Home Tuintips De trends in tuinhuisjes

De trends in tuinhuisjes

by Sander

Wellicht is het jou ook al opgevallen dat er steeds meer tuinhuisjes worden gebouwd. Soms zijn deze eenvoudig en uitsluitend bedoeld als een opslagruimte voor tuingereedschap of meubelen. Maar steeds vaker worden ze ook als een aanvulling gebruikt op de woonruimte. Een tuinhuisje met water, elektriciteit en verwarming is tenslotte een leuke logeerkamer of een aanvulling op een B&B. Wat zijn nu de trends die je kan onderkennen bij de moderne grotere tuinhuisjes.

1. Strakke lijnen

Als je voor strakke lijnen kiest zijn glas en metaal goede opties. Beide materialen zijn ook goed te combineren en passen in een moderne tuin. Uiteraard moet je daarbij wel denken aan bescherming tegen de zon op momenten dat het nodig is. Luxaflex is daarbij een interessante mogelijkheid. Er zijn tegenwoordig allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar zodat je het tuinhuisje precies die aanblik kan geven die jij voor ogen hebt. Luxaflex kan je op maat laten maken en is daarom ook geschikt voor de moeilijke ramen. Kijk bijvoorbeeld eens naar luxaflex | Woninginrichting-aanhuis Een ander voordeel is het gebruiksgemak en het beperkte onderhoud dat nodig is.

2. Romantisch ontwerp

De natuur heeft een grote aantrekkingskracht op ons. Terug naar de natuur is uiteraard geen optie meer, maar in de tuin kan je een poging wagen. Een romantisch tuinhuisje is uiteraard van hout en bij voorkeur hout dat al een eerdere bestemming heeft gehad. De lijnen van een dergelijk tuinhuis mogen beslist enige grilligheid vertonen indien dit niet ten koste gaat van het comfort en de duurzaamheid. In de tuin is licht altijd een bijzondere factor waarmee je kan spelen. Uit Amerika zijn de shutters naar Europa gekomen. Er zijn diverse materialen en vormen maar die hebben gemeen dat ze een romantisch lichtbeeld kunnen scheppen maar ook praktisch zijn als raambekleding. Doe inspiratie op bij Shutters | Woninginrichting-aanhuis. Een goede keuze voor een mooi tuinhuis.

3. Een duurzaam tuinhuis

Een tuinhuis zelf bouwen? Duurzaamheid en bescherming van het milieu heeft invloed gekregen op alle aspecten van ons leven. Ook bij de bouw van een tuinhuis is dit dus een factor van belang. Hout van bedrijven die gecertificeerd zijn, is derhalve gewoon een must. Wist je bijvoorbeeld dat een onderneming die PEFC-gecertificeerd is, de verplichting heeft voor iedere boom die gebruikt wordt als bouwmateriaal er 1,2 nieuw te planten. Zo wordt hopelijk het bos verder uitgebreid. Ook voor de rest van het tuinhuis kunnen natuurlijke materialen worden gebruikt die het milieu niet schaden. Uiteraard zorg je verder voor goede isolatie en een verwarmingsbron op basis van hernieuwbare energie.

4. Veiligheid

Een tuinhuis wekt wellicht ook interesse op van minder gewenste gasten. Zeker als het een luxe exemplaar betreft waar de beveiliging minder goed is dan die van de woning. Voorkom dat potentiële probleem door ook je tuinhuis gewoon goed te beveiligen. Kies voor goede sloten met certificaat en vergeet ook de ramen niet te voorzien van veiligheidssloten. Een buitenlamp met bewegingssensor is vaak een effectieve methode om bezoekers met minder goede bedoelingen te ontmoedigen. Daarbij is een camera die je op je smartphone kunt bekijken een moderne en relatief voordelige manier van bescherming van je bezittingen.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment