Home SoortenVaste planten De 10 leukste planten voor op je balkon

De 10 leukste planten voor op je balkon

by Rosalyn van Moorselaar
De 10 leukste planten voor op je balkon

Natuurlijk wil je ook dat je balkon er fleurig en gezellig uitziet en dat doe je met balkonplanten. In een plantenbak horen sterke balkonplanten. Op sommige momenten staan ze in de volle zon, zeker als jouw balkon op het zuiden ligt, maar ook schaduw is een optie. Ze moeten ook windbestendig zijn. Natuurlijk zijn hangplanten en klimplanten ook een leuke toevoeging en in de winter wil je wel wat groene overblijvers. Onderstaand vind je een korte beschrijving van 10 leuke planten. Werk je de hele dag? Kies dan voor planten die met weinig water genoegen nemen.

1. Edelweis.

Dit leuke alpenplantje doet het goed buiten in een bak met losse grond. Er was een tijd dat de Edelweis op uitsterven stond omdat te veel toeristen die plukten. Nu kunnen ze bij jou op het balkon pronken.

2. Helleborus.

Een winterbloeier wil je natuurlijk ook op het balkon hebben om kleur te geven in donkere dagen. En na de bloei blijven er ook nog eens decoratieve zaaddozen over. Geschikt voor een bak op het balkon.

3. Flox.

Flox trekt vlinders aan en die geven ook op een balkon een echt buitengevoel. Flox kan in een ondiepe bak maar is ook echt een hanger, kan in een pot of over een muurtje

4. Pioenrozen.

Hoe langer een pioenroos op dezelfde plek staat hoe heftiger de bloei zal zijn. In een pot op het balkon kan je genieten van de uitbundige bloei. Kies voor de lange bloeiers die speciaal zijn ontwikkeld.

5. Kruiptijm.

Als jouw plantenbakken vaak in de volle zon staan, kan de grond snel uitdrogen als je die niet beschermt. Kruiptijm is een leuke bodembedekker die ook erg taai is. Wist je dat je in de tuin zelfs over deze supersterke plant kan heenlopen?

6. Lelietje van Dalen.

Het plantje ziet er teer uit, maar verbergt zich in de winter om in het voorjaar weer op te komen en uitbundig te bloeien. Een mooi signaal dat de goede tijd voor de planten er weer aan zit te komen. Een mooie aanvulling op iedere plantenbak,

7. Muurpeper.

Deze bodembedekker bloeit echt met een zee van rode of gele bloemen. En in de winter is deze sterke plant gewoon groen. Zo heb je het hele jaar plezier van de muurpeper op het balkon,

8. Pampagras.

Ze doen het prachtig in de tuin, maar ook in een pot kan je genieten van de pluimen die in de wind zwaaien. In een pot blijven ze compacter. Pampagras is ook wintergroen.

9. Lavendel.

Iedereen houdt van lavendel. Dat is niet zo vreemd omdat de geur al in de tijd van de Romeinen populair was. Maar de lavendel bloeit ook nog eens in opvallende kleuren en zorgt ervoor dat vlinders en bijen jouw balkon weten te vinden. Lavendel is ook een mooie plant als de bloeitijd verstreken is en toont mooie herfstkleuren.

Lees ook: Handig stappenplan bij het stekken van lavendel

10. Bamboe.

Ook als je geen panda als huisdier hebt, is bamboe in een pot een mooie snelle groeier op je balkon. Bamboe is wintergroen maar in een pot moet je deze wel binnenhalen bij vorst.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment