Home SoortenGras De beste robot grasmaaier voor jou

De beste robot grasmaaier voor jou

by Sander
beste robotmaaier

Tuinieren is niet altijd even een pretje, zeker wanneer je het stiekem niet zo leuk vindt. Helaas is het wel nodig omdat anders je tuin verwaarloosd raakt. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel producten die je kunnen helpen waardoor het een stuk sneller gaat. Zo zijn er robot grasmaaiers die je kunt gebruiken als je geen zin hebt om zelf het gras te maaien. Deze kun je gewoon online bestellen bij detuinmachineshop.nl.

Een robot grasmaaier

Zoals de naam al zegt, is een robot grasmaaier een automatische grasmaaier. Je ziet deze apparaatjes tegenwoordig steeds vaker. Door je tuin af te zetten met draden, weet hij precies waar hij wel en niet moet komen. Zet een oplaadstation in de tuin en je robot grasmaaier is helemaal in staat om zelfstandig het gazon te maaien. Ze zijn geschikt voor kleine en grote tuinen.

Een perfect gazon

Natuurlijk is het handig dat deze grasmaaier jouw gazon keurig maait, maar hij doet nog meer dan dat. Hij geeft namelijk na elke maaibeurt je gazon ook wat extra verzorging. Hij maalt de gemaaide resten fijn en daarna verspreidt hij ze over het gazon. Deze resten komen dan terecht tussen de grassprieten en dienen als extra voedingsstoffen.

Voor iedere tuin

Robot grasmaaiers vind je in verschillende maten en soorten. Hierdoor zijn de geschikt voor zowel kleine als grote tuinen. De grootste robot maaier heeft een bereik tot wel 5000 m2. De lijnen van de maaier kun je gemakkelijk langs struiken en bomen leggen zodat het apparaat hier omheen kan manoeuvreren. Hij heeft sensoren waarmee hij obstakels kan signaleren om deze te ontwijken.

Je robot grasmaaier installeren

Je kunt heel eenvoudig zelf je robot grasmaaier installeren. Je begint dan met een maaiplan maken. Je kunt dit doen aan de hand van de plattegrond van je tuin. Vervolgens installeer je de robot, monteer je het oplaadstation en tot slot leg je de begrenzingsdraad. Het is uiteraard ook mogelijk om een professional je robot grasmaaier te laten installeren.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment