Home Tuintips De beste speelopties voor elke tuin

De beste speelopties voor elke tuin

by Sander
De beste speelopties voor elke tuin

Voor een gezin is de tuin een belangrijke plek voor de kinderen. Kinderen spelen graag buiten en dat is maar goed ook, want het is hartstikke gezond. Met genoeg speelopties nodig je je kinderen uit het hele jaar rond buiten te spelen, zodat ze genoeg beweging krijgen en de nodige vitamine D en frisse lucht op doen. Een paar leuke suggesties om je tuin om te bouwen tot een speelparadijs voor je kinderen:

Een trampoline

Van een trampoline worden vrijwel alle kinderen blij. Ze zijn er in verschillende vormen en maten, waardoor er ook voor de kleinere achtertuin wel een geschikte trampoline te vinden is. Er zijn natuurlijk ronde trampoline, maar een trampoline rechthoekig is wat efficiënter te plaatsen en daardoor beter geschikt voor kleinere tuinen. Bij Etantrampolines.com hebben ze keuze uit verschillende afmetingen en soorten. Zorg altijd voor een veiligheidsnet rondom de trampoline en plaats bij voorkeur rubber tegels zodat je kind zich bij een val zo min mogelijk bezeert.

Een speeltoestel

Een speelhuisje of speeltoestel is natuurlijk de droom van ieder kind. Je kunt een speeltoestel zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Dus heb je genoeg ruimte en het budget ervoor, plaats dan een mooi speelhuis met glijbaan in je tuin, zodat je kinderen hier niet meer weg te slaan zijn. Als je echt genoeg ruimte hebt kun je een speelhuis uitbreiden met een schommel, rekstokken, klimwanden, noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan in een speelhuisje verwerkt worden. En vergeet natuurlijk ook de zandbak onder het huisje niet. 

Een schommel

Heb je niet genoeg plaats voor een volledig speeltoestel? Een schommel neemt minder ruimte in en is altijd een schot in de roos. Vrijwel ieder kind houdt van schommelen en het zorgt dan ook voor uren speelplezier. Schommels zijn er in vele soorten en maten: van babyschommels tot nestschommels voor de hele familie. Met de juiste schommel heeft het hele gezin hier dan ook lang plezier van. Bovendien kun je een schommel gemakkelijk omwisselen en er zijn ook diverse andere mogelijkheden die je kunt bevestigen aan een schommelhaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van een klimtouw voor je kleine aap? Let ook hier weer op de veiligheid, rubber tegels zijn een uitkomst.

Wat nu als je maar heel weinig ruimte hebt?

Niet iedereen heeft een tuin waar een tuinman voor nodig is. Maar ook als je niet zoveel plaats hebt is een zandbak altijd wel te plaatsen. Er zijn speciale zandbakken te koop die je in de zomermaanden ook met water kunt vullen zodat je kind zijn eigen privé zwembadje heeft. Als er geen plaats is voor een schommel buiten dan kun je daarvoor haken ophangen in de deuropening van je schuur. Fietsen naar buiten en je kind kan naar hartenlust schommelen.

Geef je kind zijn eigen moestuintje

Wil je je kind al vroeg kennis laten maken met tuinieren? Geef hem of haar dan een eigen hoekje in de tuin. Hier kan je kind zijn eigen plantjes kweken. Groente is natuurlijk leuk, want wat is er nu leuker dan je eigen sla of bloemkool eten of bramen of frambozen plukken die je zelf hebt gekweekt. Op die manier leert je kind al vroeg hoe planten groeien en dat ze verzorging nodig hebben om resultaat te krijgen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment