Home SoortenBomen Fruitbomen planten in je tuin

Fruitbomen planten in je tuin

by Sander
Fruitbomen snoeien wanneer en hoe snoei je fruitbomen

Eindelijk is de verbouwing achter de rug! De nieuwe keuken is geplaatst en het speciaal ontworpen terras met die prachtige overkapping ligt voor je klaar voor zomers genieten met de hele familie. Nu ligt er nog een mega grasveld voor je dat helemaal naar de rivier loopt en je uitnodigt voor een mooi plan. Je vriend opperde om appelbomen neer te zetten en dat lijkt je wel een goed idee. Kersenbomen, appelbomen en perenbomen in bloesem vind je heel erg mooi om naar te kijken en als er dan ook nog heerlijk fruit geplukt kan worden ben je helemaal gelukkig.

Welke fruitbomen kies je?

Het eerste waar je aan denkt is een appelboom. Maar dat is dan ook wel de meest bekende fruitboom. Appelbomen kan je kopen als hoogstamboom, als laagstamboom en als leiboom, het plukken van de appels is natuurlijk het makkelijkst met een laagstamboom. In de lente is de bloesem van de appelboom overweldigend en met je gezin kan je in de nazomer lekker appels plukken. 

Perenbomen geven witte bloesem in de lente en in de zomer kan je de peren plukken. De grillige vorm van veel perenbomen is mooi om naar te kijken en perenbomen zijn vaak iets lager dan appelbomen, extra leuk voor de kinderen?

De roze, lichtroze en witte bloesem van de kersenboom is een echte lust voor de ogen. In juni zie je de eerste kersen aan de bomen verschijnen. Kersenbomen kan je kopen als struik, als laagstamboom, halfstam of hoogstamboom.

Waar, hoe en wanneer plant je fruitbomen?

Fruitbomen plant je het liefst op een zonnige plek, zo krijg je meer fruit van de boom. Ook moet de grond niet al te nat zijn. De fruitbomen plant je het beste van november tot eind maart, de bomen zijn dan in rust. Als de blaadjes van de bomen zijn gevallen, zo’n beetje november dus, is de meest geschikte periode om te planten. Tussen de fruitbomen in komt gras. Je kan het beste een bloemen- en kruidenmengsel kopen, Fruitmax, dat speciaal is samengesteld voor grasstroken in fruitboomteelt. In het mengsel vind je 14 soorten bloemen en kruiden die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook veel bijen, die zo belangrijk voor de bestuiving zijn, aantrekken. In het bloemenmengsel zitten onder andere zaden van Margriet, Kamille, Korenbloem, Koriander, Venkel, Wikke en Wilde Peen. Te leuk en te mooi!

Je eigen boomgaard in je achtertuin

Je weet nu welke fruitbomen je in je tuin wil en hoe je de bestuiving slim moet regelen. Als je trouwens meer wil lezen over bloemen en gras zaaien, lees je natuurlijk het blog Geïllustreerde zaaihandleiding voor veldbloemen lezen. Veel plezier!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment