Home Koopgidsen Beste terrasheater van 2021; 10 keer de beste terrasverwarmer

Beste terrasheater van 2021; 10 keer de beste terrasverwarmer

by Redactie
Beste terrasheater

Gezelligheid kent geen tijd in de tuin, maar dan moet het wel aangenaam zijn qua temperatuur. Dat kan je vandaag de dag gewoon oplossen met een terrasheater. Voor iedere tuin is er wel een geschikte terrasheater te vinden. Welke terrasverwarming is het beste? Dat hangt zowel van jouw voorkeuren af als de omstandigheden in jouw tuin. Heb jij een overkapping, dan is vrijwel alles mogelijk: van een hangende elektrische terrasverwarmer tot een staande gestookt met hout of zelfs kolen. Een goede terrasverwarmer op gas is ook mogelijk en hiermee ben je erg flexibel. Nieuwsgierig wat de beste terrasheater van 2021 is volgens onze experts?

De top 10 terrasheaters


De 5 beste terrasheaters nader uitgelicht

1. Eurom Golden 2000 Slim

Eurom Golden 2000 Slim

Deze terrasheater van 2.000 watt heeft onze experts verrast. Er zijn diverse redenen om voor de Eurom te kiezen. De lamp van deze terrasverwarmer heeft een gezellige kleur en is beduidend minder fel dan vergelijkbare exemplaren. De Eurom kan je zowel verticaal als horizontaal ophangen en dat maakt dit exemplaar erg praktisch. Het gaat uiteraard om de warmte en daar is deze terrasheater erg goed in. Op een terras vinden gebruikers de lamp elegant door de gouden kleur en ze zijn enthousiast over de warmte.

Ook is deze Eurom eenvoudig te richten. Onder een overkapping blijft het met behulp van de Eurom aangenaam als de buitentemperatuur omlaag gaat. Voor de warmtestraling die wordt geleverd is het verbruik relatief laag. Ook de prijs is beslist niet extreem hoog voor de geleverde kwaliteit. Gewoon de topper onder de terrasheaters in 2021.

Bestel de Eurom Golden 2000 Slim voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. MaxxGarden Terrasverwarmer

MaxxGarden Terrasverwarmer

Voor een flink terras is deze terrasverwarmer van MaxxGarden een goede keuze. De heater is zowel geschikt voor butaan- als propaangas. De terrasheater is in te stellen tot een maximum vermogen van 13.000 watt en daar krijg je het beslist wel warm van. Een ander voordeel is dat de hoogte meer dan twee meter is en de warmtestraling over de gehele heater plaatsvindt. Dus geen koude voeten meer en ook de rest van je lichaam blijft lekker warm. De Maxxgarden heeft wieltjes, zodat je deze stevige terrasheater eenvoudig kan verplaatsen en tevoorschijn haalt als dat nodig is.

Een heater op gas vraagt er uiteraard om veilig en volgens de instructie behandeld te worden. Een gasfles wordt niet bijgeleverd. Deze terrasverwarmer scoort erg goed bij de gebruikers vanwege het gebruiksgemak en beslist niet onbelangrijk een aantrekkelijke prijs. Een aanrader voor wie van warme voeten houdt.

Bestel de MaxxGarden Terrasverwarmer voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

3. Heatstrip THD1500EU

Heatstrip THD1500EU

Een bijzondere terrasverwarmer van 1.500 watt. De heatstrip is erg dun en kan eenvoudig aan de overkapping worden bevestigd. Bijzonder is dat de Heatstrip geen licht afgeeft. Er is dus geen onnodig licht op je terras als je deze terrasverwarmer inschakelt. Dat kan overigens eenvoudig met de afstandbediening. De Heastrip wordt aanbevolen voor een winderig terras, omdat de warmte-verspreiding daar niet echt onder lijdt. Bij een overkapping kan deze terrasheater ook ingebouwd worden. Het valt aan te raden om dat door een expert te laten doen.

Door het relatief lage vermogen is deze terrasverwarmer relatief zuinig met energie. Onze experts merkten wel op dat voor een winderig terras van circa 10 m2 het beste resultaat wordt bereikt met 2 Heatstrips. Dat is beslist een investering in vergelijking met andere terrasverwarmingen. De gebruikers zijn zeer tevreden en roemen de elegantie van dit apparaat.

Bestel de Heatstrip THD1500EU voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

4. Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm

Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm

Een bijzonder elegante gasheater voor een terras tot circa 10 m2. De Arpe past moeiteloos onder je overkapping maar kan ook op een open terras worden gebruikt. De warmte regel je zelf met de variabele instelling. De terrasverwarming werkt zowel op butaan-als propaan gas. Het zal duidelijk zijn dat kinderen beter uit de buurt kunnen blijven van een terrasheater. De Apre heeft een extra bescherming omdat de gasvlam is omhuld door een kolom glas.

Dat is niet alleen om te voorkomen dat het vuur kan worden aangeraakt. Door het glas brandt het gas ook gelijkmatig op zonder energie en warmte te verspillen. Door de hoogte en gelijkmatige warmtestraling blijf je lekker warm op het terras van top tot teen. Deze gasheater heeft ook tevreden gebruikers die de chique vormgeving bewonderen. De prijs van de Arpe is hoger dan vergelijkbare heaters. Daarvoor krijg je ook extra’s.

Bestel de Arpe Sears Flameheater RVS 190 cm voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

5. SBVR S8 Terrasverwarmer

SBVR S8 Terrasverwarmer

Deze bijzondere terrasverwarmer is oorspronkelijk ontworpen voor pluimveestallen en werkt op aardgas. Het is een stevige warmtebron waarmee je een groot terras van 18 m2 op een aangename temperatuur kan houden. Het installeren kan je beter aan een expert overlaten. Let ook op dat een slang en koppeling voor het aardgasnet niet meegeleverd worden. Verder is het van belang om te beseffen dat deze terrasverwarmer flink warm wordt. Er mag zich dan ook niets brandbaars bevinden in een straal van 30 centimeter. Daarnaast is het van belang afstand te houden van de SBVR als deze in gebruik is.

Het is verstandig om de terrasverwarmer op minimaal een hoogte van 2,25 meter te hangen. Voor een flink terras is de capaciteit van 3.500 watt beter geschikt dan terrasverwarmers die op netspanning werken. Gebruikers zijn om die reden tevreden met deze terrasverwarming. Ook in dit geval zal het aangename prijsje hebben meegespeeld in de goede beoordelingen.

Bestel de SBVR S8 Terrasverwarmer voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

Het kopen van een terrasheater

Behalve terrasverwarmers op elektriciteit of gas zijn er uiteraard ook nog terraskachels en vuurkorven waarbij je hout of kolen gebruikt. Deze zijn in het algemeen minder regelbaar en vragen meer aandacht, omdat je de brandstof moet laden en de as verwijderen na gebruik. Elektriciteit en gas hebben voor en nadelen in het verbruik. Als jij een heater wilt kopen is het een goed idee om daar rekening mee te houden.

Een elektrische terrasverwarmer

Een elektrische terrasverwarmer is vaak praktisch om te gebruiken. De installatie is door het geringe gewicht vaak niet moeilijk en dat kan plaatsvinden aan een overkapping of de muur. Daarna is het eigenlijk gewoon de stekker in het stopcontact doen. Een dergelijke heater kan goed gericht worden en er zijn diverse modellen. Het licht is vaak aangenaam en goed voor de sfeer op een terras. De aanschafprijs is gemiddeld lager dan die van een terrasverwarmer op gas en dat geldt ook voor de verbruikskosten.

De nadelen zijn dat een dergelijke terrasheater vooral geschikt is voor een klein, niet winderig terras anders verwaait de warmte snel. Het vermogen is ook beperkt door de netspanning die gebruikt wordt. Eenmaal geïnstalleerd is een dergelijke heater niet meer flexibel.

De terrasheater op gas

Als gas als brandstof wordt gebruikt heeft een terrasheater vaak een vermogen dat vele malen groter is dan bij een elektrisch exemplaar. Deze heaters zijn vaak verrijdbaar en derhalve meer flexibel. Ook op een open terras zijn ze geschikt als warmtebron. De vlam van het gas zorgt voor een mooi effect. Door de grootte van de heater is de verwarming minder gericht en beter geschikt voor een groep rond de verwarming.

Een dergelijke terrasverwarming is duurder, zowel in aanschaf als verbruikskosten. Gasflessen moeten worden aangesloten en vervangen. Daarnaast is een dergelijke heater potentieel gevaarlijker voor kinderen en huisdieren.

Terrasheater

Veiligheid en onderhoud van terrasverwarming

Ongeacht de soort terrasverwarming die je kiest, moet veiligheid op de eerste plaats komen. Tenslotte werk je met hitte, (eventueel) vuur, elektriciteit of gas. Let daarom altijd op de instructies in de gebruiksaanwijzingen. Sommige staande terrasverwarming hebben een omvalbeveiliging. Deze schakelen zichzelf meteen uit als ze door welke reden dan ook omvallen. Het is verstandig om kinderen en huisdieren uit de buurt te houden van het apparaat. Uiteraard heb je voorzorgen genomen en staat blusmateriaal voor het grijpen indien er iets mis zou gaan. Neem geen onnodige risico’s met terrasverwarmers.

De meeste terrasheaters kunnen buiten blijven als je deze niet gebruikt. Hierbij krijgen de apparaten het soms flink te verduren door vocht of heftige weersomstandigheden. Ook een heater onder een overkapping is daardoor niet afdoende beschermd. Voor de meeste terrasverwarmingen is een passende hoes te krijgen. Hiermee kan je de terrasheater beschermen tegen het Nederlandse weer voor een redelijk prijsje. Vergeet ook niet de terrasverwarming te onderhouden volgens de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. Een goede terrasheater heeft een levensduur van vele jaren, mits je deze goed onderhoudt. Het opbergen van gasflessen is ook een punt dat prioriteit heeft. Een koele donkere plaats zonder brandbare zaken in de nabijheid is de beste keuze.

De keuze voor de beste terrasheater

Prijs/kwaliteitverhouding speelt altijd een belangrijke rol als onze experts tuinapparaten gaan beoordelen. De Eurom is mede daardoor op de eerste plek beland. Als je een overkapping hebt, is de Eurom gewoon praktisch en efficiënt om te gebruiken. Dat deze elektrische terrasverwarming zowel horizontaal als verticaal kan worden geplaatst, vinden onze experts en de gebruikers een vondst. Verder heeft deze terrasheater gewoon alles wat je van een modern apparaat mag verwachten. De afstandsbediening is gewoon erg praktisch en het licht past op ieder terras door de zachte gouden kleur. De prijs is niet hoog en her vermogen afdoende voor een terras tot 10 m2.

Als je op een terras een staande terrasheater wilt gebruiken is de nummer 2 van MaxxGarden een aanrader. Denk bij terrasverwarming altijd aan de veiligheid van kinderen, dieren en jezelf.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment