Home Koopgidsen Solar tuinverlichting kopen? Dit is de beste solar tuinverlichting van 2022!

Solar tuinverlichting kopen? Dit is de beste solar tuinverlichting van 2022!

by Redactie
Beste solar tuinverlichting

Valt het jou ook op dat steeds meer tuinen van verlichting zijn voorzien? Dat heeft uiteraard te maken met solar tuinverlichting. Daarmee krijg je een goede tuinverlichting; of het nu gaat om tuinspots, grondspots, een staande buitenlamp of gewone lampjes. De ontwikkeling van led en goede zonnecellen zorgt ervoor dat de beste solar tuinverlichting voor iedereen beschikbaar is. Buitenverlichting op zonne-energie wordt steeds populairdbesteer. Niet zo vreemd, als je je realiseert dat je naar de beste solar buitenlamp jarenlang niet hoeft om te kijken en geen leidingen vanuit huis hoeft door te trekken. Hieronder vind je de beste solar tuinverlichting volgens onze testresultaten.

Dit is de top 10 beste solar tuinverlichting van 2022:


Uitgelicht: 4 keer de beste solar tuinverlichting van 2022


1. O’DADDY Alhena solar tuinverlichting

O’DADDY Alhena solar tuinverlichting

Een hoogwaardige buitenlamp van O’DADDY die een extra groot zonnepaneel heeft zodat de zonnecel snel wordt opgeladen. De lamp heeft 3 standen zodat je deze geheel naar eigen inzicht kan gebruiken. In stand 1 gebruikt de lamp een sensor om vast te stellen wanneer het donker wordt. Dan wordt de lamp ingeschakeld naar gelang de hoeveelheid licht die er is en schakelt later ook vanzelf weer uit. In stand 2 reageert de lamp op beweging en geeft dan het maximale licht dat overeenkomt met een lamp van 80 watt. In stand 3 wordt ook via de sensor op beweging gereageerd, na een aantal seconden schakelt de lamp terug, maar gaat niet helemaal uit.

Gebruikers zijn enthousiast over het design van de lamp en prijzen ook de goede instructies waardoor het eenvoudig is om de led solar buitenlamp op te hangen. Uiteraard levert een zonnig plekje de beste resultaten op. De lichtbron is led, de lamp heeft gemiddeld daardoor vele duizenden branduren.

Bestel de O’DADDY Alhena solar tuinverlichting voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. RJRQuality Solar tuinverlichting

RJRQuality Solar tuinverlichting

Tuinfakkels met een led lichtbron zijn wellicht de meest eenvoudige manier om extra sfeer te realiseren in de tuin of op het terras. Je hoeft geen rekening te houden met kabels en je kan ze overal plaatsen, zelfs in een bloembak die je op je terras plaatst. De ingebouwde zonnecel laadt de batterij overdag op en bij het vallen van de avond gaat de fakkel op basis van een sensor automatisch aan. Het licht van de fakkels doet aan echt vuur denken maar is compleet veilig. Ook bij de fakkels geldt dat ze het beste werken als ze op een zonnig plekje staan. In de winter is het mogelijk dat de fakkels wat korter werken omdat de batterij dan onvoldoende energie ontvangt. De gebruikers zijn echter blij met het aantal branduren, zelfs al het overdag niet zonnig is.

Bestel de RJRQuality Solar tuinverlichting voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Quardy Solar LED Tuinverlichting

Quardy Solar LED Tuinverlichting

Wat dacht je van Oosterse sferen in jouw tuin? De tuinverlichting van Quardy doet nog het meeste denken aan mooie lampions. Het led licht beweegt en geeft de indruk van een kaars in de mooie omhulsels die zijn versierd met oosterse patronen. Met de bijgeleverde beugels kan je ze eenvoudig plaatsen op iedere plek in de tuin of op je terras dan wel balkon. De zonnecel zorgt ervoor dat de batterij overdag wordt opgeladen en met behulp van de sensor gaan de lampen branden als het donker genoeg is.

Op een zonnig plaatsje krijgt de lamp genoeg energie om wel 8 uur per nacht je tuin een sprookjesachtige aanblik te geven. Gebruikers zijn enthousiast over het licht, bij het gebruik als lampion maar ook als ze gewoon op de grond worden geplaatst. Van een regenbuitje hebben ze geen last. Wel even opletten dat de aan- en uitschakelaar een schuifknopje is en geen drukknop. Die opmerking maakten een aantal gebruikers.

Bestel de Quardy Solar LED Tuinverlichting voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

retro solar hanglamp zwart4. Enjoythesun.nl – Retro solar hanglamp zwart

Een zeer decoratieve solar hanglamp! Deze lamp is een goed voorbeeld waarom steeds meer mensen kiezen voor solar tuinverlichting. De hanglamp is een mooie toevoeging buiten, zowel overdag als ‘s avonds. Door zijn retro design en uitstraling past deze solar lamp erg goed in ieders tuin of terras.

Hang deze lamp op een zonnige plek buiten voor optimaal licht ‘s avonds. Bij optimale omstandigheden zal de lamp 6 tot 8 uur sfeervol licht geven. Zodra het donker begint te worden zal de LED-verlichting automatisch aangaan d.m.v de ingebouwde dag/nacht sensor. Behalve aantrekkelijk geprijsd is deze solar lamp ook nog eens waterdicht en heel makkelijk in gebruik. Gewoon op een zonnige plek ophangen, de sensor op ON zetten en alles gaat vanzelf daarna.

Gebruikers van deze lamp waren vooral enthousiast over het design en de prijs/kwaliteit verhouding! Houdt er wel rekening mee dat in de wintermaanden de lichtopbrengst ongeveer halveert t.o.v de zomermaanden.

Bestel deze Retro solar hanglamp voordelig & snel bij deze vertrouwde webshop:

Hoe bepaal je welke tuinverlichting de beste is?

Wie wil er nu in een compleet donkere tuin zitten? Gelukkig is er tuinverlichting te koop waarvoor je geen kapitaal meer hoeft te betalen en die, nog belangrijker, op zonne-energie werkt. Dat houdt in dat er geen leidingen van binnen hoeven te worden doorgetrokken. Led lampen gebruiken beduidend minder energie dan de ouderwetse gloeilamp. Daardoor is het mogelijk met een relatief eenvoudige zonnecel een batterij op te laden om genoeg energie te leveren voor voldoende branduren. Ook is led geschikt om buiten te gebruiken en gaat een dergelijke lichtbron vele jaren mee. De batterij is in het algemeen het eerst aan vervanging toe als je merkt dat de prestaties minder worden.

Twee soorten tuinverlichting

Tuinverlichting wordt meestal ingedeeld in 2 categorieën:

1. Functioneel licht

Hieronder verstaan we tuinlampen die met name bedoeld zijn om licht te geven zodat de tuin ook bij donker bereikbaar blijft. Denk daarbij aan de paden maar ook om de sleutel te gebruiken voor de tuindeur. Meestal wordt gekozen voor een lamp die werkt met een bewegingssensor waardoor er voldoende licht is als het nodig is. Bij het testen wordt dan gelet op het bereik en de gevoeligheid van de sensor. Omdat een dergelijke lamp in de wintermaanden vaker geactiveerd zal worden dan in de zomer is een goede zonnecel en een batterij met voldoende capaciteit van belang. De lichtsterkte moet ook afdoende zijn om bezoekers met minder goede bedoelingen af te schrikken.

2. Decoratief licht

Hierbij moet je denken aan tuinfakkels en andere lampen die bedoeld zijn om sfeer te brengen in de tuin. Daarbij is gebruiksgemak van belang omdat je ze immers soms zal willen verplaatsen. Ze moeten langdurig kunnen branden op een enkele dag oplading en goed bestand zijn tegen de weersomstandigheden. Uiteraard verlang je ook mooi en sfeervol licht dat doet denken aan kaarslicht of een echte fakkel. Lang meegaan is ook hier een voorwaarde om mee te doen in de top 10 van beste tuinverlichting.

De beste solar tuinverlichting

Op zoek naar goede tuinverlichting op zonne-energie? De top 3 die hierboven wordt genoemd, voldoet aan de eisen die bij het testen van tuinverlichting werden gesteld. Als je op dit moment nog geen enkele tuinverlichting hebt of niet tevreden bent hiermee, is de tuinlamp van O’DADDY een goede keuze. Volgens onze experts is dit de beste solar buitenlamp. Deze verlichting is veelzijdig, makkelijk te installeren en relatief goed geprijsd voor het product dat je daarvoor krijgt.

Ga je voor sfeerverlichting, dan staan daarvoor een paar goede opties vermeld. Ze zijn eenvoudig te plaatsen, bieden een mooi licht en hebben voldoende branduren. Ook hier geldt dat de prijs-/kwaliteitsverhouding gewoon goed is. Verder zijn er regelmatig acties, waardoor je led solar tuinverlichting ook uit de aanbieding kunt kopen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment