Home Koopgidsen Het beste kunstgras voor je tuin of balkon

Het beste kunstgras voor je tuin of balkon

by Sander
beste kunstgras

Wil je je tuin of balkon een mooie natuurlijke uitstraling geven maar heb je geen “groene vingers” of ontbreekt het bij jou aan tijd om te tuinieren? Dan is het leggen van kunstgras een uitstekende optie. Kunstgras heeft de uitstraling van echt gras met het verschil dat deze grasmat vrijwel niet onderhouden hoeft te worden. Je grasmat ligt er altijd keurig bij, mits je wel de keuze maakt voor kunstgras van een goede kwaliteit. We brengen dit direct bij je onder de aandacht omdat er zeer veel kwaliteitsverschil zit in het aanbod van dit soort grastapijten. Als je van plan bent om kunstgras te kopen, helpen we je graag op weg. Dit doen we door je inzicht te geven wat het beste kunstgras is voor je tuin of balkon, waar je kunstgras tegen een zeer voordelige prijs kunt kopen en waar je verder op moet letten bij het kopen, plaatsen en gebruiken van kunstgras. We laten je graag zien dat je alle mogelijkheden hebt om je tuin te veranderen in een onderhoudsvrije frisse groene oase.

Dit is het beste kunstgras dat je kunt kopen

De beste keuze die je kunt maken als je kunstgras gaat aanschaffen is door dit te doen bij LimeGreen. Hier kun je terecht voor een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden in kunstgras van de best mogelijke kwaliteit. Daarnaast kun je stellen dat LimeGreen een groen bedrijf is. Dit bedrijf biedt uitsluitend duurzame kunstgrasmatten aan. LimeGreen is dan ook een stuk groener dan andere kunstgrasproducenten. Dit zie je niet alleen terug in het feit dat het productieproces van het kunstgras plaatsvindt in een duurzame werkomgeving maar ook dat er, in tegenstelling tot wat bij andere kunstgrasproducenten het geval is, in het kunstgras van LimeGreen geen latex is verwerkt. Hierdoor is dit kunstgras recyclebaar. 

Een andere belangrijke onderscheidende waarde waarom LimeGreen wat ons betreft het beste kunstgras heeft, is het gebruik van LimeFill als instrooimateriaal. LimeFill bestaat onder andere uit een combinatie van Italiaans rivierzand, kokos en andere natuurlijke componenten. Hierdoor wordt water op een uitstekende manier geabsorbeerd wat een verkoelende waarde geeft aan het kunstgras. Een ander voordeel van het gebruik van LimeFill is dat het zorgt voor het benodigde gewicht, oneffenheden worden weggewerkt en dat het gras natuurlijk oogt wat bevorderend werkt voor de biodiversiteit. Je zou bijna vergeten dat je naar een kunstgrasmat kijkt. Met behulp van de online keuzetool kun je eenvoudig voor jezelf vaststellen wat voor jou het beste kunstgras is dat je kunt kopen. 

Kunstgras goedkoop aanschaffen? Dit is jouw beste keuze!

Jouw beste keuze om kunstgras goedkoop aan te schaffen is een bezoek brengen aan de webshop van Kunstgrasdirect. Dit is een specialist op het gebied van kunstgras. Deze webshop biedt kunstgras van een uitstekende kwaliteit aan tegen aantrekkelijke (bodem)prijzen omdat deze webshop zich richt op de directe inkoop van grote partijen. Als consument kun je profiteren van het prijsvoordeel hiervan. Een ander voordeel is dat het kunstgras direct uit voorraad wordt geleverd en je er snel beschikking over hebt.

Voordelen van de keuze voor kunstgras in je tuin

Kunstgras wordt gezien als het beste alternatief voor natuurgras. Er zijn veel voordelen van de keuze voor kunstgras in je tuin te benoemen. Het belangrijkste voordeel heeft uiteraard betrekking op het uiterlijk van het kunstgras. De beste kunstgras soorten hebben zo’n levensechte uitstraling dat je alleen de geur van echt gras zult missen. Daarnaast maak je door te kiezen voor kunstgras een duurzame keuze. Een kunstgrasmat van een goede kwaliteit gaat vele jaren mee. Uiteraard hoeft een kunstgrasmat vrijwel niet onderhouden te worden en zorg je met de keuze voor kunstgras in je tuin voor een zeer aanzienlijke waterbesparing. Een echte grasmat heeft immers jaarlijks vele liters water nodig. Zelfs het kwalitatief meest hoogwaardige kunstgras verdient zich in een relatief korte tijd terug door de besparing aan water en eventuele onderhoudskosten. Een synthetische grasmat hoeft bijvoorbeeld niet bemest te worden. 

Het beste kunstgras voor in je tuin heeft een goede bestendigheid tegen ultraviolette straling. Goed kunstgras is behandeld om de effecten van ultraviolette straling te voorkomen. Er is geen sprake van kleurverlies of degradatie van het synthetische materiaal als gevolg van zonlicht. Kunstgras wordt ook niet heet wordt als het wordt blootgesteld aan de volle zon. Tevens is het gras uitstekend bestand tegen regen, sneeuw of vorst.

Tot slot is het goed om voor de volledigheid te vermelden dat goed kunstgras vrij is van giftige stoffen en dus veilig is voor je gezondheid. Daarnaast hoeft de keuze voor kunstgras zeker geen schadelijke effecten te hebben op het milieu. Dit is de reden waarom we het eco backing kunstgras van Limegreen onder je aandacht brengen als beste kunstgras voor je tuin of balkon. Hierover lees je verderop in dit artikel meer.

beste kunstgras kopen

Kunstgrasmat balkon als alternatief voor echt gras

Steeds meer mensen hebben interesse om graszoden aan te leggen op hun balkon. De keuze voor echt gras is hierbij natuurlijk niet verstandig. Er is een vrij diepe ondergrond (van ongeveer 15 centimeter) nodig om de wortels de ruimte te geven om water op te nemen en zich te ontwikkelen. Daarbij speelt het grote gewicht van de grasmat een rol. Een natuurlijke grasmat is véél te zwaar voor het balkon. Het leggen van een kunstgrasmat op het balkon is een uitstekend alternatief voor echt gras en is een uitstekende optie om een kale- en koude beton uitstraling, lelijke tegels of eventuele hardnekkige vlekken op een balkon op een keurige manier weg te werken. Kunstgras kan ook op het balkon worden neergelegd ter voorkoming van het uitglijden. Koude, schaduwrijke balkonvloeren zijn immers zeer gevoelig voor algenvorming. Hierdoor kan de balkonvloer gevaarlijk glad zijn. Tot slot biedt kunstgras veel comfort. De synthetische grasmat biedt veel warmte en comfort aan je voeten en is dan ook een uitstekend alternatief voor een houten-, tegel- of beton vloer op een balkon. 

Diverse soorten kunstgras

Er zijn diverse soorten kunstgras verkrijgbaar. Er is een grote variatie in prijs-kwaliteit verhouding. De verschillen tussen de diverse opties zijn te vinden in factoren als:

 • Kwaliteit van de materialen;
 • De wijze van produceren;
 • De toepassing van geavanceerde technieken;
 • De poolhoogte van het kunstgras;
 • De dikte van de grasspriet;
 • Het gewicht en de kwaliteit van het garen;
 • Het aantal steken per 10 centimeter;
 • Het poolgewicht dus de hoeveelheid verwerkt materiaal per vierkante meter.
beste kunstgras

Materialen waarvan kunstgras wordt gemaakt

Voor de productie van het synthetisch gras wordt tegenwoordig voornamelijk gebruik gemaakt van drie grote soorten polymeren:

 • Polyamide (PA);
 • Polypropyleen (PP);
 • Polyethyleen (PE).

Bij de meeste kunstgras soorten worden dit soort grondstoffen met elkaar vermengt. Het nadeel hiervan is dat gemengde grondstoffen niet meer gescheiden kunnen worden. Dit is een van de redenen waarom we LimeGreen kunstgras aanbevelen als beste kunstgras voor je tuin of balkon. LimeGreen gras wordt geproduceerd met maar één grondstoffamilie, namelijk polyolefine. Tevens is er géén latex verwerkt in het kunstgras. Dit maakt het recyclen een stuk eenvoudiger. 

TIP: ga je voor echt duurzaam kunstgras van hoge kwaliteit? Neem dan zeker een kijkje in het uitgebreide assortiment van LimeGreen. Niet alleen ontvang je hier advies op maat, je kunt er ook gratis samples aanvragen zodat jij zorgvuldig kunt afwegen voor welk type en kleur kunstgras je gaat.

Bekijk de website van LimeGreen

Productieproces van synthetische grastapijten

Het produceren van synthetische grastapijten gaat grofweg in vijf stappen:

 1. Het aanbrengen van grasvezels in het doek wordt ook wel turften genoemd. De vezels zitten op grote klossen en worden met behulp van naalden op het doek aangebracht. Als dit proces is voltooid worden de lussen doorgesneden en ontstaan er grassprieten.
 2. In de tweede fase van het productieproces worden de vezels vastgezet aan de achterzijde van het doek. 
 3. Het droogproces van de grasmat is de volgende stap in het productieproces. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een speciale droger of een infraroodbehandeling.
 4. Om de mat waterdoorlatend te maken, wordt deze geperforeerd. Dit proces gebeurt uiteraard volledig machinaal. 
 5. Om het kunstgras klaar te maken voor transport, wordt deze opgerold. Het is belangrijk dat dit met gelijkmatige druk gebeurd om eventuele oneffenheden te voorkomen. Hierdoor zouden zwakke plekken kunnen ontstaan.   

Zo herken je goed kunstgras

Goed kunstgras kun je op diverse manieren herkennen. Het beste kunstgras herken je vooral aan de vezelstructuur. De vezels moeten onder andere goed zijn vastgelijmd op de ondergrond. Bij mindere grasmatten gaan de vezels na verloop van tijd loslaten waardoor er kale plekken kunnen ontstaan. De dichtheid van de vezels is een ander belangrijk punt waarmee je goed kunstgras kunt onderscheiden. De stelregel hierin is eenvoudig: hoe dichter de vezels op elkaar staan, hoe beter de kwaliteit is van het kunstgras. Een hoogwaardige kwaliteit kunstgras heeft een hoge vezeldichtheid. De productie van deze kunstgrasmatten kost iets meer tijd waardoor je wellicht iets duurder uit bent maar je maakt hiermee wel een keuze voor een kunstgras waar je lang plezier van hebt. Tot slot is goed kunstgras te herkennen aan een uitstraling die niet van echt gras te onderscheiden is. De tijd dat deze synthetische grasmat leek op een groen viltachtig tapijt hebben we al lang achter ons gelaten! Het betere kunstgras heeft grassprieten met een verschillende groene kleurstelling en deze sprieten hebben een verschillende lengte. Het gras ziet en voelt dus zeer natuurgetrouw uit. Dit zijn precies de redenen waarom we het kwaliteitskunstgras van LimeGreen onder je aandacht brengen als beste kunstgras voor je tuin of balkon.

Het beste kunstgras voor je tuin of balkon heeft een dikke vezel

De beste kunstgrassen hebben een dikke vezel. Dit wordt aangegeven in DTex. Om je hierin een beeld te schetsen: een DTex van 10.000 betekent dat de vezel 1 kilo weegt per 10.000 meter. Helaas wordt deze term op een vrij brede manier geïnterpreteerd en door iedere fabrikant anders omschreven. Als je je kunstgras koopt bij een aansprekende aanbieder zoals LimeGreen, zullen de adviseurs je uitstekend kunnen informeren welke keuzemogelijkheden je hierin hebt en wat voor jou het beste kunstgras voor in je tuin of balkon is. 

kunstgras balkon

FAQ, dit zijn de meest gestelde vragen over kunstgrassen

Welke poolhoogte moet kunstgras hebben?

Als je jezelf gaat verdiepen in de diverse kunstgras soorten, valt het je ongetwijfeld op dat er synthetische grasmatten met diverse pool hoogtes verkrijgbaar zijn. De poolhoogte is een maatvoering die de lengte van de langste grassprieten aangeeft. De juiste keuze hiervoor is afhankelijk van de toepassing. Op het moment dat je een grote oppervlakte moet afdekken, zoals dat in een tuin vaak geval is, kun je het beste kiezen voor een lange poolhoogte van 35 mm of langer. Dit geeft een mooie uitstraling die bijna niet van een echte grasmat te onderscheiden is. 

Voor een toepassing als kunstgras op het balkon, is een kortpolig kunstgras de betere keuze. Hierbij kun je denken aan een lengte van ongeveer 26 mm. Doordat een balkon vaak en relatief kleinere afmeting heeft, wordt de grasmat vaak intensiever gebruikt. Bij een hoogpolig tapijt zal dit vooral rond de tafels en stoelen snel zichtbaar worden. Bij een keuze voor een kleine vezel is dit niet het geval. Deze vezels hebben een veel hogere veerkracht. 

Hoe moet kunstgras onderhouden worden?

Kunstgras heeft een zeer geringe onderhoudsbehoefte. Het blad op een synthetisch grastapijt in de tuin kun je op een eenvoudige manier opruimen met behulp van een bladblazer. Je kunt ook het gazon schoonvegen met behulp van een speciale borstel. Voor een kunstgrasmatje op het balkon kun je gewoon een stofzuiger gebruiken. Daarnaast kun je hardnekkig vuil met een eenvoudig sopje verwijderen. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen wordt afgeraden maar deze rigoureuze middelen zullen ook niet nodig zijn om het gewenste schoonmaakresultaat te realiseren. 

Hoe kunnen platte plekken op een kunstgrasmatje worden weggewerkt?

Op het moment dat je een langere tijd jouw meubels op dezelfde plek heeft staan, kan het natuurlijk gebeuren dat het gras op die plaats wat platter is gaan liggen. Dit is natuurlijk vooral zichtbaar als je de meubels wilt verplaatsen. Zelfs bij laagpolig kunstgras kan dit het geval zijn. Om deze plekken weg te werken, kan je het kunstgras eenvoudig opborstelen met een bezem of een handveger. De vezels zullen dan weer de oorspronkelijke stand aannemen.  

Waarop moet gelet worden bij het leggen van kunstgrasmatten?

Er zijn een aantal zaken waarop gelet moet worden bij het leggen van kunstgrasmatten. Allereerst moet de ondergrond egaal zijn en moeten er goede drainage mogelijkheden zijn. Voor het leggen van kunstgrasmatten in een tuin wordt hiervoor grind gebruikt. Voor hardere ondergronden kan hiervoor een dempingsplaat (10 mm) of een stabiliserend gronddoek in combinatie met drainagetegels worden gebruikt. Kunstgras is waterdoorlatend om te voorkomen dat er plassen met hemelwater op uw grasmat blijven staan. Het is wél belangrijk dat de mat niet in een soort badkuip met water blijft liggen door een slecht werkende afwatering. De weersinvloeden zoals zon en wind hebben immers zeer weinig vat op de onderzijde van de kunstgrasmat. Door het stilstaand water kunnen schimmels en nare geuren ontstaan. 

Het is belangrijk dat de mat met de vezelrichting naar één kant wordt gelegd om het strakste resultaat te creëren. De mat kan met een scherp mes op maat worden gesneden. Snij de mat bij voorkeur aan de onderzijde (de backing) af, om te voorkomen dat de sprieten worden beschadigd. Voor het vastzetten van de kunstgrasmat kun je ervoor kiezen om deze te verlijmen, met dubbelzijdig tape vast te zetten of hiervoor speciale kunstgras spijkers te gebruiken..   

Zijn kunstgrastapijten statisch?

Kunstgras is nauwelijks statisch. Dit kan alleen voorkomen bij de combinatie van zeer warm weer en een lage luchtvochtigheid. Dit is eenvoudig op te lossen door de mat een klein beetje vochtig te maken. Als u het kunstgras eenmalig zou dweilen met een sopje en wat afwasmiddel, voorkomt u dat de mat soms statisch kan zijn.

kunstgras kopen

Koop je kunstgrastegels of wordt de synthetische grasmat in rollen geleverd?

Kunstgras wordt geleverd in verschillende formaten. Je hebt hierbij de keuze tussen kunstgrastegels, dus in vierkante matten, of in rollen. De rollen worden in iedere gewenste lengtemaat aangeboden. Op basis van de exacte afmetingen van de plaats waar je de synthetische grasmat wilt plaatsen, kun je uitrekenen hoeveel kunstgrastegels of rollen je nodig hebt.

Hoe schadelijk is het gebruik van synthetische grastapijten voor het milieu?

Het gebruik van synthetische grastapijten is zeker schadelijk voor het milieu als je hierin de verkeerde keuze maakt. Je kunt immers de keuze maken voor duurzaam kunstgras zoals bij het aanbod van LimeGreen het geval is. LimeGreen is zeer vooruitstrevend op dit gebied. Dit kunstgras is ontwikkeld met het oog op maximale duurzaamheid. Door de unieke samenstelling is dit gras op een duurzame manier te recyclen. Het kunstgras wordt geproduceerd in een duurzame omgeving waarbij er gebruik wordt gemaakt van zonne energie en wordt de CO2 uitstoot hierdoor uiteraard tot het minimum beperkt. Als je letterlijk en figuurlijk oog hebt voor je omgeving is dit dus het beste kunstgras die je kunt kopen. 

Is het verstandig om nepgras te kopen bij een bouwmarkt?

Het aanbod van kunstgrassen is zeer veelzijdig als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding. Er wordt soms nepgras aangeboden tegen een wel zeer voordelige prijsstelling. In dit soort gevallen is goedkoop vaak duurkoop. Het is zeker niet verstandig om dit soort nepgras te kopen bij een bouwmarkt. De kwaliteit en de uitstraling van deze tapijten is vaak een stuk minder goed dan het kunstgras wat bij een speciaalzaak wordt aangeboden. Daarom betitelen we dit graag als “nepgras”. Op internet wordt vaak geïmporteerd nepgras uit landen buiten de Europese Unie aangeboden maar deze keuze moet je helemaal niet maken. Dit soort tapijten voldoen vaak niet eens aan de minimale vereisten voor dit soort materiaal. Je bent dus veel beter af bij een specialist op gebied van kunstgras Je bent dan verzekerd van een betere kwaliteit en een betere service want bij dit soort partijen kun je prima terecht voor persoonlijk advies.  

Het beste adres om goedkoop kunstgras aan te schaffen

Het beste adres om goedkoop kunstgras aan te schaffen, is wat ons betreft de webshop van Kunstgrasdirect. Deze webshop bewijst dat mooi kunstgras niet duur hoeft te zijn. Je bent hier voordelig uit voor een synthetische grasmat die altijd groener is dan bij de buren!  

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment