin is zacht en schuurt niet. Hierdoor is het geschikt voor kinderen en huisdieren om erop te spelen. Heel jonge kinderen en zeker ook huisdieren willen iets onbekends nog wel eens onderzoeken met hun tong. Kunstgras is ongevaarlijk en bevat geen giftige bestanddelen. Informeer hier ook even naar bij je leverancier.

7. Ideaal voor speeltoestellen en dergelijke

Het kunstgras wordt op een stevige ondergrond gelegd die goed water kan afvoeren. Om die reden blijft het kunstgras ook strak en ontstaan er geen kuilen na regenval. Op een dergelijke ondergrond staan speeltoestellen en andere objecten uiteraard meer stabiel dan op een standaard grasveld. Weer een goede reden om een kunstgrasveld te overwegen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment