Home Koopgidsen De beste vuurkorf voor extra sfeer in de tuin

De beste vuurkorf voor extra sfeer in de tuin

by Redactie
Beste vuurkorf

Vooral in de zomer zie je steeds vaker vuurkorven buiten. Voordat je een vuurkorf gaat kopen, is het verstandig om eerst even bij de gemeente te informeren. Niet overal mag je zomaar een vuurkorf plaatsen. In de eerste plaats is een vuurkorf bedoeld om warmte af te geven, maar het zorgt uiteraard ook voor sfeer in je tuin. Wat is de beste vuurkorf en waar kun je een vuurkorf kopen? In dit artikel lees je er meer over.

De beste vuurkorf voor je tuin


1. COOKKING Vuurkorf Ibiza

COOKKING Vuurkorf Ibiza

De Ibiza is een vuurkorf voor je tuin waar je echt iets aan hebt. De vorm is klassiek en de korf is genaakt van staal. Door speciale lassen heb je hier een vuurkorf die stevig in elkaar zit en vele jaren mee zal gaan. De inhoud is echt groot en hiermee kom je wel een avond door zonder dat je hoeft bij te vullen. Met stevige poten blijft deze vuurkorf stabiel staan als jij zorgt voor een stevige ondergrond. Zonder inhoud weegt de Ibiza van COOKKING ongeveer 12,5 kilo.

Gebruikers roemen de zware kwaliteit en de Ibiza scoort punten omdat deze er robuust uitziet en een mooi beeld biedt als deze staat te branden. Uiteraard zorgt deze korf voor verwarming op koude momenten. Wat ons betreft is dit zonder twijfel de beste vuurkorf.

Bestel de COOKKING Vuurkorf Ibiza voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Vuurkorf Bonfeu BonVes 45 Zwart

Vuurkorf Bonfeu BonVes 45 Zwart

Een geperforeerde korf op 3 stevige poten van 40 centimeter. Gemaakt van stoer zwart staal is de vuurkorf van Bonfeu ook gewoon mooi als deze niet brandt. Door het geperforeerde staal krijg je een bijzondere zicht op de vlammen. De korf verspreidt de warmte naar alle kanten en het is derhalve een ideale korf om de gasten omheen te laten zitten. Deze vuurkorf kan je gebruiken voor hout maar ook steenkool.

De totale hoogte is ongeveer 1 meter en het gewicht van deze vuurkorf is 9 kilo. Uiteraard kies je voor een stabiele plaats om de BonVes neer te zetten en dan kan je ook verzekerd zijn dat deze blijft staan. Gebruikers vinden deze vuurkorf praktisch en mooi. Om die reden is de wat hogere prijs acceptabel voor hen.

Bestel de Vuurkorf Bonfeu BonVes 45 Zwart voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

amazon.nl Amazon.nl €240,85
2 new from €240,84
Bekijken
bol.com Bol.com €289,94 Bekijken
Laatste Amazon prijs update was op: december 9, 2022 3:27 am

3. Esschert Vuurkorf Cube Square

Esschert Vuurkorf Cube

Ben je op zoek naar een eenvoudige vuurkorf die geschikt is om overal te plaatsen? De Cube Square van Esschert ziet er modern uit en je kan er een kleine hoeveelheid hout in verbranden. De hoogte is ongeveer 40 centimeter. Vanwege het geringere gewicht dan de hierboven genoemde vuurkorven is het verstandig om deze uit de wind te plaatsen. De vuurkorf wordt in onderdelen geleverd en is van gietijzer.

Het in elkaar zetten kan zonder schroeven en lukt iedere handige doe-het-zelver zonder problemen. Deze vuurkorf heeft geen pretenties, kost niet veel en is vooral geschikt als decoratie. Het is een vuurkorf die je niet gebruikt voor verwarming of voor de bbq maar op een zichtbare plaats in de tuin om te genieten van het spel van de vlammen.

Bestel de Esschert Vuurkorf Cube Square voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

Wat je moet weten over de vuurkorf

Ga je een vuurkorf kopen, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Hieronder lees je alles wat je moet weten over een vuurkorf in je tuin.

Veiligheid

Een vuurkorf wordt in het algemeen van gietijzer of staal gemaakt en kan wel een stootje hebben. Maar er wordt met vuur gewerkt en dat houdt in dat je voorzichtig moet zijn. Het is verstandig om kinderen op afstand te houden van de vuurkorf, omdat je nooit zeker weet dat er geen vonken zullen wegspatten. Zorg altijd dat er blusmateriaal in de nabijheid is. Wees voorzichtig bij het aansteken en zorg ervoor dat je het vuur volledig dooft na het gebruik van de korf. Plaats de vuurkorf in je tuin ook nooit te dicht in de buurt van brandbare zaken. Zeker met veel wind kunnen vonken op flinke afstand voor problemen zorgen.

De brandstof voor een vuurkorf

Het meest gebruikelijke materiaal in een vuurkorf is hout. Kies altijd voor geschikt hout dat mooi en gelijkmatig brandt en niet te veel rook of vonken veroorzaakt. Wees zorgvuldig bij het aansteken en voorzichtig bij het bijvullen en doven. Sommige vuurkorven zijn ook geschikt voor steenkool, hoewel die minder worden gebruikt in ons land. Zowel bij hout als steenkool zal je de as tijdig moeten afvoeren. Ook dit is een klus die met aandacht moet worden uitgevoerd.

Er zijn ook vuurkorven in de handel die werken op elektriciteit of gas. De uitvoeringen zijn inmiddels dusdanig dat het effect van echt vuur goed wordt nagebootst en er geen asresten overblijven. Een nadeel is echter dat de het prijskaartje bij aanschaf een stuk hoger ligt. Dit ook geldt voor de brandstof.

Vuurkorf beste

Gebruik als bbq

Met een bbq-rek is het mogelijk om sommige vuurkorven ook te gebruiken om een lekkere hap klaar te maken. Dat doe je pas als de vlammen zijn gedoofd, maar de sintels nog voldoende warmte afgeven. Hou er rekening mee dat een vuurkorf die wordt gebruikt als bbq daarna goed moet worden gereinigd. Vet of andere resten die achterblijven kunnen anders de werking van de vuurkorf bij het volgende gebruik beïnvloeden. Zorg dat je dezelfde veiligheidsmaatregelen treft als de standaard bbq. Op die manier wordt het een gezellige avond en blijft iedereen veilig.

De keuze voor de beste vuurkorf

De traditionele rol van de vuurkorf in de tuin is om voor verwarming te zorgen op een sfeervolle manier. Daarbij is dan van belang dat je kiest voor een exemplaar dat ook geschikt is als het echt fris wordt. Verder wil je uiteraard ook niet constant voor nieuwe brandstof moeten zorgen. De Ibiza vuurkorf van COOKKING heeft het voordeel dat deze flink wat hout kan bevatten en de warmteontwikkeling goed is naar alle richtingen. De vuurkorf zit stevig in elkaar en kan jaren mee. Vanwege het gewicht en de stevige poten blijft de Ibiza probleemloos staan als je een vlakke ondergrond kiest. Op die manier verdient deze vuurkorf voor de tuin de eerste plaats als beste vuurkorf.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment