Home Vijvers Vijverpomp kopen? Dit zijn de beste vijverpompen van 2024!

Vijverpomp kopen? Dit zijn de beste vijverpompen van 2024!

by Rosalyn van Moorselaar
Dit zijn de beste vijverpompen met filter voor jouw vijver

Een vijver is een aanwinst in iedere tuin en water hoort er nu eenmaal bij in ons land. Een vijver blijft mooi en helder als deze in een staat van natuurlijk evenwicht verkeert. Maar of je nu een vijver met vissen hebt of uitsluitend met waterplanten, een vijverfilterpomp is vaak een noodzaak om voldoende zuurstof in het water te houden. Kies dan wel een van de beste vijverpompen voor jouw vijver. Wat is nu de beste vijverpomp?

De keuze voor een goede pomp is afhankelijk van de grootte van je vijver en een beetje overcapaciteit in nooit weg. Ook op het gebied van vijverpompen is er aandacht voor het milieu en is er de mogelijkheid om exemplaren te kopen met een accu die op zonne-energie werkt. Er zijn behoorlijke prijsverschillen, hoewel de duurste zeker niet altijd de beste is. Regelmatig zijn er aanbiedingen waarbij je ook een goedkope pomp van de betere merken kan kopen.

De 10 beste vijverpompen van 2024:

Ga je een vijverpomp kopen, beoordeel dan eerst in hoeverre de pomp bij jou het beste kan worden geplaatst. Er zijn mogelijkheden voor een droogopstelling waarbij de pomp buiten de vijver wordt geplaatst, maar ook drijvende pompoen of exemplaren onder water al dan niet met een fontein. Hieronder een lijstje met de 10 beste vijverpompen op dit moment, waaronder ook de beste luchtpomp voor je vijver.


Top 7 beste vijverpompen uitgelicht:

Pontec Pondomax Eco 11000

Pontec is uiteraard hét merk als het op vijverpompen aankomt. Het is dan ook logisch dat er een pomp van dit merk op nummer 1 staat als beste vijverpomp. Pontec pompen hebben niet veel extra opties of andere bijzonderheden, ze doen gewoon waar ze voor gemaakt zijn en dat is water rondpompen. Daarbij zijn ze krachtig en energiezuinig en krijg je in het algemeen 3 jaar garantie, een teken van vertrouwen. Toch zijn de pompen van Pontec niet veel duurder dan andere merken. De stoere pompen zijn ook geschikt voor de aandrijving van vijverfilters, watervallen en fonteinen.

Deze pomp van Pontec moet in de vijver worden geplaatst, werkt op 220 volt en heeft een maximale capaciteit van 11 m3 per uur. Een dergelijke pomp is derhalve geschikt voor vrijwel iedere vijver. Omdat vijverpompen vrijwel continu in bedrijf zijn, is betrouwbaarheid een belangrijk punt. Pontec weet voor de pompen van het merk modellen af te leveren zonder tierelantijnen en zoals de vermelding Eco al aangeeft, zijn de pompen energiezuinig.

Bestel de Pontec Pondomax Eco 1100 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Superfish Pond Flow Eco 2000

€109,95
€119,95
niet op voorraad
Bol.com

De Superfish Pond Flow Eco 2000 is een van de beste vijverpompen van dit moment. Het model is zeer energiezuinig en bovendien multifunctioneel. Je kunt het niet alleen gebruiken als filterpomp, maar ook als fonteintpomp. Er zit standaard een 25 millimeter slangaansluiting bij met diverse sproeikoppen, een fonteinsproeier en waterbel. Deze kunnen in hoogte versteld worden. Het grote voordeel van dit model is dat die zo energiezuinig is. De bijbehorende kabel is 10 meter lang.

Bestel de Superfish Pond Flow Eco 2000 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Pontec PondoMax Eco 2500

Ook de Pontec PondoMax Eco is, zoals de naam al verklapt, energiezuinig. Het model kan kleine stofdeeltjes tot zo’n 4 millimeter transporteren. De thermische beveiliging is ook heel handig, zo brandt het namelijk niet door bij drooglopen. Het model heeft een opvoerhoogte tot 2,2 meter. De stroomkabel is 10 meter lang. De capaciteit bedraagt 2500 liter per uur. Er zitten slangtules bij in de maten van 20 millimeter tot 38 millimeter. Het verbruik bedraagt 40 Watt, waarschijnlijk omdat er niet zo’n hoge druk op staat. Dat doet echter niets af aan de doeltreffendheid van deze pomp. Er zit een garantie van maar liefst 3 jaar op deze vijverpomp.

Bestel de Pontec PondoMax Eco 2500 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Aquaforte DM-3500

Voor een kleine vijver tot 10 m3 is de Aquaforte DM-3500 wellicht de beste vijverpomp die je kan kiezen. Het is een krachtige pomp die een goede prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. Het is zowel mogelijk om een droge als natte opstelling te kiezen. De capaciteit van maximaal 3500 liter wordt gehaald als er geen hoogte hoeft te worden overbrugd. Omdat ook deze pomp van Aquaforte werkt op 12 Volt is deze veilig in het gebruik. Door de moderne moderne techniek hoor je deze pomp praktisch niet. Als de waaier wordt geblokkeerd, schakelt de pomp zichzelf uit en voorkomt op deze manier doorbranden.

Bestel de Aquaforte DM-3500 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Aquaforte EC-5000

De Aquaforte EC-5000 is een goede koop voor een vijver tot maximaal 20 m3. De energiezuinige pomp is bedoeld voor plaatsing in de vijver en is ook geschikt voor een kleinere waterval of fontein. De pompcapaciteit is 5.000 liter per uur als er geen hoogte hoeft te worden overbrugd. Deze vijverpomp is behalve voor zoet ook geschikt voor zout water. De EC-5000 heeft een bescherming tegen doorbranden bij drooglegging. Aansluiting op een accu met zonne-energie behoort tot de mogelijkheden.

Bestel de Aquaforte EC-5000 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Extra: Hozelock Cascade 1500

De Hozolock cascade is wellicht de beste kleine pomp voor een vijver die een beetje aanvulling nodig heeft. De capaciteit is 1500 liter per uur en daarvoor is 33 watt nodig. Bij de pomp krijg je 2 sproeikoppen en een waterbel. Als je een waterval in je vijver hebt gemaakt, kan je deze pomp daarvoor als aandrijving gebruiken. De cascade is regelbaar met een kraan. De stevige filterkap is onderhoudsarm. De vlakke onderkant maakt het mogelijk de pomp eenvoudig in de vijver te plaatsen en dankzij de stevige handgreep neem de cascade ook weer zonder moeite uit de vijver, ook als deze er al een tijdje staat. De pomp werkt op 230 volt en de motor is volledig waterdicht afgesloten. Kortom een goede keuze als jij je kleine vijver wat extra wilt geven.

Bestel de Hozelock Cascade 1500 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:


Extra: Oase Aquamax Eco Expert 21000

Als je een krachtpatser zoekt als beste vijverpomp, dan is dit model van Oase wat jij zoekt. De pompcapaciteit is geschikt voor een flinke vijver maar de Aquamax kan ook nog eens een behoorlijk hoogte verschil overbruggen. Dat komt goed uit als jij een indrukwekkende waterval hebt gemaakt. Misschien behoren strenge winters tot het verleden maar deze stoere pomp werkt ook gewoon door als het – 20° C is. Deze vijverpomp werkt op 220 Volt en heeft een wattage tussen de 40 en 350. Op maximale capaciteit wordt er 21000 liter water per uur gepompt en kan er een waterkolom van 8 meter worden gerealiseerd. De Eco Expert geeft je de mogelijkheid om de SFC-functie te gebruiken waarmee je nog eens 30% energie bespaart.

Bestel de Oase Aquamax Eco Expert 21000 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:

Beste vijverpompen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een vijverpomp?

Ga je een vijverpomp kopen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Allereerst kun je bijvoorbeeld kijken naar de energiezuinigheid van de modellen. Tenslotte staat een vijverpomp altijd aan en zie je dit direct terug op je energierekening. Maar je wilt je vijver ook goed schoon houden en daardoor is het goed om naar de efficiency te kijken. Een vijverpomp moet ook kleine stofdeeltjes kunnen filteren en heeft altijd een bepaalde capaciteit per uur. Hoe groter je vijver, hoe hoger de capaciteit van de vijverpomp moet zijn.

Andere tips voor vijveronderhoud

Tip: Als het met een pomp met filter niet lukt om de vijver vrij te krijgen van algen, overweeg dan eens het plaatsen van een lamp met UV. Zweefalgen worden door het UVC-licht gedood en je kan hierdoor ook in bijzondere situaties een heldere vijver krijgen. Voor het plaatsen van een UV lamp in een vijver is noodzakelijk dat deze wordt gecombineerd met een biologisch filter. Overleg eens met een vakman op dit gebied.

Bekijk ook: 5 tips voor een kraakheldere vijver

Conclusie

De Pontec Pondomax Eco 11000 is wat ons betreft de beste keuze voor een vijverpomp. Dit model is namelijk in te zetten voor allerlei soorten vijvers: van groot tot klein. Daarnaast is de pomp energiezuinig en zit er 3 jaar garantie op. Pontec is een uitstekend merk en dit model is voor veel verschillende vijvers geschikt.

Bestel de Pontec Pondomax Eco 1100 bij één van onderstaande vertrouwde webshops:

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment