Home Tuintips De perfecte tuin voor jouw levensstijl

De perfecte tuin voor jouw levensstijl

by Sander

Een tuin: je eigen paradijs achter huis. Een tuin komt in iedere vorm en maat voor.  Ga je voor een onderhoudsvriendelijke tuin, of voor een groene oase? Het is belangrijk om na te denken over wat het beste bij jou past. Wil je veel tijd steken in je tuin, of heb je andere prioriteiten? Voor iedere levensstijl, heb je een passende tuin. Maar waar moet je eigenlijk allemaal op letten, wanneer je je droomtuin wilt gaan aanleggen?

Droomtuin op het zuiden

Iedereen zijn of haar tuin is anders. Zo staat de ene tuin op het zuiden, en de andere tuin weer op het noorden. Het is belangrijk om te weten hoe de zon op jouw tuin staat. Dit omdat sommige planten veel zonlicht juist fijn vinden- en andere planten hier totaal niet tegen kunnen. Veel mensen vinden een ton op het zuiden het meest gunstig: wanneer je tuin richting het zuiden ligt, heb je altijd zon in je tuin. Zowel in de zomer, als in de winter schijnt de zon zijn volle baan langs jouw tuin. Maar een tuin op het zuiden heeft ook zo zijn nadelen: wanneer je grasmatten in je tuin hebt liggen, zal je al gauw merken dat de grond en het gras snel uitdrogen en kale plekken vertonen. Met een tuin op het zuiden heb je dus wel wat werk aan je tuin.

Groen, groener, groenst

Er zijn veel planten die tegen flink wat zon kunnen. De ene plant heeft alleen wat meer onderhoud nodig dan de ander. Houd je van groen? Dan is de laurier misschien wel wat voor jou. De laurier is één van de populairste soorten haagplanten. Hij groeit snel, wat ervoor zorgt dat je op korte termijn een mooie, compacte haag kunt creëren. De laurier houdt ervan om in de volle zon of in halfschaduw te staan.

Een kleurrijke haag

Houd je van wat meer kleur in je haag? Dan is de hulst misschien wat van jou. Een hulst is makkelijk te herkennen aan de stekelige, glanzende groene bladeren. In de lente begint de seizoensgebonden eigenschap van de plant: er worden kleine bloemen geproduceerd, die de hele zomer blijven. De rode, o zo herkenbare rode bessen, verschijnen in de herfst en blijven de hele winter op de takken. Ook is de hulst een onderhoudsarme plant. De hulst blijft in topvorm door maar slechts één keer te snoeien. Ook voelt de hulst zich het fijnste in de volle zon, of in halfschaduw.

Heb je zon in je tuin en vind je het prettig om niet al te veel onderhoud te moeten plegen? Dan zijn deze twee hagen wellicht de perfectie optie voor jou!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment