Home Tuintips Een onderhoudsvrije tuin inrichten

Een onderhoudsvrije tuin inrichten

by Sander
Het creëren van een onderhoudsarme tuin

Hoewel het uiteraard bij goed weer heerlijk vertoeven is in je eigen tuin, wordt het betrekken van een woning met een tuin soms ook als last gezien. Het op orde brengen en houden van de tuin, de tuin inrichten en kiezen voor bepaalde planten, bomen en tuinmeubelen vraagt inderdaad wat aandacht en natuurlijk ook geld. Lijkt het je leuk om een tuin te hebben, maar ben je niet in staat om veel tijd aan het groen bij je woning te besteden? Dan kun je kiezen voor een onderhoudsvrije tuin. Hoe doe je dat?

Ideale tuin aanleggen of inrichten

Hoe kun je jouw perfecte tuin inrichten? Start allereerst met het maken van een lijstje van de zaken die je belangrijk vindt. Met andere woorden: wil je een comfortabele zithoek of een vuurplaats in je tuin? Hou je van het geluid van kabbelend water en kies je voor een vijver? Of beschik je over een klein stukje grond dat je graag als tuin zou willen inrichten? Ook is het handig om te bekijken hoeveel tijd je maximaal wekelijks aan de tuin wilt besteden. En is er sprake van fysieke beperkingen wat betreft het onderhouden van de tuin? Ook dan kun je nog steeds genieten van prachtige bloemen of een mooi gazon!

Budget

Bepaal jouw budget voor het inrichten van de tuin. Sluit je bijvoorbeeld een kleine persoonlijke lening af, of wil je de tuin eigenlijk inrichten zonder budget? Dan kun je een tuin alsnog perfect inrichten met zaden van de budget winkels zoals Action, ruil je planten en zaden of stekjes via Marktplaats of via fora op het internet. Laat vrienden en bekenden bijvoorbeeld op Facebook weten dat je op zoek bent naar bepaalde planten of bloembollen. Vaak hebben andere mensen planten over.

Kies voor onderhoudsvrij groen

Bij het beplanten van de tuin is het handig om te kiezen voor planten die langzaam groeien en dus niet vaak gesnoeid hoeven te worden (zoals struiken en bomen). Kies liever niet voor tegels in de tuin, maar geef planten en aarde zoveel mogelijk ruimte. Maak een pad met zakken boomschors schilfers van de tuinmarkt of laat een in het oog springend schuurdak begroeien met groen mos (door er yoghurt op te smeren). Zaai kruiden en bloemen in handige potten, die je in groepjes bij elkaar zet. Zo kun je jouw planten makkelijk bereiken en haal je eenvoudig een pot weg, wanneer je een plant vervangt. Wil je vlonders of een luxe zithoek in de tuin? Of heb je bijvoorbeeld een nieuw hek of een schutting nodig? Met een voordelige persoonlijke lening kun je snel aan de slag.

Heb je geen tuin tot je beschikking, maar bijvoorbeeld wel een muur die wat zon vangt? Denk dan eens aan een hangende tuin die je verticaal aan de muur bevestigt!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment