Home Koopgidsen Schaduwdoek kopen? Dit is het beste schaduwdoek van 2021!

Schaduwdoek kopen? Dit is het beste schaduwdoek van 2021!

by Redactie
Beste schaduwdoek

Wil je een schaduwdoek kopen? Een schaduwdoek gebruik je als bescherming tegen de zon en/of de regen. Je kan er ook een gebruiken voor extra privacy. Er zijn schaduwdoeken voor je tuin, maar ook schaduwdoeken voor het balkon. Een schaduwdoek hang je op voor het hele seizoen, maar bij windkracht 7 of hoger kan je deze maar beter weghalen.

Er zijn zowel waterdoorlatende als waterdichte schaduwdoeken. Hou er altijd rekening mee dat een waterdichte doek in een hoek van minstens 30° moet hangen. Er zijn vele standaard formaten te koop, zoals 3×3 en 4×4 meter. Maar ook niet vierkante of zuivere driehoekige schaduwdoeken zijn beschikbaar, zoals 3×4 meter. Ben je op zoek naar de beste schaduwdoeken? Wil je een goed schaduwdoek kopen, check dan het lijstje met de beste schaduwdoeken hieronder.

Top 10 beste schaduwdoeken


1. Shadow Comfort 90 graden driehoek 4x5x6,4 Sahara Sand

Shadow Comfort 90 graden driehoek 4x5x6,4 Sahara Sand

Een forse driehoekig schaduwdoek van gedeeltelijk polyester waarmee je een flinke tuin in de schaduw kan zetten. Het schaduwdoek neemt ook 95% van de schadelijke uv-stralen weg en je kan in de zomer dan ook lekker buiten zitten op het warmst van de dag. Het doek is eenvoudig te bevestigen aan je huis, palen of zelfs een pergola. Dit schaduwdoek is waterdoorlatend. De kunststof is kleurecht en vuil-afstotend en het blijft daardoor vele jaren mooi.

Het is een vast schaduwdoek voor de tuin dat je gedurende het hele zomerseizoen kunt laten hangen, even afgezien van extreme weersomstandigheden. De prijs-/kwaliteitsverhouding is goed. Gewoon een schaduwdoek welke eenvoudig is te installeren en te reinigen. De montagehandleiding is duidelijk en het duurt niet lang voordat het doek hangt.

Bestel de Shadow Comfort 90 graden driehoek 4x5x6,4 Sahara Sand voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Sunsailsafe Waterdoorlatend Schaduwdoek – Zonnedoek

Sunsailsafe Waterdoorlatend Schaduwdoek - Zonnedoek

Bij de maat 4×4 krijg je een flinke driehoek die je tuin beschermd tegen de zon voor een relatief klein prijsje. Dit Sunsailafe doek is waterdoorlatend en er blijven dus geen plassen op staan na een regenbui. Het doek is eenvoudig te bevestigen en heeft versterkte randen zodat het bestand is tegen de meeste weersomstandigheden in ons land. Het doek is gemaakt van HDPT, een kunststof die de uv-straling grotendeels afvangt. Water en wind laat het schaduwdoek voor je tuin of balkon volledig door. Het is niet moeilijk om het doek te installeren en ook het binnenhalen is geen moeilijke klus.

Een schaduwdoek zorgt voor verkoeling en beschermt tegen een te veel aan UV stralen. Daarnaast is het ook een sfeervolle toevoeging aan je tuin en geeft een schaduwdoek altijd een romantisch licht. Dit specifieke doek weegt slechts 1.600 gram en is hierdoor zeer goed hanteerbaar. Een investering waar je jaren plezier van kan hebben.

Bestel de Sunsailsafe Waterdoorlatend Schaduwdoek – Zonnedoek voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Hanse® vierkant waterdicht schaduwdoek

Hanse vierkant waterdicht schaduwdoek

Een waterdicht schaduwdoek beschermt ook tegen de regen. Bij het aanschaffen van een waterdicht schaduwdoek moet je met een aantal zaken rekening houden. Dit doek van Hanse is gemaakt van polyester om waterdicht te kunnen zijn. Polyester biedt minder bescherming tegen uv-straling dan de kunststoffen die worden gebruikt voor waterdoorlatende schermen. Ook is een polyester waterdicht doek meer kwetsbaar bij sterke wind. Het is dus even opletten wanneer je het binnen moet halen. Een waterdicht schaduwdoek moet altijd aflopend worden geïnstalleerd om te voorkomen dat er plassen op blijven liggen. De hoeveelheid water die wordt afgevoerd bij een regenbui is aanzienlijk en hiervoor moet je voorzieningen treffen. Verder is het waterdichte schaduwdoek van Hanse goed te hanteren. Het doek is eenvoudig schoon te maken en blijft lang mooi. Een goede keuze als je voor waterdicht kiest.

Bestel de Hanse® vierkant waterdicht schaduwdoek voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

Wat je moet weten over schaduwdoek

Wil je een schaduwdoek kopen, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. In meer zonnige regio zoals het zuiden van Europa is het een gebruikelijk verschijnsel. Een deel van de tuin of het terras wordt beschermd met een schaduw-of zonnedoek. Een dergelijk doek doet precies wat je kan afleiden uit de naam. Bescherming en afkoeling bieden was in Zuid-Europa al belangrijk toen de wetenschap nog weinig wist over de schadelijke eigenschappen van uv-stralen. Een schaduwdoek biedt bescherming die wel oploopt naar 95%. Het is een van de redenen waarom ook in ons land steeds vaker voor deze optie wordt gekozen. Een vast schaduwdoek blijft het hele seizoen hangen en is veel praktischer dan het slepen met een parasol.

Een schaduwdoek als design

Als je houdt van Franse of Spaanse films zal je beslist al mooie voorbeelden hebben gezien van schaduwdoeken voor de tuin. Bij een prachtige mediterrane villa hoort een schitterende tuin en een schaduwdoek over het terras. De meest voorkomende vormen bij zonnedoeken zijn de driehoek en het vierkant. Ook wordt in ons land vaak gekozen voor relatief neutrale kleuren zoals beige of bruin. Maar het kan ook heel anders als je een statement wilt maken. Schaduwdoeken zijn er in alle kleuren en vele vormen. Omdat ze vaak eenvoudig zijn te installeren vormt slechts jouw fantasie de begrenzing.

Schaduwdoek beste

Waterdoorlatend of waterdicht?

Het is een keuze die je beslist niet te licht moet nemen. Een waterdicht schaduwdoek lijkt wellicht een goede keuze als je ook bij een regenbui droog wilt zitten. Denk hierbij aan een terras, de ruimte bij een zwembad of een balkon. Maar hou er dan wel rekening mee dat een dergelijke scherm meet kwetsbaar is en je een goede oplossing moet vinden voor de afvoer van het regenwater bij een flinke regenbui. Een waterdoorlatend schaduwdoek is meer praktisch.

Let op!

Een schaduwdoek heeft meestal een flinke oppervlakte en is licht qua gewicht. Een strakgespannen zonnedoek vangt dan ook behoorlijk veel wind. Met goed versterkte randen kan een kwalitatief goed schaduwdoek een briesje wel hebben. Bij windkracht 7 of meer kies je voor zekerheid en haal je het doek tijdig binnen. Het is ook een goede reden om een zonnedoek niet het gehele jaar te laten hangen.

De beste schaduwdoek voor je tuin of balkon

De meeste consumenten zullen kiezen voor een waterdoorlatend schaduwdoek. Zeker als het bedoeld is voor het groene deel van de tuin is het immers minder efficiënt om de regen gedurende het zomerseizoen af te vangen. Bij een waterdoorlatend schaduwdoek is dan van belang dat het er mooi uitziet, eenvoudig te monteren is en lang meegaat. Het doek van Shadow dat op de eerste plaats staat, maakt dat allemaal waar. Gebruikers zijn enthousiast over het gebruiksgemak en het elegante uiterlijk. Ook is de versterving langs de randen afdoende voor wat ruiger weer. Volgens onze experts is dit het beste schaduwdoek. Wellicht ook iets voor jou?

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment