Home TuinklussenDoe-het-zelf De beste bladblazer van 2020

De beste bladblazer van 2020

by Redactie
beste bladblazer

Bladeren vallen in elk seizoen, maar in de herfst vallen de meeste. Wil je het blad effectief opruimen, dan heb je daar een bladblazer bij nodig. Maar wat is nu de beste bladblazer van 2020? Om die keuze te maken, moet je rekening houden met een aantal eigenschappen. Natuurlijk hangt het af van de grootte van je tuin en de planten die erin staan. Je kunt voor verschillende soorten bladblazers kiezen, zoals een koffer- of rugzakmodel. Naast bladblazers bestaan er ook bladzuigers, die vaak ook beschikken over een versnipperfunctie. Wij hebben een top 3 samengesteld van 3 soorten bladblazers, zodat jij een goede keuze kunt maken.

Verschillende soorten bladblazers

Er zijn verschillende soorten bladblazers te benoemen. We hadden het al over de vormen van dragen, dus een koffer- of rugzakmodel. Maar de aandrijving is ook divers. Je kunt kiezen voor elektrisch, accu en benzine.

Elektrische bladblazer

Elektrisch is in principe redelijk voordelig, maar het nadeel hiervan is dat je altijd rekening moet houden met de lengte van het snoer. Dit model is dus vooral geschikt wanneer je tuin klein is en daar niet veel obstakels in staan, zoals bomen. In dat geval draait het snoer zich daar namelijk omheen en raak je op een gegeven moment verstrikt. Het snoer vormt dan echt een beperkende factor. Toch is het een prima model voor een kleinere tuin met vooral lage struiken en planten. Wanneer je graag een onderhoudsvrije bladblazer hebt, dan is dit de beste keuze.

Accu bladblazer

Met een accu bladblazer heb je veel meer bewegingsvrijheid. Het apparaat is dus voor zowel kleine als grotere tuinen geschikt. Bovendien maken ze in vergelijking met de andere soorten bladblazers weinig geluid. Het model is echter wel wat minder krachtig dan bijvoorbeeld de benzine bladblazer. Dit is de meest milieuvriendelijke keuze, maar je bent uiteraard afhankelijk van de duur van de accu.

Benzine bladblazer

Een benzine bladblazer maakt veel geluid en is niet milieuvriendelijk, maar voor de grote klussen zijn ze het meest geschikt. Deze bladblazer werkt immers ook draadloos en bovendien is die erg krachtig. Je kunt dus veel blad tegelijk verplaatsen. Een nadeel van dit model is dat hij vrij veel geluid maakt en daar heb je niet alleen zelf last van, maar de buurt mogelijk ook. Verder heeft een benzine bladblazer veel onderhoud nodig en natuurlijk brandstof. Wanneer je een grote tuin hebt, is het wellicht toch de beste keuze. De benzine bladblazer is namelijk het meest efficiënt voor grotere oppervlakten en doordat die draadloos is, kun je alle plaatsen in de tuin gemakkelijk bereiken.

Belangrijke eigenschappen van een bladblazer

Het gewicht

Het gewicht van een bladblazer is vaak een van de eerste dingen waar je naar kijkt als je op zoek gaat naar de beste bladblazer van 2020. Veel modellen zijn licht van gewicht en die kun je dan ook gewoon in de hand dragen. Dit zijn de zogenaamde koffermodellen. De zwaardere modellen wegen rond de 5 kg, deze draag je op je rug: de rugzakmodellen.

Vermogen/accuspanning

Het vermogen of de accuspanning is eveneens belangrijk voor je keuze. Dit laat namelijk al zien hoe krachtig het model is dat je op het oog hebt. Hoe krachtiger, hoe meer blad je bij elkaar kunt blazen.

Zuig-/snipperfunctie

Bladblazers hebben vaak diverse functies. Ze kunnen niet uitsluitend blazen, maar ook bladeren opzuigen en versnipperen. Bij een grote hoeveelheid blad kun je het zo meteen verwerken. Je zuigt de bladeren eenvoudig op en deze gaan dan door een rotor heen. Doordat die zeer snel draait, worden de bladeren versnippert. Deze rotor kan van metaal of kunststof gemaakt zijn. Metaal is daarbij de meest duurzame keuze. De meeste bladzuigers hebben een versnipperratio. Deze laat zien hoe klein de bladeren worden versnipperd. De restjes komen terecht in een opvangzak. Hoe hoger de versnipperratio, hoe kleiner de bladeren en hoe meer er dus in de opvangzak past. Heel grote bladeren kunnen soms voor een kleine verstopping zorgen in de zuigbuis.

Extra’s

Diverse modellen zijn uitgerust met extra opties. Daarbij kun je denken aan een instelbare blaassnelheid. Hierbij stel je het toerental hoger of lager in, zodat de machine harder of juist minder hard blaast. Verder zijn er modellen die zijn uitgerust met een hark. Zo kun je het blad eerst losharken wanneer dat nodig is. En wat dacht je van een bladblazer met neuswiel? Op die manier hoef je hem helemaal niet meer te dragen, maar kun je hem gewoon over het gazon of terras rollen. Daarmee spaar je je rug.

 ProductVermogenBlaassnelheidbeoordelingPrijsTe koop bij
best beoordeeldGardena ErgoJet 30003000W310 km/u8,8€ 93,99 Bol.com
beste aanbiedingPowerplus POWEG90123200W
250 km/u8,8€ 29,90 Bol.com
Wolf-Garten LBV 26002600W
270 km/u
8,6€ 59,95Bol.com
beste prijs/kwaliteitKibani 3-in-1 bladblazer3000W
270 km/u8,2€ 34,99 Bol.com
Black & Decker BEBLV3013000W
404 km/u8,2€ 103,99 Bol.com
Einhell 3000W3000W
300 km/u
8,1€ 74,88Bol.com
Flymo Powervac 30003000W
220 km/u
7,4€ 69,99 Bol.com
Eurom Bladblazer EBR28002800W
275 km/u
7,4€ 45,95Bol.com
GartenMeister GM3000 Pro3000W
300 km/u
7,4€ 65,99 Bol.com
Bosch UniversalGardenTidy1800W
285 km/u
7,3€ 110,13Bol.com

Top 3 beste elektrische bladblazer

1. Gardena ErgoJet 3000

GARDENA ErgoJet 3000 BladblazerDe beste elektrische bladblazer van 2020 is de Gardena ErgoJet. Dit model kan ook blad opzuigen en er is een geïntegreerde versnipperaar. Het is heel eenvoudig om te wisselen van de blaasfunctie naar de zuigfunctie. De blazer is bijzonder krachtig en heeft een instelbare snelheid tot maar liefst 310 km/u. Het model is zeer ergonomisch dankzij de handgreep en optimale gewichtsverdeling. De draagzak heeft een opvangcapaciteit van 45 liter. Een nadeel is dat er vrij snel een verstopping ontstaat in de zuigkoker, bijvoorbeeld door te grote bladeren. Verder is er wel onderhoud aan en kost het aardig wat tijd om de draagzak schoon te maken.

Pluspunten

Instelbare snelheid tot 310 km/u
Volumereductie: 16:1
Eenvoudige wissel van blaasfunctie naar zuigfunctie
Vermogen van 3000 W
Ergonomisch
Draagzak van 45 liter

Minpunten

Relatief snel een verstopping in de zuigkoker
Veel onderhoud

2. Powerplus POWEG9012

Powerplus POWEG9012 BladblazerHeb je af en toe een klus in de tuin, dan is de PowerPlus POWEG9012 bladblazer heel handig. Droge bladeren kun je eenvoudig wegblazen, maar opzuigen is ook een mogelijkheid. Het komt dan terecht in de opvangzak met een inhoud van 40 liter. Het blad wordt bovendien eerst versnipperd in een verhouding van 10 tot 1. Dat betekent dat de opvangzak minder snel vol raakt. Je kunt deze opvangzak eenvoudig loskoppelen om die te legen. Het is eenvoudig om te wisselen van functie. De bladblazer heeft een heel breed mondstuk en het mooie is dat dit wordt ondersteund door wieltjes, waardoor er vrijwel geen gewicht op jouw rug rust. De extra handgreep en schouderriem maken het werken met deze machine nog comfortabeler. Deze elektrische bladblazer heeft een vermogen van 3200 W en een toerental van 15.000min-1. De maximale luchtsnelheid bedraagt 250 km/u. Een nadeel is dat de machine ook gemakkelijk steentjes en kastanjes opzuigt, wat weer schadelijk kan zijn voor het apparaat zelf.

Pluspunten

Met zuigfunctie en versnipperaar
Opvangzak van 40 liter
Versnipperratio 10:1
Eenvoudig van functie wisselen
Breed mondstuk en wieltjes
Extra handgreep en schouderriem
Vermogen van 3200 W
Blaassnelheid van 250 km/u

Minpunten

Zuigt ook kleine stenen en kastanjes op, wat schadelijk kan zijn voor de machine

3. Wolf-Garten LBV 2600

WOLF-Garten Elektrische bladblazer LBV 2600 EDe elektrische bladblazer Wolf-Garten LBV 2600 heeft een blaassnelheid van 270 km/u. Het model kan ook bladeren opzuigen en beschikt over een opvangzak van 50 liter. Het bladafval wordt verkleind met een versnipperratio van 10:1. Het gewicht van dit model is 3,5 kg, waardoor je die gemakkelijk kunt dragen zonder dat het een zware belasting voor je rug is. De motor heeft een vermogen van 2600 W. In verhouding met het vermogen en de versnipperratio is het apparaat relatief prijzig.

Pluspunten

Blaassnelheid van 270 km/u
Opvangzak van 50 l
Versnipperratio van 10:1
Gewicht van 3,5 kg
Vermogen van 2600 W

Minpunten

Relatief prijzig

Top 3 beste accu bladblazer

1. Einhell GE-CL 18 Li E KIT

Einhell Accu Bladblazer 18V Kit - Power X ChangeDe beste accu bladblazer van 2020 is volgens ons de Einhell GE-CL 18 Li E KIT. Dit model is zeer krachtig en heeft een capaciteit van 2000 mAh. De laadtijd bedraagt 40 minuten en de accu bladblazer heeft een onbelast toerental van 12000 min^-1. De maximale luchtstroom bedraagt 105,6 m3/u en de blaasluchtstroom bedraagt 210 km/u. De snelheidsregulering gaat automatisch. Het apparaat ligt bijzonder goed in de hand. Niet geschikt voor grote klussen, maar ideaal voor een compacte tuin.

Pluspunten

Zeer krachtig en een capaciteit van 2000 mAh
Laadtijd van slechts 40 minuten
Lader inbegrepen
Aansluiting: 200-250 V/50-60 Hz
Onbelast toerental: 12000 min^-1
Automatische snelheidsregulering

Minpunten

Relatief prijzig
Niet geschikt voor grote klussen

2. VONROC Accu Bladblazer VPower 20V

VONROC Accu Bladblazer VPower 20VDeze accu bladblazer heeft een vermogen van 20 Volt en een blaassnelheid van 190 km/u. Deze accu bladblazer kan uitsluitend bladblazen en je kunt dus geen blad opzuigen en versnipperen. Je kunt wel kiezen voor twee verschillende blaasstanden, namelijk van 80 km/u en van 190 km/u. Wanneer je de snelheidspositie gekozen hebt, blijft het apparaat continu blazen. Je hoeft hierbij dus niet voortdurend de startknop ingeduwd te houden. De bladblazer van VONROC ligt fijn in de hand en is lichtgewicht. Het nadeel is dat dit apparaat niet echt werkt bij natte bladeren.

Pluspunten

Vermogen van 20 V
Blaassnelheid instelbaar: 80 km/u of 190 km/u
Apparaat blijft uit zichzelf blazen
Ligt goed in de hand en is lichtgewicht
Voordelig in de aanschaf

Minpunten

Werkt niet goed bij natte bladeren

3.  Black & Decker GWC1820PC

BLACK+DECKER GWC1820PC bladblazerDeze Black & Decker bladblazer op accu is zeer krachtig en heeft een blaassnelheid tot 209 km/u. Hiermee kun je dus ook prima zwaarder bladafval te lijf gaan. Het model is te gebruiken op het gazon, maar ook op terras of oprit. Doordat het model snoerloos is, geeft je dit optimale vrijheid. Het model heeft een vermogen van 18 V. De accu bladblazer is in principe altijd klaar voor gebruik, doordat deze ook opgeladen blijft wanneer je die niet gebruikt gedurende een termijn van 90 dagen. Deze bladblazer op accu is met 1,7 kg beslist lichtgewicht te noemen en daardoor ook prettig in het gebruik. Een ander voordeel is dat de Black & Decker bladblazer maar heel weinig geluid maakt. De laadtijd bedraagt 5 uur.

Pluspunten

Blaassnelheid tot 209 km/u
Optimale vrijheid
Vermogen van 18 V
Lichtgewicht met 1,7 kg
Vrijwel geluidloos

Minpunten

Lange laadtijd, extra accu noodzakelijk

Top 3 beste benzine bladblazer

1. Kibani Bladblazer 42.7 cc / 1.7 pk

Kibani Bladblazer 42.7 cc 1.7 pkDe Kibani is volgens ons de beste benzine bladblazer van 2020. Het model heeft een luchtsnelheid van 252 km/u en kan daardoor ook zwaarder blad gemakkelijk verplaatsen. De benzine bladblazer heeft een vermogen van 1250 W. Groot voordeel van dit apparaat is dat het bijzonder ergonomisch is. De machine is eenvoudig in te stellen en de schouderbanden zijn gewatteerd, waardoor dit niet gaat snijden of knellen. Een nadeel is wel dat een benzine bladblazer relatief veel onderhoud nodig heeft. Dat is ook het geval met dit model.

Pluspunten

Krachtige benzinemotor
Luchtsnelheid van 252 km/u
Ook geschikt voor zwaardere klussen
Vermogen van 1250 W
Ergonomisch

Minpunten

Veel onderhoud nodig

2. McCulloch GB320

McCulloch GB320 Benzine bladblazerOok deze McCulloch GB320 benzine bladblazer mag er zijn. Het model beschikt niet alleen over een blaasfunctie, maar ook over een zuigfunctie. Verder is het ontwerp voorzien van een plat mondstuk. Dat zorgt ervoor dat je veel gerichter kunt blazen. De buis is eenvoudig te bevestigen en los te maken, zodat je het apparaat heel compact op kunt bergen. Deze McCulloch benzine bladblazer heeft een blaaskracht van 320 km/u. De inhoud van de brandstoftank bedraagt 0,54 liter. Het gegarandeerde geluidsniveau bedraagt 108 dB, wat relatief hoog is, maar wel normaal bij een benzine bladblazer. De McCulloch weegt 4,25 kg.

Pluspunten

Blaasfunctie en zuigfunctie
Plat mondstuk voor meer efficiëntie
Compact op te bergen
Blaaskracht van 320 km/u
Inhoud brandstoftank: 0,54 liter
Uitgangsvermogen 750 W

Minpunten

Relatief luidruchtig
Met 4,25 kg zeker niet de lichtste bladblazer

3. Kibani Bladblazer Benzine 63.3 cc

Kibani Bladblazer Benzine 63.3 ccDeze Kibani Bladblazer op benzine is vrij prijzig, maar behoort desalniettemin tot de beste benzine bladblazers van dit moment. Het model is zeer krachtig en je kunt niet alleen grote hoeveelheden bladeren opruimen, maar ook sneeuw. De blaaskracht kun je heel gemakkelijk aanpassen met behulp van de gashendel op het handvat. Uiteraard is het ook een voordeel dat het model snoerloos is en dat je gemakkelijk door de hele tuin heen kunt. Een nadeel van de Kibani Bladblazer op benzine is dat er relatief veel onderhoud nodig is. Gebruik je de bladblazer een tijd niet, zorg dan dat de tank leeg is. Het apparaat maakt vrij veel geluid.

Pluspunten

Zeer krachtig
Ook geschikt voor sneeuw
Blaaskracht eenvoudig aanpasbaar
Snoerloos

Minpunten

Veel onderhoud nodig
Luidruchtig

De populairste merken bladblazers

De beste bladzuiger vind je niet zomaar, je moet namelijk eerst goed weten waar je naar op zoek bent. Is je tuin groot of klein? Staan er veel bomen of juist niet? In ieder geval is het een goed idee om voor een van de gerenommeerde merken te kiezen. Wij raden merken aan als Kibani, Einhell, Black & Decker, Gardena, Wolf-Garten en PowerPlus. De Consumentenbond heeft nog geen beste bladblazer uitgekozen. Uit andere tests komt Gardena eveneens vaak naar voren, maar je zal ook andere merken zien, zoals Bosch, Dollmar en Hitachi.

Bladblazer tips

Hoe ga je te werk met een bladblazer? Allereerst is het belangrijk om te bedenken waar je de bladeren gaat verzamelen. Vaak doe je dit op meerdere punten in de tuin, zeker wanneer deze wat groter is. Doorgaans begin je aan de rand bij de heg of schutting, of je woonhuis of garage en werk je zo naar het midden toe. Je beweegt de bladblazer van links naar rechts in een soort u-vorm om de bladeren op de juiste manier voor je uit te bewegen. Heb je al het blad verzameld? Dan ruim je dit op door het bij elkaar te harken of door het op te zuigen met je multifunctionele bladblazer.

Waar laat je het afval?

Vooral in de herfst kan er een behoorlijke hoeveelheid blad vallen. Dan kun je het niet altijd allemaal kwijt in je container. In zo’n geval kun je het blad ook gebruiken als bemesting voor bijvoorbeeld perkjes in je tuin. Het blad is voedselrijk en biedt bovendien bescherming tegen regen en kou. Je kunt er ook een eigen composthoop van maken.

Onderhoud bladblazer

Voor het meeste tuingereedschap is onderhoud cruciaal. Dat geldt ook voor bladblazers. Berg je deze op voor het winterseizoen? Dan is het belangrijk om die goed schoon te maken. Vooral een benzine bladblazer vergt het nodig onderhoud. Hierbij is het evident om de tank leeg te maken wanneer je het apparaat voor langere tijd opbergt. Zet de bladblazer ook op een droge plaats, waar zo min mogelijk stof bij komt. Zo heb je het langst plezier van jouw nieuwe bladblazer!

Gerelateerde Berichten