Home Tuintips Een tuin geschikt maken voor sport

Een tuin geschikt maken voor sport

by Sander
Een tuin geschikt maken voor sport

Genieten in de tuin kan op vele manieren. Vaak wordt gekeken naar manieren hoe je de tuin zo relaxed als mogelijk kan maken. Het is juist ook leuk om op een hele andere manier je tuin te gebruiken. Bijvoorbeeld door van de tuin een ruimte te maken waar je lekker in kan sporten. Daar zijn veel mogelijkheden voor. Zo kan je bijvoorbeeld een klein hockeyveld in de tuin aanleggen. Er is ook nog veel meer mogelijk.

Hockey en andere sporten

Wanneer je wil kunnen hockeyen in de tuin, dan is in de eerste plaats de ondergrond heel belangrijk. Daarvoor heb je echt hockey kunstgras nodig. Een kunstgras hockeyveld in de tuin wordt altijd geheel op maat aangelegd. Zo kun je ook in je eigen tuin op een perfecte kwaliteit hockeygras een balletje slaan.

Het voordeel hiervan is dat je ook andere sporten ermee mogelijk maakt. Lekker voetballen in de tuin wordt er bijvoorbeeld ook een stuk gemakkelijker door. Het is fijn om gemakkelijk dit soort dynamische sporten in je eigen tuin te kunnen beoefenen. Bijvoorbeeld met een klein groepje vrienden.

Dit is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid. Het kan je ook helpen om beter te worden in je sport. Doordat je nu zelf kunstgras in de tuin hebt, heb je de mogelijkheid om wat extra te oefenen op je vaardigheden. Weer of geen weer; kunstgras is altijd bespeelbaar, dus je hebt geen enkel excuus meer om niet te sporten.

Kiezen voor grote tegels

Een andere optie die je hebt, is het kiezen voor grote tegels in de tuin. Daarmee kan je zorgen voor wat ruimte om bijvoorbeeld aan de slag te gaan met krachttraining. Je moet daar stabiel voor kunnen staan of liggen om de halters veilig te kunnen tillen en trekken. In dat geval is het fijn wanneer je met grote tegels werkt omdat dit een soort effect van een plateau geeft. Zo kan je op warme dagen lekker aan je spiermassa werken in je eigen tuin.

Aanvullen met accessoires

Je kan de tuin ook aanvullen met accessoires om te sporten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het plaatsen van een trampoline. Dit is niet alleen goed voor je beweging, maar het is ook gewoon leuk. Er zijn daarnaast nog heel veel andere interessante opties. Denk bijvoorbeeld aan een mobiele basket om wat basketbal te spelen. Of denk aan een vangnet waarmee je het mogelijk maakt om je golfafslag te oefenen. Er zijn nog heel veel meer leuke opties die je een kans kan geven in de tuin.

Bewegen en genieten

Tot slot is er ook nog een optie die zowel voor het sporten als voor het genieten aantrekkelijk kan zijn. Je kan er namelijk ook nog voor kiezen om een zwembad in de tuin op te zetten of te laten plaatsen. In dat geval kan je je baantjes trekken voor je lichaamsbeweging. Maar op een warme zomeravond kan je ook met vrienden met een lekker drankje in het bad plaatsnemen. Zo kan je er dus op meerdere manieren van genieten.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment