Home Tuintips De juiste container voor tuinafval uitkiezen

De juiste container voor tuinafval uitkiezen

by Sander
De juiste container voor tuinafval uitkiezen

Nu het voorjaar weer aanbreekt, is het tijd om de tuin eens goed aan te pakken. De winter laat zijn sporen na en nu wil je zorgen dat de tuin weer gereed komt om er lekker in te genieten. Dat begint altijd eerst met opruimwerkzaamheden. En dat brengt dan natuurlijk weer tuinafval met zich mee. Misschien heb je genoeg aan de GFT-bak van de gemeente om dit op te ruimen. Pak je het echter wat groter aan, dan heb je ook meer afval. Met Maton Groep kijken we naar wat dan de juiste container is.

Wat is de klus?

Het eerste punt van aandacht voor de container voor het tuinafval, is de inhoud ervan. Hoeveel afval moet je gaan verwerken? Dit hangt natuurlijk af van het soort klus in de tuin dat je gaat doen. Er zijn kleine containers, met een inhoud van 2 of 3 kubieke meter, maar je kan ook voor een heel groot model van bijvoorbeeld 40 kubieke meter gaan. Wanneer de tuin echt toe is aan een make-over, dan moet je er wel ook op rekenen dat je zoveel nodig hebt. Een tuinafval container huren begint dus bij bepalen welke inhoud je nodig hebt.

Hoe lang ben je bezig?

Een volgend punt van aandacht is hoe lang je bezig bent met het werk. Je vraagt je misschien af wat dit met de container voor tuinafval te maken heeft. Eigenlijk is dit heel simpel. Als deze over langere tijd blijft staan, dan is deze natuurlijk kwetsbaar. Mensen kunnen bijvoorbeeld hun kans schoon zien om er van alles in te gooien wat er niet in hoort. Of er worden juist dingen uit gehaald die over straat gaan zwerven. Dit wil je allemaal voorkomen. Als je dus wat langer bezig bent, is een gesloten container vaak een beter optie.

Het soort afval

Een ander punt van aandacht is het soort materiaal wat je aan afval produceert. Ga je snoeien? Dan heb je daadwerkelijk ook een container voor groenafval nodig. Dit wordt anders wanneer je ook gaat bouwen. Ga je bijvoorbeeld een tuinoverkapping maken? Dan zal je ook veel hout en ander bouwmateriaal als afval overhouden. Daar moet je dan natuurlijk ook wel een ander soort container voor gebruiken. Dit moet je dus ook goed voor ogen houden. Overleg eventueel met een specialist over de beste keuze. Soms is een gemengde container dan namelijk de beste optie voor jou.

Genieten van de tuin

Nu de container gekozen is en deze op het terrein klaarstaat, kan je aan de slag gaan. Pak de bomen en struiken aan door deze te snoeien. Doe iets aan de graszoden die niet meer voldoen. Veeg al het gevallen blad en tak weg. Alles moet aan kant worden gemaakt om te zorgen dat jij straks weer lekker kan genieten van de tuin. En als je dan toch aan de slag gaat, kijk ook eens naar de laatste trends op dit gebied. Zo kan je ook nog eens zorgen dat jouw eigen oase weer helemaal voldoet aan deze tijd.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment