Home Koopgidsen Drukspuit kopen? Dit zijn de beste drukspuiten van 2024!

Drukspuit kopen? Dit zijn de beste drukspuiten van 2024!

by Sander
Beste drukspuit

Een drukspuit is een handig hulpmiddel voor de tuin. Je kunt er immers snel en efficiënt zaken als meststoffen en pesticiden mee verspreiden over een grote oppervlakte. Ook voor schoonmaakmiddelen zijn ze geschikt. Hierbij kun je denken aan je terras of de paden in de tuin. Er zijn zowel drukspuiten die je met de hand moet bedienen als elektrische drukspuiten. Is er een groot verschil in drukspuiten en welke drukspuit is de beste voor jouw tuin? Dat hebben onze experts voor je uitgezocht aan de hand van testen, ervaringen van gebruikers en prijs-/kwaliteitsverhouding. Hieronder vind je de drukspuiten die als beste werden beoordeeld.

De 10 beste drukspuiten van 2024


De 3 beste drukspuiten nader uitgelicht:

Hozelock Pure Drukspuit 5 liter

Deze drukspuit van Hozelock is speciaal ontwikkeld om bestand te zijn tegen de natuurlijke producten die steeds meer de plaats innemen van de chemische middelen. Hierbij kan je denken aan zaken als schoonmaakazijn, baking soda en vergelijkbare producten. De hele drukspuit (inclusief de slangen en de koppelingen) is bestand tegen deze natuurlijke producten. Bij de drukspuit worden twee sproei-monden geleverd. De een voor meststoffen en de ander voor onkruidbestrijding. De effectieve inhoud bedraagt 5 liter.

De ontwikkeling van de ‘Pure’ line heeft plaatsgevonden in overleg met een Franse ecologische organisatie. Handig is ook dat je een boekje krijgt bijgeleverd waarin je een groot aantal tips krijgt over natuurlijke mengsels voor je tuin. Onze experts keken ook nu weer met aandacht naar de ervaringen van gebruikers. Deze beste drukspuit doet wat er wordt beloofd en is inderdaad ook geschikt voor ‘moeilijke’ producten, zoals azijn.

Bestel de Hozelock Pure Drukspuit 5 liter voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


Hozelock STANDARD Drukspuit 7 liter

De standaard drukspuit van Hozelock heeft een effectieve inhoud van 5 liter, omdat er 2 liter van de ruimte nodig is om druk op te bouwen voor het sproeien. Aan de hand van de efficiënte schaalverdeling kan je op ieder moment zien hoeveel vloeistof je nog over hebt. Deze drukspuit is bedoeld voor standaard onkruidbestrijdingsmiddelen. Let dus op met eigen mengsels, omdat deze de spuit kunnen beschadigen. De standaard drukspuit van Hozelock is uitgerust met het ‘last drop’ systeem, waardoor je ook zeker weter dat de hele lading wordt gebruikt.

Met een paar simpele handelingen is de drukspuit klaar voor gebruik, de gebruiksaanwijzing is gewoon duidelijk. Gebruikers zijn tevreden over deze drukspuit, die handig in het gebruik is en goede resultaten levert. De spuit is voorzien van een handvat om te dragen, een riem is in bepaalde situaties prettiger.

Bestel de Hozelock Standard drukspuit 7 liter voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


Silverline Rugsproeier, 20 liter

Met een tankinhoud van 20 liter hoort er ook een praktisch rugharnas bij deze Silverline. Voor het transport is er een stevig handvat. De sproeier is niet duur en werkt naar behoren. Er zijn een aantal praktische extraatjes, zoals een vulfilter waardoor verstopping worden voorkomen. Ook is er een dubbele sproeikop waarmee grote oppervlakten snel kunnen worden afgewerkt. Met een dergelijk grote tankinhoud is het noodzakelijk dat het opbouwen van de druk op een eenvoudige manier gebeurt en voldoende is. Dat is juist een van de punten die geroemd worden door de gebruikers.

Deze sproeier kan behoorlijk wat druk aan en daardoor is het prettig werken. Er is een overdruk-/veiligheidsventiel, zodat je zeker weet dat de druk niet te hoog kan worden. Als minpuntje wordt genoemd dat het rugharnas minder geschikt is voor forse tuinmannen. In dat geval zijn de riemen aan de korte kant. Het totaalplaatje is gewoon goed.

Bestel de Silverline Rugsproeier, 20 liter voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:


Wat je moet weten over een drukspuit

Wil je een drukspuit kopen? Omgaan met een drukspuit in de tuin is even wennen, maar daarna is het ook niet moeilijk meer. De drukspuiten die je met de hand moet opladen, zoals de top 3 hierboven, worden vooral gebruikt om bestrijdingsmiddelen tegen onkruid of mos eenvoudig over een grote oppervlakte te verspreiden. Dat zelfde geldt voor meststoffen die in water zijn opgelost. Een extreem krachtige straal is daarbij niet nodig, omdat de planten daaronder zouden kunnen lijden. Voor een kleine tot middelgrote tuin is een tank van 5 liter in het algemeen wel voldoende. Een goede drukspuit voor de tuin is over het algemeen van kunststof gemaakt.

Hoe werkt een drukspuit?

Het principe is erg eenvoudig en voor de meeste drukspuiten is het een kwestie van de dop verwijderen om de vloeistof er in te gieten. Door ervaring leer je hoeveel product je nodig hebt, voeg nooit meer toe omdat het niet verstandig is om de tank gedeeltelijk gevuld te houden als je deze weer opbergt. Let erop dat er geen verontreinigingen in de tank komen. In de meeste gevallen is een filter aanwezig om dat te voorkomen. Daarna is het een kwestie van druk opbouwen met het handvat en daarna kan je aan de slag. In het algemeen zal het nodig zijn bij een volle tank om af en toe wat extra te pompen om druk te houden.

Drukspuit beste

Schoonmaken van drukspuiten

Ook als je natuurlijke middelen gebruikt, blijven het agressieve stoffen die je verspreidt met een drukspuit. Maak deze dus leeg na gebruik en bewaar de eventueel overgebleven vloeistof op een veilige plaats. Maar de drukspuit met water goed schoon voordat je deze opbergt.

Schoonmaken met de drukspuit

Je kan met drukspuiten ook schoonmaakmiddel of bestrijdingsmiddelen over je terras of tuinpaden verspreiden. Voor schoonspuiten gebruik je in het algemeen een hogedrukspuit. Een test van dergelijke apparaten is wellicht op een later tijdstip aan de orde.

De keuze voor de beste drukspuit

Wil je een drukspuit kopen, dan is de Hozelock Pure volgens onze experts echt een aanrader. Hozelock heeft een goede keuze gemaakt om met de Pure line ook tuiniers voor zich te winnen die liever niet werken met standaard chemicaliën, maar hun eigen mengsels maken. Natuurproducten, zoals azijn en soda, vragen veel van de leidingen en koppelingen van een drukspuit. Daarin heeft Hozelock nu voorzien.

Het boekje waarin diverse mogelijkheden voor natuurlijk bestrijdingsmiddelen worden besproken, is ook handig. Met de techniek zit het wel goed met de nummer 1 van de drukspuiten. De Hozelock werkt beslist efficiënt. De inhoud van 5 liter is in het algemeen voldoende voor de gemiddelde Nederlandse tuin. De prijs is voor deze specifieke drukspuit een beetje aan de hoge kant. Daarvoor krijg je dan wel kwaliteit en net dat beetje extra.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment