Home Tuintips De tuinset als eyecatcher van je tuin

De tuinset als eyecatcher van je tuin

by Sander
loungeset

Design en comfort in de tuin? Dan ga je uiteraard voor een van de grote merken die dat bieden. Ook in 2021 zijn er weer nieuwe trends die je tuin nog aantrekkelijker maken. Wordt het voor jou ook weer tijd om op zoek te gaan naar een mooie tuinset aanbieding of ben je gewoon nieuwsgierig? Hieronder staat een interessant lijstje.

1. All weather loungeset

Gemak dient de mens en dat zie je terug in het aantal tuinsets dat all weather is. Op die manier kan je de tuinset gedurende het gehele tuinseizoen buiten laten staan. Het draait dan uiteraard allemaal om de kwaliteit van de kussens. De topmerken, zoals Exotan, hebben meerdere design tuinsets in het assortiment die all weather zijn. Het is altijd verstandig om dergelijke tuinsets ook niet onnodig aan de elementen bloot te stellen. Een waterdichte hoes of een droog plekje in de periode dat jij geen gebruik maakt van de set is een pre.

2. Verwarmde kussens

Dat moet iedere tuinliefhebber toch aanspreken: een design tuinset met verwarmde kussens. De nieuwe sierkussens van Cosi Fire hebben een verwarmingsspiraal en een bijgeleverde oplaadbare accu. Dat zorgt voor comfort maar ook voor een luxe aanblik. De kussens zien eruit alsof ze voor binnen gemaakt zouden kunnen zijn, maar zijn bedoeld voor buiten. Verras je gasten met deze extra luxe op een minder warme dag.

3. Gardening

De nieuwe meubeltrend voor de tuin wordt gardening genoemd. Hierbij is het met name van belang dat het meubilair inclusief de tuinset een geheel gaat vormen. Uiteraard is hout hierbij een mooi materiaal omdat het zo natuurlijk is. Maar ook glas en steen kan je goed toepassen. Leuke accessoires kunnen het helemaal afmaken. Laat jouw fantasie maar het werk doen maar vergeet in je creativiteit nooit dat eenheid in stijl de bedoeling is bij gardening.

4. Loungetafels met vuurhaard

Het zijn op zich al eyecatchers, mooie loungetafels waarin een vuurhaard is ingebouwd. Je ziet ze vooral met een voet afgedekt met teak en een aluminium blad. Let er hierbij altijd op dat het blad ook groot genoeg blijft om er een glas of kopje veilig op te kunnen zetten. De combinatie van een dergelijke tafel met een groene loungeset doet het erg goed. Lekker comfortabele dikke kussens in een mooie donkere kleur groen zorgen voor een ideale zithoek dicht bij het vuur. Ook een tuinhaard is een mooie optie. Uiteraard is het oppassen met kinderen en huisdieren. Open vuur blijft fascinerend.

5. Teakhout

In een strakjes tuin is een combinatie van een tafel met een stoer blad van teakhout met een minimalistisch onderstel van metaal een goede optie. Als je een dergelijke tafel combineert met rope stoelen heb je een tuinset die echt de moeite waard is. Omdat comfort in de tuin ook voorop staat, horen er lekkere dikke kussens bij. De kleuren zijn dan bij voorkeur donker en natuurlijk, denk aan diverse bruintinten of zwart. Teak is een ‘levend’ materiaal en daardoor wordt een tafelblad van teak uniek. In combinatie met aluminium is een dergelijke tafel onderhoudsarm.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment