Home Tuintips Duurzaam tuinieren bij huis

Duurzaam tuinieren bij huis

by Sander

Een mooie tuin is een heerlijke toevoeging aan je leefomgeving. Heb je de beschikking over een stukje grond aan huis? Dan is het fijn om de tuin exact in te richten op een manier waar jij en jouw mede-huisgenoten baat bij hebben. Leg liever de tuin niet vol met tegels of grind. De overheid vraagt bewoners van woningen steeds vaker om in ieder geval een gedeelte van de tuin groen te laten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het inzaaien van wilde bloemen en gras en zorg je voor een prettige plek voor bijen en andere insecten.

Duurzaam tuinieren

Duurzaam tuinieren betekent kiezen voor materialen in de tuin die natuurlijk zijn van oorsprong. Zaai je plantjes in het voorjaar? De meeste mensen doen dit bijvoorbeeld in plastic potten of bakjes. Met repen oud krantenpapier kun je zelf vochtdoorlatende potjes vouwen. Wanneer het plantje aan het groeien is (en klaar is om buiten gezet te worden) kun je het plantje inclusief het papieren potje in de grond zetten.

Potten en planten hergebruiken

Recycle oude plastic plantenpotten in de plastic container, of blijf ze eerst voor langere tijd hergebruiken. Stek jouw planten en geef stekjes weg, of doe mee met het ruilen van zaden en planten via het internet. Zo bespaar je op de aanschaf van planten en heb je meer budget voor het leuk inrichten van de tuin zelf. Ook zaken als het opstalverzekering vergelijken en het kiezen voor bijvoorbeeld een zorgverzekering met een voordelige premie helpt bij het vrijmaken van budget!

Jouw eigen groententuin

Maak een lijstje van de kruiden en groenten die je graag eet. In de zomermaanden kun je groenten als kropsla en sperziebonen goedkoop kopen in Nederland. Kies voor groenten, kruiden en fruit dat minder goed verkrijgbaar is

of duurder is in de winkel. Leuke voorbeelden van makkelijk te kweken groenten en fruit zijn tomaten (in een zonnige tuin), bosbessen, komkommers, pompoenen, tuinbonen en koolsoorten. Er gaat niets boven het eten van zelf geteelde radijsjes en worteltjes. Deze groenten zijn ook voor kinderen bijzonder makkelijk te kweken. Zo wordt tuinieren leuk en leerzaam!

Verzeker je tuin goed

En heb je dan eindelijk een tuin waar je u tegen zegt? Een duurzame en mooie tuin. Zorg er dan voor dat je tuin goed verzekerd is tegen onverwachte schade en diefstal. Let op: de spullen en diefstal in jouw tuin verzeker je met een inboedelverzekering. De opstalverzekering biedt dekking als er schade is ontstaan aan de bijgebouwen, zoals de schuur en stalling. Verzekeringen zijn duur, maar wel verstandig om af te sluiten. Daarom is je inboedel- en opstalverzekering vergelijken aangeraden. Zo vind je makkelijk de verzekeringen die bij je tuin passen tegen een voordelige prijs. Dan kun je nog lang van je duurzame tuin genieten.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment