Home Tuintips 9x tips voor een mooie tuin

9x tips voor een mooie tuin

by Sander

Een prachtige woning verdient natuurlijk een net zo mooie tuin. Maar hoe pak je dat aan en waar kun je allemaal aan denken? HomingXL geeft je in dit blog 9 handige tips om van je tuin een waar paradijs te maken waar jij je heerlijk kunt terugtrekken. Notitieblok en pennen in handbereik? Je wil deze tips namelijk zeker onthouden. 

Waarom zou je überhaupt kiezen voor een saaie schutting wanneer er zoveel meer mogelijk is? Bij HomingXL kun je kiezen uit composiet schuttingen of houten schuttingen. Om je tuin mooi aan te kleden is het een slim idee om voor een warme schutting te kiezen. Bijvoorbeeld één vervaardigd van hardhout of een composiet schutting in een warme bruine kleur.

Tip #1: ga voor een knusse veranda

Met een veranda creëer je een knusse overkapping in de tuin. Hier kun je in de winter opwarmen met een heater en een kop warme chocomelk. In de zomer schuil je juist voor de zonnestralen en zit je hier prima in de schaduw. Door de aanbouw veranda kun je dus ook wanneer het regent (en dat doet het in Nederland best vaak) genieten van de tuin. 

Tip #2: luieren op een tuinset

Er is haast niets lekkerder dan op je gemakje een boek lezen in de tuin. En hoe kan dat beter dan op een luxe tuinset met bijpassende kussens? Je kunt met het hele gezin genieten van je tuin door overal fijne zitplekken te creëren.

Tip #3: speeltoestellen voor urenlang vermaak

Heb je kleine kinderen? Vermaak ze dan met een speeltoetsel in de tuin! Lekker schommelen met vriendjes en vriendinnetjes of een balletje trappen met je eigen doeltjes. En dat alles in een smaakvol design dat volledig past bij de rest van de tuininrichting. Hiermee zijn je kinderen uren zoet, geloof ons maar.

Tip #4: draadmatten met klimplanten

Vind je de schutting maar wat saai? Schaf dan een draadmat aan met prachtige klimplanten. Wanneer deze planten om het ijzer gaan groeien, krijg je een super natuurlijk en romantische touch in je tuin. Ideaal wanneer je een kleine tuin wil opfleuren zonder veel ruimte van je terras in te pikken!

 Tip #5: een warme omheining 

Of je nu een heel weiland tot je beschikking hebt of maar een klein tuintje middenin de stad: elke tuin verdient dezelfde aandacht. Alleen zo kun je er een oase van maken waarin je tot rust kunt komen na een lange dag. Met deze handige tips kan het allemaal. Schrijf je mee? 

Tip #6: terras van vlonderplanken

Zit je graag buiten met je gezelschap? Dan is het geen slecht idee om een terras van vlonderplanken te overwegen. Dit is een goede manier om je tuin wat meer aan te kleden en tegelijk een knusse zithoek te creëren. Ook fijn aan de vlonderplanken: je kunt uit heel wat verschillende materialen en groeven kiezen zodat je je tuin helemaal kunt personaliseren naar jouw eigen smaak.

Tip #7: trek je terug in een buitenverblijf

Ben je gezegend met een grote tuin, maar benut je de ruimte nog niet optimaal? Overweeg dan om een buitenverblijf neer te zetten. Hier kun je een gezellige extra ruimte van maken, bijvoorbeeld om met vrienden een portje te darten of the poolen. Of gebruik de extra binnenruimte om daar al je gereedschap te bewaren. De ruimte buiten is daarnaast ideaal om een knusse zithoek van te maken.

Tip #8: koken in de buitenkeuken

Deze tip is voor alle Bourgondiërs onder ons die van lekker eten en goed gezelschap houden. Nodig al je vrienden en familieleden uit voor een (buiten)barbecue van jouw buitenkeuken. Of zorg voor een gezellig vuurtje bij de houtkorf. Een leuke avond gegarandeerd.

Tip #9: neem een duik in het buitenzwembad

Altijd al van een zwembad in de tuin gedroomd? Wanneer het qua ruimte en budget mogelijk is, is het een waardevolle investering. Elke zomer ben je weer dankbaar voor die frisse duik zodra de temperaturen door het dak schieten. De vloer eromheen bedek je met prachtige vlonderplanken of vlondertegels van composiet (zo voorkom je dat je uitglijdt!).

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment