Home SoortenGras Een prachtig gazon in drie stappen

Een prachtig gazon in drie stappen

by Sander
kunstgras kopen

Een fijne tuin begint bij een mooi gazon. Iedereen heeft eigenlijk een grasveld nodig waar je vanaf je terras over uit kan kijken of in de zomer lekker een handdoekje op kunt uitleggen. Kinderen kunnen er spelen en de hond kan er lekker overheen rennen. Heb jij nog geen gazon in de tuin, maar weet je niet waar je moet beginnen. Het aanleggen van een gazon kan lijken op een onmogelijke klus. In dit artikel helpen we jou een eindje op weg. Zo heb jij binnen no time een prachtig gazon in de tuin.

Aanleggen

Een gazon begint met de aankoop en het aanleggen van de graszoden. Bij Gazonplus kun je bijvoorbeeld verschillende soorten graszoden bestellen en laten leveren. Het ene gras is het andere niet. Ga dus op onderzoek en kies de grassoort uit die jij het allermooiste vindt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor speelgazon graszoden. Ideaal voor de kids! Je kunt ervoor kiezen om je gazon zelf aan te leggen. Dat is niet heel ingewikkeld, maar het kost wel veel tijd en de ondergrond moet perfect zijn. Meestal kun je voor een kleine meerprijs de graszoden ook laten aanleggen door de leverancier. Dat scheelt vaak een hoop stress.

Opfleuren

Alleen een grasveld maakt nog geen tuin. Je kunt jouw gazon opfleuren door in het midden of aan de zijkanten van jouw gazon wat bloemperkjes aan te leggen. Zo breng je wat extra kleur in het groen. Zorg er wel voor dat je jouw graszoden en bloemperkjes goed gescheiden houdt. Als de bloemen en het gras elkaar gaan overlappen gaat alles door elkaar groeien en is jouw prachtige tuin binnen de kortste keren veranderd in een oerwoud.

Onderhouden

Wanneer je eenmaal een mooi gazon hebt liggen wil je het natuurlijk zo mooi houden. Dat is niet mogelijk zonder het nodige onderhoud. Het is van belang dat je je gras goed blijft maaien. Niet alleen zien lange grassprieten er slordig uit, maar een ongemaaid gazon geeft ook mos en onkruid vrij spel. Meestal heeft jouw gazon genoeg aan regenwater, maar in droge periode kan het geen kwaad om het wat extra te bewateren. Dit kun je doen met een tuinslang, maar je kunt het ook wat steviger aanpakken met een irrigatiesysteem. Best een investering, maar voor grote oppervlakten zeker geen slecht idee. Om te voorkomen dat er lelijke kale plekken in jouw gazon ontstaan moet je alles wat op het gras staat regelmatig verplaatsen. Laat trampolines, beeldjes en bloempotten dus niet maandenlang op dezelfde plek staan. Dan krijg je kale plekken. Kortom: met wat tijd en aandacht heb ook jij binnen de kortste keren een prachtig gazon. Met het juiste onderhoud heb jij vervolgens nog jaren plezier van jouw prachtige grasveld.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment