Home Tuintips Binnen en buiten in elkaar laten overlopen

Binnen en buiten in elkaar laten overlopen

by Sander

Meestal wordt de tuin als laatste aangepakt bij een woning. Het is zonde als je hele woning prachtig af is en echt als thuis voelt en je tuin er niet uit ziet. Tijd om de tuin ook aan te pakken en er een verlengde van je woning van te maken. We gaan je tips geven hoe je dit het beste kunt doen!

Waar moet je beginnen?

Voor het inrichten van de tuin begin je bij de indeling van de tuin. Zorg dat de tuin zo ingedeeld is dat je voor alles wat je wenst ruimte hebt. Denk hierbij aan een plek om van de zon te genieten, een fijne overkapping en een plek waar de kinderen kunnen spelen. Zodra je overzicht hebt wat je in de tuin wilt, is het tijd om de indeling te maken. Maak hiervoor een plattegrond van de tuin en begin met het intekenen van alle aspecten. Een fijn terras of veranda wordt vaak aan het huis geplaatst, als echte verlenging van de woonkamer. Houdt verder in de tuin rekening met de zichtlijnen van de tuin, zoals bijvoorbeeld de speelruimte van de kinderen in het zicht en de prullenbakken juist uit het zicht.

Kleur toevoegen

De makkelijkste manier om kleur in de tuin te brengen is natuurlijk door planten en bloemen. Dit is niet de enige manier om het kleurrijk te maken. Je kunt bijvoorbeeld ook makkelijk kleur toevoegen door muurverf kopen en bijvoorbeeld de wand van de schuur of de schutting van kleur te voorzien.  Als je een kleurrijk interieur hebt, kies je juist voor kleurrijke planten in de tuin. Mooie gekleurde potten op het terras met vrolijke viooltjes, lavendel of juist een grote hortensia voegen direct veel kleur toe. Is je interieur juist wat rustiger en moderner? Dan zullen mooie pluimen, grassen of bijvoorbeeld olijfboompjes een mooie neutrale, maar groene basis in de tuin zijn.

Maak het af met goede styling!

Om binnen en buiten echt in elkaar over te laten lopen, maak je de tuin geheel af met mooie accessoires. Mooie zitkussens en wat decoratie op tafel zal al een groot verschil kunnen maken. Zo kun je van je veranda of terras buiten echt een tweede woonkamer maken. Door buiten echt een verlengde van je interieur te maken, kies je voor dezelfde stijl, kleuren en materialen. In een overkapping kun je bijvoorbeeld dezelfde soort lamp als binnen ophangen en ook zijn er tegenwoordig prachtige vloerkleden. Ook dit kun je weer van hetzelfde materiaal en in dezelfde kleuren als binnen doen. Vul het aan met accessoires in dezelfde stijl als je interieur en zo zullen binnen en buiten vloeiend in elkaar overlopen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment