Home Tuintips De duurzaamste ledlampen voor binnen en buiten

De duurzaamste ledlampen voor binnen en buiten

by Sander
De duurzaamste ledlampen voor binnen en buiten

Je wilt zowel binnen als buiten kunnen ontspannen! Waar we de deur in de herfst en winter veelal dicht houden, zoeken we de tuin in het voorjaar zo snel mogelijk op. Niet voor niets, want het is heerlijk om de eerste zonnestraaltjes van het jaar op te pikken! Om tot laat op de avond buiten te kunnen blijven zitten, zijn inbouwspots voor buiten onmisbaar. Niet alleen zit je met deze inbouwspots tot laat buiten, ook creëert het een gezellige sfeer in de tuin. In dit artikel lees je meer over het gebruik van deze spotjes voor binnen en buiten. Houd er rekening mee, dat niet alle inbouwspots voor binnen ook buiten de deur gebruikt kunnen worden. Je wilt een kortsluiting voorkomen! 

Aan de slag met een lichtplan voor je woning

Om de verlichting op de juiste wijze aan te sluiten wordt vaak gestart met een lichtplan. Een lichtplan ontwerpen bestaat uit verschillende fases. Bepaal bijvoorbeeld allereerst op welke plekken je een lamp wenst. Kijk vervolgens naar het type lamp dat hier het beste past. In een borderbak in de tuin staat een spotje bijvoorbeeld erg goed. Aan de woning, bij je terras, wil je mogelijk een wandlamp. Ook binnen verschilt het per plek in de ruimte, welk type lamp het meest geschikt is. Een derde stap is het bepalen van de lichtintensiteit van de gebruikte lampen. Des te feller het licht, des te negatiever is de impact van de verlichting op de sfeer in huis vaak ook. 

Verlichting aansluiten in huis en in de tuin 

In huis is het aansluiten van lampen vaak eenvoudiger dan in de tuin. Over het algemeen zitten er als lichtpunten in de verschillende kamers. Het is enkel nog een kwestie van het aansluiten van het kroonsteentje en het monteren van de lamp aan het plafond of de wand. Zou je het plafond zelf verlagen om inbouwspots te kunnen monteren, dan vergt dit logischerwijs meer handelingen. Ook in de tuin is het aansluiten van de verlichting niet altijd even gemakkelijk. Zorg dat je al bij het inrichten van de tuin een grondkabel laat trekken. De verschillende lampen kun je hier vervolgens op aansluiten. 

Slimme lampen steeds vaker in trek 

Ledverlichting heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. De led inbouwspots gaan ontzettend lang mee! De kans dat je deze nog moet vervangen voor je de woning verlaat is relatief klein. Tegelijkertijd wordt ook slimme verlichting steeds populairder. Deze lampen kunnen bediend worden aan de hand van een app op je mobiele telefoon. Handig, wanneer je de lampen in de tuin automatisch in wilt laten schakelen op een bepaald moment. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment