Home Tuintips Buitensauna kiezen: zo maak je de juiste keuze!

Buitensauna kiezen: zo maak je de juiste keuze!

by Sander
Buitensauna kiezen

Een buitensauna is dé perfecte manier om nog meer luxe aan je tuin toe te voegen. Een fantastische plek om heerlijk in te kunnen ontspannen. Even alles loslaten van de afgelopen dag en volledig tot rust komen. Wie droomt daar nou niet van? Gelukkig wordt deze droom ook voor steeds meer mensen de realiteit. Er is steeds meer keus in buitensauna’s en ze zijn tegenwoordig in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is er eigenlijk altijd wel eentje die bij jou en je tuin past. Maar hoe maak je een keuze binnen dit enorme aanbod? Waar let je op? Welke sauna past bij jou? Hieronder geven we enkele tips om deze beslissing te vereenvoudigen. 

Verschillende soorten 

Er zijn verschillende soorten buitensauna’s verkrijgbaar. Het aanbod verschilt wel per leverancier. De meest gekozen sauna’s zijn: 

  • De infrarood sauna: deze sauna kenmerkt zich door de infrarode straling die bedoeld is voor het verwarmen van de spieren en gewrichten. Doordat de luchtvochtigheid in de sauna minder hoog is dan bij andere sauna’s, zien we dat deze uitermate geschikt is voor mensen die snel benauwd zijn. Daarnaast draagt de sauna bij aan een hogere ontspanning en zijn ze de perfecte keuze voor sporters of ouderen die vaker last hebben van hun spieren of gewrichten. Koop deze sauna bij een Infrarood sauna specialist voor het juiste advies én plaatsing. 
  • De Finse sauna: deze sauna kennen de meeste mensen wel. Het is ook hetgeen waar veel mensen aan denken als ze het over een sauna hebben. De sauna wordt gekenmerkt door hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid. Het is de ideale sauna voor zij die niet terugdeinzen voor warmte. De Finse sauna kan worden verwarmd met een ouderwetse houtkachel of een elektrisch verwarmingselement. 
     
  • De Barrel sauna: deze sauna staat vooral bekend om haar fantastische uitstraling. De vorm is te vergelijken met een houten vat. Het geeft een speelse look aan de tuin en geven een geheel unieke sauna-ervaring. Door de bijzondere vorm weet de sauna ook beter en sneller warmte vast te houden. 

Houd rekening met de capaciteit van de sauna 

Hoeveel mensen zullen er gemiddeld per keer in de sauna zitten? Logischerwijs zul je met een groter gezin wellicht ook een grotere sauna nodig hebben. Gelukkig zijn sauna’s in verschillende maten verkrijgbaar. Zo zijn er sauna’s met slechts plek voor twee personen, maar ook sauna’s die plek bieden voor zes tot acht of zelfs nog veel meer personen. Houd er wel rekening mee dat dit ook betekent dat je meer of minder ruimte in de tuin moet opofferen. Vraag jezelf daarom eerst af hoeveel ruimte er in de tuin beschikbaar is en of een zeer grote sauna wel noodzakelijk is. 

Laat je adviseren door een deskundige 

Het is belangrijk dat je de sauna bij een specialist koopt. Eentje die echt verstand heeft van sauna’s en hier niet alleen meer over weet te vertellen, maar ook professioneel advies kan geven. Op basis van jouw persoonlijke wensen en budget moet hij in staat kunnen zijn om de juiste sauna te vinden. Doe hier zeker je voordeel mee. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment