Home Koopgidsen Schoffel kopen? Dit zijn de beste schoffels van 2024!

Schoffel kopen? Dit zijn de beste schoffels van 2024!

by Sander
Beste schoffel

Als je een tuin moet onderhouden, hoort schoffelen er nu eenmaal bij. Het dient om de grond los te maken en de wortels van onkruid door te snijden. Het tijdelijk uitdrogen van de grond doet daarna de rest. Wat is de betekenis van ‘schoffel’? Een tuin schoffel is in feite een horizontaal mes met steel. Maar dit eenvoudige gereedschap komt in vele soorten en maten. Denk aan een hak schoffel, een kleine, mini of ronde maar ook een elektrische schoffel met accu. Hieronder vind je een lijst met de beste schoffels, Gardena is hier goed vertegenwoordigd maar zijn ook andere aanbiedingen. Als jij een schoffel gaat kopen, bekijk dan welk model de beste schoffel is voor jou.

Dit zijn de 10 beste schoffels van 2024

In de top 10 beste schoffels zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


Uitgelicht: 3 keer de beste schoffel van 2024

Hieronder hebben wij een korte review geplaatst over de 3 beste schoffels. Aanvullingen? Laat het weten in een reactie onderaan dit artikel!


Gardena Nautreline Schoffel FSC 100%

€16,89
op voorraad
Warentuin.nl

Er moet er één de beste schoffel zijn en dat is dit model van Gardena. Het blad is 14 centimeter en stevig bevestigd aan de houten steel die 100% FSC is. Met deze stoere schoffel heb je geen last van kromtrekken of gewiebel bij het werk. Het mes is gegoten en gaat lang mee, de onderkant is rondom scherp waardoor je prettig en efficiënt kan werken. Voor bloembedden en tuinpaden heb je nauwkeurigheid en voor grotere oppervlakten werkt deze schoffel gewoon goed en gaat het snel. Zoals je van Gardena gewend bent, is er een lange garantieperiode, in dit geval 10 jaar.

Bestel Gardena Nautreline Schoffel FSC 100% voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops


WOLF-Garten MultiStar® RF-M – Schoffel

Met deze Wolf Garten schoffel kan je zowel stoten als trekken bij het schoffelen en dat maakt het gereedschap multifunctioneel. De breedte van het mes is 15 centimeter en de zijkant zijn speciaal ontwikkeld om planten te beschermen. Deze schoffel wordt meestal zonder steel geleverd omdat je dan zelf kan kiezen uit de multistar stelen. Deze kunnen namelijk eenvoudig gebruikt worden bij andere tuingereedschappen van Wolf-Garten. Gebruikers noemen deze schoffel sterk en duurzaam. Het kost wel even tijd om te leren hoe je het beste kan omgaan met de schoffel maar daarna is het plezierig en nauwkeurig werken zeggen de experts. Het is in de praktijk zeer handig om het gereedschap snel te kunnen verwisselen.

Bestel WOLF-Garten MultiStar RF-M Schoffel voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops


Talen Tools – Rechte schoffel

De derde plaats verdient Talen Tools – Rechte schoffel omdat deze geschikt is voor alle grondsoorten door het stevige mes en de handige constructie. Gebruikers geven de voorkeur aan een houten steel van 140 centimeter die in het algemeen niet wordt bijgeleverd. Het werktuig is zeer geschikt om tussen de planten te werken en dat maakt het verwijderen van onkruid op moeilijke plaatsen een stuk eenvoudiger. Het gereedschap van dit merk valt vaak op door de goede kwaliteit prijsverhouding en ook voor de schoffel is dat van toepassing.

Bestel Talen Tools – Rechte schoffel voordelig en snel bij deze vertrouwde webshops


Wat je moet weten van schoffelen en schoffels

Als het om schoffelen gaat, kennen we twee methodes. Bij het duwen of stoten beweeg je de schoffel door de grond en van je af. Bij het trekken sla je het werktuig in de grond en trek je deze naar je toe. Dat laatste gebeurt meestal als de grond erg compact is en zwaar om te bewerken. De vorm van de schoffel is bepalend of deze geschikt is voor duwen, stoten of allebei. In de omschrijving vind je daar in het algemeen wel een toelichting op.

Hieronder vind je een lijst met verschillende vormen voor een schoffel.

1. Rechthoekig

Een rechthoekige schoffel is geschikt voor het grof verwijderen van onkruid, bijvoorbeeld tussen struiken en bomen. Als de schoffel aan beide kanten is geslepen, kan je hiermee zowel duwen als trekken.

2. Puntig

Hiermee is het eenvoudiger om compacte grond los te maken. Vanwege de vorm is het logisch dat je deze schoffel gebruikt om te duwen.

3. Ruitvormig

Voor het precisiewerk is een ruitvormige schoffel een goede keuze. Bloembedden en andere plaatsen waar het vaak moeilijk is om te schoffelen kan je met een ruitvormige schoffel bewerken. Duwen is daarbij de manier om de wortels van het onkruid door te snijden.

4. Ronde schoffel

De ronde schoffel is vooral geschikt voor zandgronden en borders. De voorkant is in het algemeen scherp gemaakt, waardoor grotere oppervlakten met minder moeite kunnen worden bewerkt. Het duwen is derhalve de juiste manier om hiermee om te gaan.

5. Halfronde schoffel

Deze is speciaal bedoeld voor grintpaden en bloemperken.

6. Pendel schoffel

Het mes heeft hierbij de vorm van een beugel waardoor je goed kan zien waar je aan het werk bent. Dit soort schoffel kan je zowel voor het duwen als het trekken gebruiken als de beugel aan beide kanten is geslepen. Door de vorm van het mes werkt deze schoffel minder zwaar maar is ook bedoeld voor minder compacte grond.

Schoffel beste

De elektrische schoffel

Schoffelen is vaak zwaar werk en om die reden heeft ook bij dit gereedschap de automatisering toegeslagen. Er zijn inmiddels een aantal elektrische schoffels met accu waarbij de messen worden bewogen door een elektromotor. Er is nog relatief weinig bekend over de efficiëntie van deze moderne manier van schoffelen. In het algemeen zijn het vooral de professionals die gebruik lijken te maken van deze apparatuur wanneer er grotere oppervlakten moeten worden bewerkt. In deze test voor de beste schoffels zijn geen elektrische exemplaren getest. Dat zal wellicht op termijn plaatsvinden.

De uitkomsten van de test

Waarom staat de Gardena op nummer 1 als beste schoffel in onze test? Schoffelen is behoorlijk zwaar werk en het is dan prettig als je kan vertrouwen op de kwaliteit van je gereedschap. De Nautreline schoffel is stevig, trekt niet krom en gaat niet wiebelen tijdens het werk. Dat zorgt ervoor dat je vertrouwen krijgt in deze schoffel. Je kan er zowel het grove werk als het precisiewerk mee aanpakken. De steel heeft een goede grip en hout is nu eenmaal een goed materiaal als het aankomt op tuingereedschap. De schoffel is eenvoudig te onderhouden en het gegoten blad gaat lang mee als je dit na gebruik even schoonmaakt en droogt voor het opbergen. Niet onbelangrijk is ook de garantie van 10 jaar. Al kost deze schoffel je geen rib uit het lijf, is het toch plezierig om te weten dat je er jarenlang plezier van zal hebben.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment