Home Tuintips Beste onkruidbrander 2020

Beste onkruidbrander 2020

by Redactie
beste onkruidbrander

Het gebruik van een onkruidbrander heeft vele voordelen. Het is dan ook logisch dat er in 2020 steeds meer mensen hun onkruid met een onkruidbrander verwijderen, in plaats van met de hand of schadelijke en giftige middelen. In dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van dit handige apparaat.

Wil je ook graag een onkruidbrander kopen maar weet je niet welke je moet kiezen, of heb je geen zin om tientallen exemplaren te vergelijken? Lees dan snel onze top 3 beste onkruidbranders van 2020. Na veel onderzoek hebben wij onze eigen favorieten voor je op een rijtje gezet.

Belangrijke eigenschappen van een onkruidbrander

Voor je besluit een goede onkruidbrander te kopen is het belangrijk naar een aantal eigenschappen te kijken. Een apparaat dat voor iemand anders perfect is voldoet misschien niet aan jouw persoonlijke wensen. Bedenk je dus goed wat voor jou belangrijk is en waar je het apparaat voor wil gebruiken.

Een onkruidbrander voor diverse klusjes rondom het huis

Naast het verwijderen van onkruid en mos van je terras of oprit zonder chemische middelen kun je de onkruidbrander voor veel andere dingen gebruiken. Een aantal voorbeelden zijn:

  • Het aansteken van de barbecue
  • Het verwijderen van verf
  • Het bestrijden van een mierennest

De lengte van je onkruidbrander

Veel onkruidbranders zijn nog geen 90 cm lang. Voor mensen die redelijk groot zijn is dit niet fijn. Het is namelijk belangrijk om je rug recht te houden zodat je geen rugklachten krijgt, maar met een te kort apparaat is dat niet altijd mogelijk. Ben je relatief groot, kies dan een langer exemplaar van bijvoorbeeld 100 cm of meer. Je kunt thuis met een meetlat, bezem of stok kijken wat de beste lengte voor jou is. 

Een elektrische onkruidbrander of eentje op gas?

Bij het kopen van een onkruidbrander moet je eerst bepalen of je voor een elektrisch exemplaar gaat, of liever gasflessen gebruikt. Beide hebben zowel voor- als nadelen.

Het voordeel van een onkruidbrander met kleine gasflessen is dat je door je hele tuin kunt lopen zonder dat je aan een kabel of gasslang hoeft te denken. Het nadeel is echter dat die flesjes relatief prijzig zijn.

Een gas onkruidbrander met gasslang is vaak wat duurder in aankoop, maar je kunt deze met een grote gasfles gebruiken. Uiteindelijk is het gebruik van je apparaat hierdoor wat goedkoper. Wel ben je een beetje gelimiteerd door de gasslang. Een oplossing hiervoor is je gasfles op een karretje te zetten zodat je deze makkelijk mee de tuin in kunt nemen.

Een elektrische onkruidbrander is fijn als je liever geen vlammen hebt. Daarbij is het gebruik van de elektriciteit meestal goedkoper dan van het gas. Het nadeel is echter dat je een verlengsnoer nodig hebt, of meerdere stopcontacten in je tuin of langs je oprit.

Beste onkruidbrander 2020

AfbeeldingProductnaamBekijk reviewsPrijsTe koop bij
CFH GV 900 tabelCFH GV 900bekijk reviews€ 48,95BEKIJK PRODUCT
Kinzo 88 tabelKinzo 88bekijk reviews€ 32,50BEKIJK PRODUCT
MaxxGarden 105 tabelMaxxGarden 105bekijk reviews€ 24,99BEKIJK PRODUCT
Kinzo 80 + 6 gasflessenKinzo 80 + 6 gasflessenbekijk reviews€ 36,50 BEKIJK PRODUCT
Hyundai 57301Hyundai 57301bekijk reviews€ 24,99BEKIJK PRODUCT
Wolfgang 115Wolfgang 115bekijk reviews€ 35,95BEKIJK PRODUCT
Hozelock Green Power EvolutionHozelock Green Power Evolutionbekijk reviews€ 65,95BEKIJK PRODUCT
Tooland 500 cmTooland 500 cmbekijk reviews€ 47,95BEKIJK PRODUCT
Kinzo 80 + 4 gasflessenKinzo 80 + 4 gasflessenbekijk reviews€ 29,50BEKIJK PRODUCT
Batavia 4 in 1 MaxxHeat BASICBatavia 4 in 1 MaxxHeat BASICbekijk reviews€ 44,88 BEKIJK PRODUCT

Top 3 beste onkruidbranders

We hebben veel producten bekeken, en volgens ons zijn dit de 3 beste onkruidbranders van 2020. We hebben rekening gehouden met de verschillende eisen en wensen die je kunt hebben, en daarom zowel de pluspunten als minpunten bij elk product genoemd. 

1. CFH GV 900

De CFH GV 900 onkruidbrander is onze favoriet. Met de gasslang van 5 meter kun je dit apparaat voor veel doeleinden gebruiken. Naast het verwijderen van onkruid en mos op je terras of oprit is ook het ook mogelijk om de barbecue aan te steken, mierennesten te bestrijden, beton te helpen drogen en zelfs om projecten met teer te doen. Voor nog geen 50 euro heb je dus een multifunctioneel apparaat.

Naast de gasslang van 5 meter ontvang je ook een drukregelaar. De gasfles moet je echter los kopen, wat een klein minpuntje is. 

Deze onkruidbrander op gas is erg simpel in gebruik zodra je doorhebt hoe je de gasfles en de slang met elkaar verbindt. En met een lengte van 88 cm heeft deze voor de meeste mensen een goede maat. Ben je echter wat groter, dan is het misschien beter om een langer exemplaar te zoeken.

Bestel de CFH GV 900 onkruidbrander goedkoop & veilig op deze webshop(s)

Pluspunten

Multifunctioneel
Voordelig in de aanschaf
Gasslang en drukregelaar
Eenvoudig in het gebruik

Minpunten

Geleverd zonder gasfles

2. Kinzo 88

De Kinzo 88 onkruidbrander wordt geleverd met 8 gasflessen zodat je meteen aan de slag kunt met het verwijderen van het onkruid en mos op je terras. Ook voor het verwijderen van schimmels en verf is dit apparaat goed te gebruiken. Indien je voor deze projecten de grootte van de vlam wil veranderen doe je dit via de gastoevoerhendel bij het handvat. 

Deze goede onkruidbrander is ook erg handig voor het aansteken van je barbecue. Dit doe je in een handomdraai. 

Qua prijs is deze onkruidbrander erg interessant. Hij kost namelijk iets meer dan 30 euro. De 8 gasflessen zitten hierbij inbegrepen. Het nadeel is echter dat je na een tijdje nieuwe gasflessen moet kopen. Deze zijn best prijzig. Daarbij moet je ook goed naar de lengte van het apparaat kijken: 88 cm. Dit is voor veel mensen een fijne lengte, maar voor sommigen is dit te kort en dus niet comfortabel. 

Bestel de Kinzo 88 onkruidbrander goedkoop & veilig op deze webshop(s)

Pluspunten

Voordelig in de aanschaf
Geleverd met 8 gasflessen
Ook te gebruiken voor schimmels en verf
Vlamgrootte eenvoudig aanpasbaar

Minpunten

Lengte van 88 cm

3. MaxxGarden 105

Zoals je ziet is de MaxxGarden 105 het enige elektrische exemplaar in onze top 3. Als je liever niet met gas werkt is dit, volgens ons, de beste elektrische onkruidbrander. Je hoeft geen gasflessen te kopen, en voor vlammen hoef je ook niet bang te zijn. Ook is dit, met een lengte van maar liefst 105 centimeter, het langste apparaat in deze lijst, en daarbij ook nog eens het goedkoopste. Dit zijn meteen 2 voordelen die wij zeer op prijs stellen.

Deze elektrische onkruidbrander is ook handig om de barbecue mee aan te steken of om verf af te branden. Het enige minpuntje is dat je een kabel hebt van 1,4 meter. Zonder verlengsnoer kom je dus niet zo ver in je tuin. Heb je buiten geen stopcontacten en wil je zonder kabel rondlopen door je grote tuin, dan is een exemplaar op gas handiger. 

Bestel de MaxxGarden 105 goedkoop & veilig op deze webshop(s)

Pluspunten

Elektrisch
Lengte van 105 cm
Zeer voordelig in de aanschaf
Ook te gebruiken voor het aansteken van de barbecue

Minpunten

Minder bereik door kabel
Altijd verlengsnoer nodig

De populairste merken onkruidbranders

Hozelock, Batavia, Gloria en Rothenberger zijn populaire merken die onder andere onkruidbranders in hun assortiment hebben. Qua prijsklasse verschillen ze best veel, waardoor niet ieder merk voor iedere consument even toegankelijk zal zijn. 

Ondanks dat velen graag een bekend merk kopen, moet je vooral naar de eigenschappen van een apparaat kijken. Zo hebben de meeste merken meerdere modellen, en is het aan jou om te kijken of je liever een elektrische of gas onkruidbrander hebt, en welke andere eigenschappen jij belangrijk vindt. Het kan zomaar zijn dat de goedkoopste onkruidbrander precies aan al jouw eisen voldoet.

Tips voor onkruidbranders

Verzamel informatie over je onkruidbrander

Wanneer je optimaal gebruik wil maken van je onkruidbrander is het belangrijk al zijn eigenschappen te begrijpen. Zo hebben sommige exemplaren speciale opzetstukken, of bieden ze de mogelijkheid de grootte van de vlam of de kracht van de brander af te stellen. Voor het verwijderen van verf en schimmel kan dit bijvoorbeeld goed van pas komen. De handleiding is natuurlijk een grote bron van informatie, maar ook op internet staan veel tips en video’s over de meeste modellen. Verzamel zo veel mogelijk informatie voor je begint met het gebruik van je onkruidbrander.

Een multifunctioneel apparaat

Zoals we al eerder zeiden is een onkruidbrander een multifunctioneel apparaat dat je het hele jaar door kunt gebruiken. Zelfs in de winter, wanneer je niet veel onkruid hebt, kan de brander goed van pas komen. Zo kun je bijvoorbeeld snel ijs verwijderen van je voetpad om veilig bij je voordeur of brievenbus te komen. 

Denk aan de veiligheid

Als laatste tips willen we het toch even over de veiligheid hebben. Zoals je begrijpt wordt je apparaat heel heet, en komt er bij de exemplaren op gas zelfs een vlam aan te pas. Het is daarom erg belangrijk dat je de handleiding van je onkruidbrander grondig leest voor gebruik. Zorg er ook voor dat kinderen en dieren niet bij je in de buurt komen zodat je veilig aan de slag kunt.

Gerelateerde Berichten