Home Tuintips Een mooie schutting kan je tuin afmaken!

Een mooie schutting kan je tuin afmaken!

by Sander
Een mooie schutting kan je tuin afmaken

Een van de belangrijke onderdelen van je geliefde tuin is een goede schutting. Een schutting biedt namelijk de nodige bescherming voor je tuin. Er zijn tegenwoordig tal van opties als het gaat om schuttingen. Daardoor is een schutting niet alleen meer bescherming voor de tuin, maar helpt het ook mee voor de uitstraling van de tuin. In deze blog vertellen we je daarom graag meer over de verschillende opties als het gaat om schuttingen.

Het aanleggen van een schutting 

Bij het aanleggen van een schutting zijn er vele variabelen waar rekening mee gehouden moet worden. Een belangrijk punt is bijvoorbeeld de vorm van de tuin en daarmee ook de vorm waarin je de schutting wil hebben. Wil je bijvoorbeeld een rechte schutting, of een schutting met een of meerdere hoeken erin. Tegenwoordig is een schutting makkelijk op maat te maken. Als je eenmaal besloten hebt hoe groot de schutting moet worden, is het tijd om te bedenken van welke materialen je de schutting laat maken. Een schutting moet wel stevig in de grond staan, dus kies je voor houten palen of ga je toch liever voor betonpalen. En hoe komt de schutting er zelf uit te zien? Wil je een lichte houten schutting, of ga je voor een donkere houten schutting. Al deze variabelen hebben invloed op hoe de schutting er uiteindelijk uit komt te zien en hebben dus ook een groot effect op de uitstraling van de tuin. 

De combinatie hout en beton

Wanneer je kiest voor een hout beton schutting, zijn er tegenwoordig meerdere mogelijkheden om deze naar je eigen smaak te maken. Voor de houten wanden van de schutting kun je kiezen uit verschillende soorten hout, van licht tot donker hout. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen of je bewerkt of onbewerkt hout wil gebruiken. Zo heb je bij de betonpalen ook meerdere opties die invloed hebben op de uitstraling van de tuin. Zo kun je ervoor kiezen om de schutting te maken met wit beton, grijs beton of met zwart beton. Maar je hebt ook nog de keuzen of je ruw beton wil of dat je glad afgewerkt beton wil. Tot slot kun je bij glad beton er ook nog voor kiezen of je deze gecoat wil hebben of niet. Door de vele verschillende mogelijkheden in zowel hout als in beton, valt er met de hout en beton combinatie voor bijna iedere tuin wel een bijpassende schutting te ontwerpen. 

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment