Home Tuintips De nieuwste trends voor aankleding van jouw terras of tuin

De nieuwste trends voor aankleding van jouw terras of tuin

by Sander
De nieuwste trends voor aankleding van jouw terras of tuin

Als je trends volgt, kan het je niet ontgaan zijn dat het vloerkleed voor buiten helemaal in is geraakt. De tuin en het terras gaat steeds meer deel uitmaken van onze woon- en leefruimte. Dat zie je aan de loungeset, maar ook aan de verlichting tot en met lampenkappen aan toe. De volgende stap was wellicht logisch: buitenkleden. Een buiten vloerkleed verhoogt het comfort en je kan natuurlijk met kleur en structuur ook extra sfeer toevoegen aan die buitenruimte die steeds een belangrijker plaats gaat innemen.

Waar moet je aan denken bij buitenkleden

Niet ieder vloerkleed is geschikt als buitenkleed. Als je besluit om een oud kleed van binnen te gebruiken voor dit doel, is dat vrijwel alleen mogelijk als je het weer binnen haalt als je zelf ook de tuin verlaat. De meeste materialen slijten snel als je deze buiten gebruikt en na regenval kunnen ze zompig worden of zelfs gaan schimmelen. Het is om die reden beter om te kiezen voor een vloerkleed dat geschikt is om buiten te gebruiken. De trend heeft ervoor gezorgd dat de keuze in buitenkleden op het moment erg groot is. De materialen die gekozen zijn, kunnen normaal gesproken de buitenlucht en een Hollands buitje wel aan. Kijk echter altijd even naar de gebruiksaanwijzingen.

Welke keuze heb je in buitenkleden?

Eigenlijk doet de keuze in buitenkleden niet meer onder voor vloerkleden binnen. Buitenkleden kan je kopen in alle vormen en maten. Er is een buitenkleed voor de liefhebber van Scandinavisch minimalisme, maar ook felle kleuren en wervelende patronen zijn mogelijk. Smaken verschillen en dat geldt voor buitenkleden evenzeer als voor andere zaken. Kies daarom wat jij mooi vindt. Ben je op zoek naar inspiratie voor buitenkleden die echt passen bij jouw tuin? Kijk dan eens online naar het assortiment van een specialist in vloerkleden. Jouw kleed zit er beslist tussen.

Matraskussens voor je comfort

Houten tuinmeubelen zullen waarschijnlijk nooit uit de mode raken. Dit natuurlijke materiaal past nu eenmaal goed in het groen van de tuinen. Er is een grote keuze en een van de trends is een eenvoudige houten bank zonder rugleuning. Deze kan je in principe overal plaatsen. Op een terras zorgt een dergelijke bank voor extra zitplaatsen. Maar het is ook een optie om deze op een rustig plekje in het groen te plaatsen. Ideaal om lekker te relaxen om mediteren. Toch ontbreekt er dan nog iets omdat hout nu eenmaal een harde zit heeft: matraskussens.

Waar moet je op letten bij matraskussens?

Een matraskussen heeft niets te maken met de slaapkamer. Het is een zacht vierkant kussen bedoeld om houten meubelen extra comfort te geven, onder andere in de tuin. Deze zijn in alle kleuren en formaten te krijgen. Behalve extra comfort bieden deze kussens ook de mogelijkheid om accenten te realiseren in je tuin. Je kan er verbindingen mee maken op het terras door een kleurencombinatie met een buitenkleed te maken. Je kan ze ook gebruiken door met een felle kleur contrast te zoeken met het groen. Maar vooral kies je deze kussens omdat je er heerlijk op kunt zitten of liggen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment