Home Tuintips De beveiliging van je woning begint in de tuin

De beveiliging van je woning begint in de tuin

by Sander
De beveiliging van je woning begint in de tuin

Wist je dat je tuin vaak de voorkeursplek is waar inbrekers hun slag slaan? De achterzijde van je huis is namelijk stil, donker en je kunt er ongestoord aan de slag. De ideale plek dus om een woning binnen te dringen. Maar niet wanneer je je tuin en huis op de juiste wijze beveiligd hebt. Bovendien geeft de juiste bescherming je ook een prettig en geborgen gevoel. Veel mensen investeren echter niet in de juiste beveiliging. We denken dat er in onze buurt niet wordt ingebroken. Toch is het belangrijk om dit wel te doen. Je hoeft niet direct allerlei dure alarmsystemen aan te schaffen. Een paar simpele goedkope aanpassingen en wat preventiemaatregelen zijn vaak al voldoende. We zetten ze even voor je op een rij.

De afscherming van je tuin

Heb je een hoekhuis of ligt jouw tuin aan de weg? Dan behoort jouw tuin zeker tot de risicoprofielen. Maar hoe kun je je tuin nu minder aantrekkelijk maken voor inbrekers? Veel mensen denken dan direct aan een hoge schutting. Maar vaak klimt een inbreker daar gewoon overheen en kan hij daarna ongestoord zijn gang gaan, want er is niemand die hem ziet. Plaats daarom liever wat lagere hekken of schuttingen en een goede felle lamp met bewegingssensor bij je achterdeur.

Bescherm je ramen

Veel inbraken aan de achterzijde vinden plaats via de ramen. Vaak wordt er dan een baksteen door de ramen gegooid. Inbrekers doen dit op een moment dat er niemand thuis is, zodat ze ongehinderd hun gang kunnen gaan. Een inbraakwerend folie op je ramen zorgt ervoor dat je ramen in zo’n geval niet breken. Dit is een goed voorbeeld van een oplossing die maar een kleine investering vraagt en grote voordelen met zich meebrengt. En het is een open deur: maar ook goed hang- en sluitwerk op je ramen is natuurlijk cruciaal. Heel veel inbraken vinden nog altijd plaats via het openbreken van ramen.

De achterdeur

In tegenstelling tot je voordeur is de achterdeur meestal minder stevig en zitten de scharnieren soms aan de buitenkant. Daar komt een inbreker dus ook veel makkelijker naar binnen. Plaats bij zo’n deur altijd dievenklauwen zodat de deur niet uit de scharnieren getikt kan worden. Ook zijn een goed meerpunts- of cilinderslot, deurbeslag en anti-inbraakstrip zijn aanraders voor een optimaal beveiligd huis. Heb je een donkere deur? Kies dan voor een zwart deurbeslag; dat valt nauwelijks op! En wist je dat je met de juiste inbraakpreventie ook de waarde van je huis flink kunt verhogen? In ‘de vijf beste tips voor een waardestijging van je huis’ lees je hier meer over.

Insluipen

Inbrekers kiezen nog altijd voor dezelfde manieren om in te breken als twintig jaar geleden. Insluipen staat daarbij zeker in de top vijf. De tuindeur is natuurlijk zo’n deur die vaak open staat op warmere dagen. Een inbreker is dan zo binnen en denk niet dat dit niet gebeurt op klaarlichte dag. De meeste inbraken vinden overdag plaats tegenwoordig. Draai de deur dus altijd op slot wanneer je naar boven of naar buiten gaat. Laat ook geen dure spullen zoals laptops en telefoons op je tuintafel of in het zicht binnen liggen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment