Home Tuintips Aan de slag met een renovatie van de tuin 

Aan de slag met een renovatie van de tuin 

by Sander
Tuinmeubels opslaan dankzij opslagcontainer huren

Het najaar leent zich uitstekend voor een renovatie van de tuin. Denk bijvoorbeeld aan het leeghalen van de bestaande borders, om deze opnieuw in te delen met een aantal heesters, kruipers en wellicht een compacte boom. Ook zou je een deel van het terras weg kunnen halen, om meer groen aan de tuin toe te voegen. Het hybride werken maakt de tuin tot een steeds belangrijkere ruimte; we drinken er een kop koffie tussendoor, lunchen er en werken er soms zelfs! Bij het renoveren van de tuin zijn een aantal zaken belangrijk. Zorg er vooraf bijvoorbeeld voor, dat je over het juiste en kwalitatief goed gereedschap beschikt. Je hoeft deze machines niet te kopen; onder meer Boels biedt ze te huur aan. 

Maak een plan voor de inrichting van je nieuwe tuin 

Het renoveren van een tuin begint bij het uitwerken van een plan. Dit lijkt op voorhand makkelijker, dan het in de praktijk vaak is. Op welk moment in het jaar bloeit de heester die je op het oog hebt? Blijven de struiken in de winter groen, of laten deze hun bladeren vallen? Je wilt dat er het hele jaar door iets bloeit; zo geniet je ook in de herfst en winter van je tuin. Daarbij geeft een wintergroene heester een tuin meer kleur. Tuinen lijken ’s winters vaak troosteloos, als je uitsluitend planten gebruikt die hun bladeren laten vallen. Houd bij het inrichten van een tuin rekening met de wensen van andere gezinsleden. Mogelijk droomt je partner van een moestuin, terwijl je kinderen een groot gazon wensen om te kunnen spelen met vrienden en vriendinnen. 

Veilige plek om gereedschap te bewaren aan het eind van de dag 

Ligt het plan klaar? Tijd om voorbereidende maatregelen te nemen en van start te gaan. Een opslagcontainer huren geeft de mogelijkheid om gereedschap en materialen op een veilige plek op te slaan tijdens de renovatie van de tuin. Je wilt voorkomen dat materialen nat worden als het ’s nachts regent, evenals dat je diefstal van gereedschap tegen wilt gaan. De opslagcontainer laat je in de tuin of bijvoorbeeld voor je woning plaatsen. Mocht je deze op een openbare parkeerplek zetten, dan is het belangrijk vooraf om toestemming van de gemeente te vragen. Nu is het enkel nog zaak om de gehuurde machines op te halen en aan de slag te gaan met het leeghalen van de tuin. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment