Home Tuininrichting De top 3 aluminium plantenbakken 2024

De top 3 aluminium plantenbakken 2024

by Sander
De top 3 aluminium plantenbakken 2020

Het zonnetje is weer volop aan het schijnen en het leven verplaatst zich naar buiten. Misschien begint het bij jou, net als bij vele anderen, te kriebelen om je tuin eens goed aan te pakken. Om een plek creëren waar jij je prettig voelt, die precies past bij wat jij mooi vindt. Je brengt er immers veel tijd door, waarom zou je het dan niet helemaal naar je zin maken? Een aantal stijlvolle plantenbakken kunnen dan natuurlijk niet ontbreken. Er is veel keuze en het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten onze top 3 aluminium plantenbakken voor je op een rijtje!

Aluminium plantenbakken: onze top 3!

Adezz Florida:

Adezz staat voor topkwaliteit en dat zie je meteen. De Florida heeft een prachtige tijdloze uitstraling en een gladde structuur. De dubbel omgezette bovenrand zorgt voor een luxueus uiterlijk waardoor planten en boompjes goed tot hun recht komen. De Florida plantenbak is in verschillende vormen en formaten te verkrijgen.

Adezz Sydney:

Aen elegante ronde plantenbak die in verschillende maten te bestellen is. De bak is voorzien van pootjes, wat de afwatering bevordert. De ronde vorm zorgt voor een speels effect en is uitstekend te combineren met andere aluminium plantenbakken.

Adezz Ellipse:

Deze stijlvolle plantenbak is ovaal van vorm en verkrijgbaar in verschillende formaten. Deze bijzondere plantenbak is gemaakt van 3 mm aluminium met een dubbel omgezette bovenrand, wat niet alleen zorgt voor een prachtige vormgeving, maar ook voor extra stevigheid.

Fijne eigenschappen van aluminium plantenbakken

Aluminium plantenbakken zijn populair en niet zonder reden. Plantenbakken die gemaakt zijn van dit degelijke materiaal hebben namelijk een flink aantal goede eigenschappen. Aluminium is erg sterk en duurzaam. Een plantenbak van kwalitatief hoogstaand aluminium kan, mits goed onderhouden, jarenlang mee. De plantenbakken in de top drie komen dan ook met een lange garantieperiode.

Aluminium kan zonder problemen worden blootgesteld aan de elementen. Van weersinvloeden heeft dit sterke materiaal geen last. Wel zo fijn, want dat betekent dat je je niet bezig hoeft te houden met het opbergen van je plantenbakken als de winter eraan komt. Wil je de bakken wel graag op een droge plaats laten overwinteren? Haal ze dan leeg en je zult merken dat je ze zonder moeite naar de schuurt tilt. Aluminium is namelijk heel licht van gewicht en daarom gemakkelijk te verplaatsen.

De plantenbakken in deze top drie zijn door en door gekleurd. Als de bak onverhoopt beschadigd raakt, zal dit daardoor nauwelijks opvallen. Bovendien zijn de bakken voorzien van een krasvaste toplaag. De plantenbakken hebben weinig last van uv-straling en zullen hun kleur behouden, hoe fel de zon er ook op schijnt. Ook fijn: je hoeft je geen zorgen te maken over corrosie en schimmelvorming, want ook daar is dit sterke materiaal prima tegen bestand.

Aluminium plantenbakken: strak en stijlvol

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een aluminium plantenbak en de luxueuze vormgeving is daar absoluut één van. Plantenbakken van aluminium hebben over het algemeen een strak design dat perfect past in de moderne tuin, maar ook zeker met andere stijlen kan worden gecombineerd. Het uiterlijk is neutraal genoeg om goed uit te komen bij verschillende soorten tuinmeubilair. De aluminium plantenbakken uit de top drie kunnen in bijna elke RAL-kleur worden besteld bij Godu-tuin Nederland. De levertijd is dan wel iets langer, maar dan heb je wel een product die precies is zoals jij wilt en perfect past in jouw tuin.

Onderhoud van een aluminium plantenbak

Nog zo’n voordeel: een regenbui doet het meeste schoonmaakwerk voor je. Door het gladde oppervlak wordt het meeste vuil er gemakkelijk afgespoeld en hoef jij voor het mooiste resultaat alleen nog een doekje eroverheen te halen. Behandel de plantenbak zo nu en dan met speciale aluminiumreiniger om hem zo lang mogelijk zijn kwaliteit te laten behouden.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment