Home Koopgidsen De beste zweefparasol volgens onze experts

De beste zweefparasol volgens onze experts

by Redactie
Beste zweefparasol

Een zweefparasol wordt ook wel zwevende parasol genoemd. Ze zijn uitermate geschikt om voldoende schaduw te brengen op een tuinterras. Nu de zomers langer lijken te duren en de zon vaker schijnt, is een goede zweefparasol een mooie optie om langer buiten te kunnen genieten. Met een zweefparasol wordt een parasol bedoeld, die aan de zijkant van de mast wordt bevestigd. Het doek is daarbij beweeglijk, zodat de schaduw aangepast kan worden in de loop van de dag.

Volgens een onderzoek naar de beste zweefparasol door de Consumentenbond, kwam een tekortkoming aan het licht die voor vrijwel alle zweefparasols geldt. Om de parasol overeind te houden als het begint te waaien, moet je de voet verzwaren. Dit staat vaak niet vermeld in de gebruiksaanwijzing. Na deze tip volgen nu de beste zweefparasols volgens onze experts.

De 10 beste zweefparasols


De 3 beste zweefparasols uitgelicht

1. Homra parasol Bravoo

Homra parasol Bravoo

De beste zweefparasol wordt inclusief vier tegels geleverd, die je moet vullen met 20 liter water, zodat de voet hiermee kan worden verzwaard. Het doek heeft een grootte van 3 bij 4 meter en valt 360° te draaien. Er zijn ook meerdere standen mogelijk, zodat de zweefparasol een groot bereik heeft. De verbinding met de mast wordt ondersteund met een kabel waardoor het doek meer stabiliteit krijgt. De mast is van aluminium wat zorgt voor duurzaamheid en stevigheid.

Het doek is gemaakt van polyester en beschermt zowel tegen de zon als een regenbui. Polyester is vuil afstotend en kan jaren meegaan. Met een hoes erbij voor de maanden dat je de Bravoo niet gebruikt, verleng je de levensduur ook nog eens aanmerkelijk. Prijzen voor een goede zweefparasol variëren van ongeveer € 100 tot boven de € 3.000. De Bravoo is dan ook beslist niet het duurste exemplaar op de markt. Uit de ervaringen blijkt dat deze zweefparasol opvalt door het gebruiksgemak.

Bestel de Homra parasol Bravoo voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

2. Acaza Kantelbare Zweefparasol 250×250 cm

Acaza Kantelbare Zweefparasol 250x250 cm

Als je deze fraaie zweefparasol ook stevig wilt laten staan als er wind op komt zetten, moet er wel een kilo of 80 in de voet worden geplaatst. Hiervoor moet je tegels aanschaffen, de meeste leveranciers bieden deze ook aan. De mast is voorzien van een speciale hendel waarmee je de zweefparasol handig kunt opzetten zonder veel inspanning. Ook hier is de parasol 360° te draaien en zijn er diverse standen zodat je op ieder moment bescherming kan krijgen op het terras.

Het doek van 2,5 m bij 2,5 m is van polyester. Daardoor word je beschermd tegen de zon, maar is een regenbuitje ook geen probleem. De mast is van aluminium en kan wel een stootje hebben. Ook deze zweefparasol zit wat prijs betreft in het middensegment. De goedkopere exemplaren scoren gewoon minder.

Bestel de Acaza Kantelbare Zweefparasol 250×250 cm voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

3. SORARA Roma Kantel Zweefparasol

SORARA Roma Kantel Zweefparasol

De SORARA Roma is een duurdere zweefparasol, maar biedt ook wat extra. Met het kantel-systeem kan je deze goede zweefparasol zowel geheel horizontaal als verticaal plaatsen. Ook is het mogelijk om de parasol 360° te draaien. Daardoor hoef je de Roma bijna nooit te verplaatsen. Net als bij de bovengenoemde parasols moet je er wel voor zorgen dat de voet flink wordt verzwaard als je niet wilt dat deze parasol omkiepert als de wind opsteekt.

Smaken verschillen, maar deze zweefparasol ziet er strak en modern uit. Dat heeft onder meer te maken met de vorm van het doek. Ook de zwart gepoedercoate mast ziet er goed uit. Net als de hierboven genoemde exemplaren is het doek van de Roma van stevig polyester. Hierdoor zit je goed beschut tegen te veel zon en ook een regenbuitje is geen probleem.

Bestel de SORARA Roma Kantel Zweefparasol voordelig & snel bij deze vertrouwde webshops:

Wat je nog moet weten over zweefparasols

Als je een zweefparasol wilt kopen, waar moet je dan op letten? Deze parasols zijn uiteraard ontworpen om jou schaduw te bieden, zonder dat de mast in de weg staat. De grootte van het doek is uiteraard zeer bepalend voor het gebruik op jouw terras. Meten is weten en de juiste maat zorgt ervoor dat je niet een te groot exemplaar koopt. Hou rekening met de mogelijkheid om te draaien en de diverse standen. Op die manier vind je zeker een goede zweefparasol voor het terras.

Kies voor een passende stijl

Het leuke aan een zweefparasol is dat je deze ook mooi in dezelfde stijl kan kopen als je tuinset. Kies voor de kleur en de lijnen waardoor jouw zweefparasol echt een toevoeging is aan het ontwerp van je tuin. Er zijn diverse vormen in het doek en daardoor kan een zweefparasol altijd verrassend zijn. Een zweefparasol heeft veel weg van een schaduwdoek en geeft per definitie een bijna mediterraan tintje aan je tuin.

De kwaliteit van het doek

De prijs van een zweefparasol hangt in de eerste plaats af van de kwaliteit van het doek. De top drie beste zweefparasols in dit artikel hebben een doek van polyester. Dit materiaal beschermt voldoende tegen uv-straling als de zon op het felst is. Ook is het bestand tegen een buitje. Let er dan wel op dat het regenwater kan weglopen en niet op de parasol blijft staan. Polyester gaat lang mee en valt eenvoudig te reinigen. Bij gebruik van een hoes in de winter verleng je de levensduur van de zweefparasol. Er zijn ook duurdere zweefparasols gemaakt van kunststof die de uv-stralen wegvangt, maar water doorlaat. Dat is soms een voordeel, bijvoorbeeld als er ook plantenleven is onder de parasol. De prijs van dergelijke parasols is echter veel hoger.

Zweefparasol beste

De belangrijkste tip

Een zweefparasol blijft niet staan als de voet niet is verzwaard. Tegels die met water worden gevuld zijn praktisch. Daarmee kun je de parasol nog steeds makkelijk verplaatsen zonder een groot gewicht te moeten verslepen.

De keuze voor de beste zweefparasol

De Bravoo van Homra is de keuze van onze experts voor de beste zweefparasol. Daarbij heeft een belangrijke rol gespeeld dat gebruikers vaak erg tevreden zijn met deze zweefparasol. Het gaat dan om gebruiksgemak, uiterlijk en prijs. Ook het feit dat in de omschrijving wordt vermeld dat de voet moet worden verzwaard is een duidelijke pre. Ondanks de duidelijke waarschuwing van de Consumentenbond zijn er nog steeds een aantal leveranciers die niet hierop wijzen. Het maakt toch beslist veel verschil of je al dan niet 80 kilo in de voet hebt toegevoegd.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment