Home Tuintips De beste grasmaaier van 2020

De beste grasmaaier van 2020

by Redactie
beste grasmaaier 2020

Er zijn allerlei soorten grasmaaier, maar natuurlijk ga je voor het meeste gemak voor jouw gazon. Maar wat is een goede grasmaaier en wat is de beste grasmaaier van 2020? Je kunt bijvoorbeeld al kiezen uit een grasmaaier op elektriciteit, op benzine of met een accu. Bij een elektrische moet je altijd rekening houden met de stroom; er moet een stopcontact in de buurt zijn. Toch is het model ideaal voor een kleine tuin. Maar heb je echt een klein gazon, dan is zelfs een handmaaier al voldoende. Ga je voor een accu grasmaaier, dan heb je alle vrijheid, maar een benzinemaaier is eigenlijk weer meer professioneel te noemen. Deze heeft wellicht meer onderhoud nodig, maar is wel heel geschikt voor erg grote tuinen.

Grasmaaier soorten

Wat zijn de belangrijkste soorten grasmaaiers en hoe kies je de beste? Wij hebben de verschillende type grasmaaiers voor je op een rijtje gezet.

Handgrasmaaier (kooimaaier)

Misschien denk je dat een handgrasmaaier helemaal uit de tijd is. Maar niets is minder waar. Het is juist een ideale grasmaaier voor kleine gazons, bijvoorbeeld in een stadstuin. Deze maaier is geschikt voor gazons tot ongeveer 50 vierkante meter. Je brengt de grasmaaier in beweging en hij doet het werk voor je. Is het gras al wat langer, dan moet je de maaier er een aantal keer overheen halen voor het beste resultaat. Dit model beschikt niet over een opvangbak (af en toe is er wel een opvang zak aanwezig), maar de messen zijn zo afgesteld dat het gras heel fijn gesneden wordt. Zo verstikt het je gazon niet, maar zorgt het juist voor een natuurlijke bemesting. De handgrasmaaier wordt ook wel kooimaaier genoemd.

Elektrische grasmaaier

Een elektrische grasmaaier werkt op stroom. Dat betekent dat er altijd een stopcontact in de buurt moet zijn. De maaier kan dus wel gebruikt worden voor grotere oppervlaktes dan de handmaaier, maar houd rekening met de lengte van de snoer. Een elektrische grasmaaier is, in vergelijking met een benzine grasmaaier, vrij licht in het gebruik. De prijs wordt grotendeels bepaald door de maaibreedte. Bij een gazon van 250 m2 moet je denken aan een maaibreedte van 30 cm. Is je gazon groter, dan kies je bijvoorbeeld voor 35 of 40 cm. Het model is met of zonder opvangbak of -zak verkrijgbaar.

Benzine grasmaaier

Op zoek naar de beste benzine grasmaaier van 2020? Dan moet je eerst weten wat de voordelen zijn van een benzine grasmaaier. Met deze maaier heb je een groter bereik dan met de twee voorgaande maaiers. Het model wordt aangedreven met behulp van brandstof: benzine. Dat houdt in dat de motor een stuk krachtiger is dan bij een elektrische maaier. De benzine grasmaaier maakt echter wel meer geluid. Een benzinemaaier is eigenlijk altijd voorzien van een opvangbak. Hierbij heb je de keuze uit diverse groottes, denk aan een bak van 50 of 60 liter. Deze keuze kun je maken aan de hand van de grootte van je gazon. De maaibreedte varieert nogal, dit kan 42 cm zijn, maar ook met gemak 106 cm. De beste grasmaaier op benzine van 2020 kiezen, doe je dus ook aan de hand van de grootte van je gazon.

Robot grasmaaier

De beste robot grasmaaier van 2020 is ook niet zomaar gekozen. Maar je kunt bijvoorbeeld wel kiezen voor de beste robotmaaier van de Consumentenbond. Robotmaaiers zijn behoorlijk prijzig, maar het voordeel is wel dat deze machine heel geschikt is voor een groot gazon. Als je wilt, dan kun je de robot maaier zo instellen dat die elke dag maait. Dat is makkelijk voor jezelf en goed voor je gazon, want hoe meer het gemaaid wordt, hoe beter het is. De robot neemt je het werk van het maaien uit handen, maar je moet deze wel installeren en onderhouden. Helemaal onderhoudsvrij is het dus niet. Is de robotmaaier de beste koop van 2020?

beste robotmaaier 2020

Accu grasmaaier

Je ziet steeds vaker tuingereedschap met accu. Als je daarnaar kijkt, kan de accu grasmaaier ook de beste koop van 2020 zijn. De motor is onderhoudsarm en je hebt niet te maken met een snoer die je belemmert bij het grasmaaien. Nadeel is wel dat een accu grasmaaier al snel een stuk duurder is. Bovendien is de machine zwaarder dan de voorgaande modellen. En bovendien moet je niet vergeten dat de accu opgeladen moet worden en deze maar een beperkte tijd meegaat. Meestal kun je kiezen uit 18 of 36 V. Onthoud dat 36 V een stuk krachtiger is en dat is natuurlijk wel belangrijk als je zoekt naar de beste grasmaaier met accu.

Beste grasmaaier 2020

ProductTypeBeoordelingPrijsTe koop bij
Einhell benzine grasmaaier 80 LBenzine grasmaaier9,6€ 405,00 Bol.com
Powerplus One Fits All POWEBG7566Accu grasmaaier9,3€ 199,00 Bol.com
WOLF-Garten A 340 EElektrische grasmaaier9,1€ 126,99Bol.com
GARDENA Kooimesmaaier 330Handgrasmaaier9,1€ 81,99 Bol.com
Powerplus POWEG63703Elektrische grasmaaier8,9€ 49,90 Bol.com
McCulloch M40-125Benzine grasmaaier8,8€ 289,00 Bol.com
BLACK+DECKER 54V DualvoltAccu grasmaaier8,8€ 509,00 Bol.com
Zoef Robot Harm MR40ZRobotmaaier8,6€ 799,95 Bol.com
ACG51-COMFORTBenzine grasmaaier8,5€ 449,00 Bol.com
GARDENA Powermax 32EElektrische grasmaaier8,5€ 189,00 Bol.com
GARDENA Kooimesmaaier 400Handgrasmaaier8,5€ 89,99 Bol.com
Bosch Rotak 37 LiAccu grasmaaier8,2€ 558,23Bol.com
Einhell Kooimesmaaier 16 LHandgrasmaaier8,0€ 60,51 Bol.com
GARDENA Sileno City 250Robotmaaier8,0€ 699,00 Bol.com
Robomow RX12URobotmaaier7,7€ 459,00 Bol.com

De populairste merken grasmaaiers

Het beste merk grasmaaier is niet zomaar aan te wijzen. Maar er zijn wel een aantal populaire merken die vaak naar voren komen in tests, zoals de grasmaaier test van de Consumentenbond. GARDENA is een bekend merk als het om tuingereedschap gaat. Het is een Duits bedrijf dat niet alleen goede grasmaaiers aanbiedt, maar bijvoorbeeld ook besproeiingssystemen, klein tuingereedschap en allerlei artikelen voor vijvers. Andere bekende merken voor grasmaaiers zijn:

 • Bosch
 • Einhell
 • Black & Decker
 • Wolf-Garten
 • Hyundai Electronics
 • MTD
 • Robomow

Wij hebben van alle type grasmaaiers steeds de top 3 grasmaaier van 2020 voor je geselecteerd. In die lijst vind je ook veel van de bovenstaande merken terug.

Top 3 beste handgrasmaaiers

#1 GARDENA Kooimesmaaier 330

De beste handgrasmaaier van 2020 is de GARDENA Kooimesmaaier 330. Deze maaier werkt volgens het bekende principe van de handmaaier: wanneer je duwt, bewegen de messenkooi en het ondermes zonder elkaar echt te raken. Het grassprietje wordt eigenlijk afgeknipt, zoalsgardena-kooimesmaaier-330 je met een schaar zou doen. Maar waarom is dit de beste handmaaier? Vooral omdat het duwen licht is en omdat dit model weinig geluid maakt. Dankzij de antikleefcoating en het geslepen ondermes werkt deze handmaaier heel precies. Bovendien heb je een goede grip en kun je goed sturen dankzij de grote wielen. De maaihoogte is instelbaar en kun je aflezen via de schaalverdeling. De duwboom kan ingeklapt worden, waardoor de maaier bijna geen ruimte inneemt.

Pluspunten

Licht in het gebruik
Zeer precies
Stil
Gemakkelijk te sturen
Instelbare maaihoogte
Compact
Milieuvriendelijk

Minpunten

Relatief prijzig
Smal maaivlak
Dient regelmatig schoongemaakt te worden

#2 GARDENA Kooimesmaaier 400

gardena kooimesmaaier 400De GARDENA kooimesmaaier 400 volgt zijn broertje op als het gaat om de beste handmaaier. Ook deze kooimaaier is heel licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te duwen. De handgreep is speciaal gevormd, waardoor het model eenvoudig bestuurbaar is. De beugel kan ingeklapt worden, zodat de maaier niet veel ruimte inneemt wanneer je die in de bergruimte hebt staan of wilt vervoeren. Bovendien kun je de maaihoogte snel aanpassen. De messenwals en het ondermes raken elkaar ook bij deze GARDENA Kooimesmaaier niet. Dat betekent weer weinig geluid bij het maaien. Er zit geen opvangbak bij deze kooimaaier.

Pluspunten

Weinig geluid
Licht in het gebruik
Gemakkelijk bestuurbaar
Instelbare maaihoogte
Compact op te bergen
Milieuvriendelijk

Minpunten

Prijzig
Dient regelmatig schoongemaakt te worden

#3 Einhell Kooimesmaaier 16 L

einhell kooimesmaaierDe beste handmaaier zorgt er niet alleen voor dat je milieuvriendelijk bezig bent, maar ook dat het maaien zelf jou niet te veel energie kost. Deze maaier is perfect voor een klein gazon en maakt weinig geluid. De licht lopende kogelgelagerde maai-spil is uitgerust met messen van hoogwaardig staal. De maaihoogte kan ingesteld worden, waardoor je altijd op de juiste hoogte zit. Dit is een van de beste handmaaiers voor gazons tot 150 m2.

Pluspunten

Maakt weinig geluid
Loopt licht
Instelbare maaihoogte
Messen van hoogwaardig staal
Brede wielen

Minpunten

Slechts een kleine opvangbak
Maaihoogte staat niet altijd goed vast, waardoor deze verandert

Top 3 beste elektrische grasmaaiers

#1 WOLF-Garten A 340 E Elektrische Grasmaaier

WOLF-Garten A 340 E Elektrische GrasmaaierAls het om de beste elektrische grasmaaier van 2020 gaat, dan staat de WOLF-Garten A340 E bovenaan. Deze elektrische maaier heeft een maaibreedte van 34 cm en een opvangbak van 30 liter. Dat betekent dat het model heel geschikt is voor een gazon van ca. 250 m2. Omdat het om een elektrische grasmaaier gaat, is het natuurlijk wel nodig dat je genoeg bereik hebt met de kabel. Het model is alleen voorzien van een stekker, waardoor je zelf voor een verlengsnoer moet zorgen. De elektrische maaier heeft een vermogen 1.400 watt. De maaihoogte is instelbaar van 25 tot 75 mm. Je kunt het gras niet alleen opvangen in de bak, maar ook kiezen voor de mulching functie. Dankzij de inklapbare duwboom berg je de WOLF-Garten A340 E compact op.

Pluspunten

Opvangbak van 30 liter
Vermogen van 1.400 watt
Instelbare maaihoogte
Mulching functie
Compact

Minpunten

Zonder kabel
Relatief smalle maaibreedte voor een groter gazon

#2 Powerplus POWEG63703 Grasmaaier

Powerplus POWEG63703 Grasmaaier Deze Powerplus elektrische grasmaaier is ideaal voor kleine gazons. Denk hierbij aan een grootte van ca. 75 m2. Je kunt de maaihoogte eenvoudig instellen op 25, 45 of 65 mm. Het handvat kan ingeklapt worden, waardoor je de machine heel compact op kunt bergen. Bovendien zit er een opvangbak bij die het gras opvangt tijdens het maaien. Het model is uitgerust met een netsnoer, maar vanwege de lengte heb je waarschijnlijk wel een verlengsnoer nodig. De elektrische maaier heeft een vermogen van 1000 W.

Pluspunten

Instelbare maaihoogte
Compact op te bergen
Met opvangbak van 30 liter
Maaibreedte van 32 cm
Voordelige aanschaf

Minpunten

Vrij kort netsnoer

#3 GARDENA Powermax 32E Elektrische grasmaaier

GARDENA Powermax 32E Elektrische grasmaaierOok de Gardena Powermax 32E behoort tot de beste elektrische maaiers van 2020. Dit model is zeer krachtig en daardoor ook geschikt voor grotere gazons tot ca. 300 m2. De machine maait zeer precies en gelijkmatig. Het gras wordt opgevangen in een bak van 29 liter. Je kunt echter niet zonder bak maaien, omdat het apparaat niet over een mulchfunctie beschikt en het gemaaide gras dus te grof is om over je gazon te strooien. Ook vochtig gras kan gemaaid worden met deze machine. Het model is licht in gewicht en daardoor prettig in het gebruik.

Pluspunten

Geschikt voor relatief grote gazons (ca. 300 m2)
Ook te gebruiken voor nat gras
Licht in gewicht
Met krachtige motor
Voorzien van 29 L opvangbak
Met graskammen om gras langs muren te kunnen verwijderen
Compact op te bergen
Instelbare maaihoogte in 5 stappen

Minpunten

Vrijwel zeker een verlengsnoer nodig
Geen mulchfunctie
Geen zichtvenster voor de niveau-aanduiding

Top 3 beste benzine grasmaaiers

#1 Einhell benzine grasmaaier 80 L

Einhell benzine grasmaaier 80 LDe beste benzine grasmaaier van 2020 is de Einhell benzine grasmaaier 80 L. De benzine maaier wordt vooral gebruikt voor grote oppervlaktes. Deze benzinemaaier van Einhell is dan ook geschikt voor gazons tot 1800 m2. De motor is bijzonder krachtig en de achterwielaandrijving maakt het maaien licht. Je kunt de maaier starten via het Einhell snelstartsysteem of met behulp van de startkabel in het handvat. Het model beschikt over een unieke 5-in-1 functie. Zo kun je maaien, snipperen, zijwaarts en achterwaarts gras uitwerpen en het gras opvangen. Het maairesultaat is zeer precies door het gecombineerde mes en de geïntegreerde gazonhark. De maaihoogte kan ingesteld worden op 6 niveaus.

Pluspunten

Instelbare maaihoogte
Geschikt voor gazons tot 1800 m2
Bijzonder krachtige motor
Achterwielaandrijving
Einhell snelstartsysteem of startkabel
Maaien, snipperen, zijwaarts en achterwaarts gras uitwerpen en het gras opvangen
Opvangbak van 80 L

Minpunten

Prijzig

#2 McCulloch M40-125 Benzine Grasmaaier

McCulloch M40-125 Benzine GrasmaaierDe McCulloch M40-125 is beslist ook een van de beste benzinemaaiers. Dit model start je eenvoudig via de automatische motorinjectie. De maaier is lekker wendbaar en de maaihoogte kan ingesteld worden van 20 tot 75 mm. Het gemaaide gras komt meteen in de opvangbak van 50 liter terecht. Deze benzine grasmaaier kan gebruikt worden voor gazons tot 700 m2. De beugel is inklapbaar, waardoor je de maaier compact kunt opbergen en vervoeren.

Pluspunten

Eenvoudig starten
Wendbaar
Instelbare maaihoogte
Opvangbak van 50 l
Geschikt voor gazons tot 700 m2
Compact op te bergen

Minpunten

Zwaarder in het gebruik

#3 Benzinemaaier ACG51-COMFORT

Benzinemaaier ACG51-COMFORTACG staat bekend om de uitstekende service en daar kies je ook voor met deze benzinemaaier ACG510COMFORT. Deze zelfrijdende grasmaaier is ontworpen om het jou gemakkelijk te maken. De opvangzak heeft een inhoud van 60 liter. Het gras kan niet alleen weg via zijuitworp, maar ook via achteruitworp. Ideaal, want de machine beschikt ook over een mulching-functie. Daardoor wordt het gras extra fijn en kun je het ook als mest gebruiken voor je gazon. De motor is bijzonder sterk en wordt wereldwijd geroemd om zijn prestaties. Geschikt voor een gazon tot 1000 m2.

Pluspunten

Zelfrijden
Met opvangzak van 60 l
Mulching-functie
Zij- en achteruitworp
Briggs & Stratton 675EXi Series met 163 cc motor
Met bekerhouder

Minpunten

Redelijk veel geluid
Prijzig

Top 3 beste accu grasmaaiers

#1 Bosch Rotak 37 Li Accu grasmaaier – Gen. 4

Bosch Rotak 37 Li Accu grasmaaierBosch komt met de beste accu grasmaaier van 2020. De Bosch Rotak 37 Li heeft een geweldig snijvermogen. Dat komt niet alleen door het geharde stalen mes, maar ook door de innovatieve luchtstroomtechnologie. De precisie is groot door het nieuwe Powerdrive LI-systeem. Zelfs onder moeilijke omstandigheden werkt deze maaier uitstekend. De ergonomische handgrepen maken de bediening licht. De grasopvangbak heeft een inhoud van 40 l. Het gras wordt tot aan de rand gemaaid met behulp van de graskam. Geschikt voor een gazon tot 500 m2.

Pluspunten

Uitstekend snijvermogen
Zeer precies
Licht in het gebruik
Opvangbak van 40 l
Voorzien van graskam

Minpunten

Accu is relatief snel leeg

#2 Powerplus One Fits All POWEBG7566 Grasmaaier

Powerplus One Fits All POWEBG7566 GrasmaaierDeze accu grasmaaier is licht in het gebruik en daardoor heel wendbaar. De accu kan ook gebruikt worden voor andere grasmaaiers uit deze serie. Je kunt kiezen voor een accu van 1,5 Ah of 3,0 Ah. Er is een opvangzak van 40 l met een waarschuwingsklepje. Wanneer die niet meer omhoog staat, is de bak vol en moet je die eerst legen. De maaihoogte is instelbaar tussen de 20 en 57,5 mm. De maaier heeft een dubbele startbeveiliging, wel zo veilig als er kleine kinderen in de buurt zijn. Er is een mulch-functie. Geschikt voor een grasveld tot 200 m2.

Pluspunten

Accu van 1,5 Ah of 3,0 Ah
Opvangbak van 40 l met waarschuwingsklepje
Instelbare maaihoogte
Dubbele startbeveiliging
Mulch-functie

Minpunten

Relatief grote maaier om op te bergen

#3 BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2

BLACK+DECKER 54V Dualvolt grasmaaier CLM5448PC2Deze accu grasmaaier is geschikt voor een tuin tot 600 m2. Er zijn twee accu’s van 54V, waarbij je gemakkelijk van de ene naar de andere accu kunt overschakelen. Zo kom je nooit zomaar met een lege accu te staan. De snelheid van het mes wordt aangepast aan de druk op de motor. Het gemaaide gras wordt opgevangen in een opvangzak van 50 l. Je kunt echter ook kiezen voor zijwaarts uitwerpen of mulching. De maaihoogte is instelbaar tussen de 38 en 100 mm. Bovendien kun je ook dichtbij de rand precies maaien. De accu’s kunnen ook gebruikt worden voor ander Black+Decker gereedschap.

Pluspunten

Twee accu’s
Zeer precies in het maaien dankzij Autosense
Opvangzak van 50 l
Mulching-functie
Zijwaarts uitwerpen
Instelbare maaihoogte
Geschikt voor het kantenwerk

Minpunten

Kwetsbare starthendel

Top 3 beste robot maaiers

#1 GARDENA Sileno City 250 robotmaaier

GARDENA Sileno City 250 robotmaaierDe beste robot maaier voor 2020 komt ook van het merk Gardena. Deze maaier is perfect voor gazons tot 250 m2. Het model is vooral ontworpen voor jouw gemak, maar is ook bijzonder veilig. De maaier is namelijk voorzien van bots-, til- en kantelsensoren. Ook tijdens de regen blijft deze robot maaimachine gewoon zijn werk doen. De installatie is eenvoudig en de robot maaier is zeer betrouwbaar. De maaihoogte kan ingesteld worden van 20 – 50 mm. Deze Gardena robot maaimachine is zeer stil in het gebruik.

Pluspunten

Werkt betrouwbaar en zonder strepen achter te laten
Zeer veilig dankzij til-, bots- en kantelsensoren
Werkt door tijdens regenbuien
Instelbare maaihoogte
Bijzonder stil

Minpunten

Programma minder gemakkelijk in te stellen

#2 Robomow Robotmaaier RX12U

Robomow Robotmaaier RX12UDe Robomow Robotmaaier is er vooral om het jou gemakkelijker te maken. Met een maaibreedte van 18 cm en een instelbare maaihoogte van 15 tot 45 cm zijn de afmetingen prima voor een gemiddelde tuin. De installatie is eenvoudig en het gras wordt netjes gemaaid. De machine is echter wel aan de grote kant en de machine kiest een random route, waardoor niet alles gelijkmatig gemaaid wordt. De robotmaaier is voorzien van twee wielen. Een gedeelte van de plastic behuizing raakt de grond, wat niet ideaal is wanneer de robotmaaier bijvoorbeeld een paadje over moet steken.

Pluspunten

De installatie is eenvoudig
Maaibreedte van 18 cm
Instelbare maaihoogte
Precies in het maaien

Minpunten

Random route, dus minder gelijkmatig
Plastic behuizing in plaats van derde wiel
Relatief groot

#3 Zoef Robot Robotmaaier Harm MR40Z

Zoef Robot Robotmaaier Harm MR40ZKies je voor een grasrobot en wil je de beste koop, dan is Harm een prima optie. Deze Zoef Robotmaaier is zeer gebruiksvriendelijk. Je kunt een oppervlakte van 300, 600 of 1000 m2 kiezen. Wanneer je op start drukt, gaat de robotmaaier meteen aan het werk. Ook de randjes worden meegenomen. Bovendien start hij na 48 uur automatisch, zodat je grasveld er altijd gelikt uitziet. De robot gaat automatisch naar zijn oplaadstation wanneer hij bijna leeg is. Er zijn sensoren voor regen, tegen het botsen, voor optillen en voor kantelen. Zo kan de robot altijd meteen op een van deze dingen reageren.

Pluspunten

Gebruiksvriendelijk
Zorgt ook voor de kantjes
Laadt automatisch op wanneer hij bijna leeg is
Start automatisch na 48 uur
Sensoren voor regen
Anti-bots sensoren, tilsensoren, kantelsensoren

Minpunten

Grasmaaier tips

Heb jij de beste grasmaaier van 2020 al gevonden? Dan ga je misschien ook nog op zoek naar de beste grastrimmer of andere artikelen. Maar eerst geven we je graag nog wat tips voor je nieuwe grasmaaier. Een grasmaaier vraagt namelijk ook om onderhoud.

Schoonmaken

Een grasmaaier moet regelmatig schoongemaakt worden, maar er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden.

 • Gebruik nooit water. Dit is voor de meeste grasmachines niet goed, ook niet voor de messen.
 • Droog altijd de onderkant goed af, om roestvorming te voorkomen.
 • Maak de motor elke winter schoon.
 • Zorg indien van toepassing dat de benzinetank leeg is.

Slijpen

Door het maaien worden de messen op den duur bot. Daarom is het belangrijk die regelmatig te slijpen. Hoe je dat doet, kun je precies lezen in een van onze eerdere artikelen:

Zelf je grasmaaier slijpen? Zo doe je dat!

Afstellen

Het afstellen van de messen van je grasmaaier is belangrijk voor het eindresultaat. Hoe je een grasmaaier precies moet afstellen, kun je lezen op ons blog.

Gerelateerde Berichten