Home Tuinonderhoud Geef je tuin een opknapbeurt met deze 6 tips

Geef je tuin een opknapbeurt met deze 6 tips

by Sander

Ben je uitgekeken op de indeling van je tuin of heb je de laatste tijd niet veel meer aan het onderhoud gedaan? Dan wordt het tijd om in actie te komen. Als het weer zich ervoor leent, kun je in een paar uurtjes tijd al heel wat bereiken. Het is belangrijk om de tuin regelmatig een opknapbeurt te geven, omdat het geheel anders een verwaarloosde en verwilderde indruk achterlaat. Dat werkt demotiverend, dus laat het bij voorkeur niet zo ver komen. Is dat stadium al gepasseerd? Dan zijn hier zes tips om er snel iets aan te kunnen doen!

  1. Ruim losse rommel op. Afgevallen bladeren, rondzwervende takken, misschien wat rommel die over de schutting is gewaaid, weg ermee! Gewoon even met de vuilniszak in de hand de tuin door, dan ziet het er al een stuk beter uit.

  2. Schaf een hogedrukreiniger aan als je die nog niet hebt. Waar wordt een hogedrukreiniger voor gebruikt? In de tuin kun je er het tuinpad op simpele wijze mee schoonspuiten. Daarmee verwijder je eenvoudig eventuele groene aanslag, veroorzaakt door mossen. Een schoon tuinpad maakt een frisse indruk en neemt het rommelige gevoel weg.

  3. Werp eens een kritische blik op je plantenborders. Als je er al een tijdje niets aan gedaan hebt, is de kans groot dat er onkruid in groeit. Geen goede zaak, want dat onkruid zal op den duur jouw planten gaan verstikken. Je kunt bij Gereedschapcentrum.nl alle benodigdheden vinden om dat onkruid aan te pakken, zoals een hark, een schoffel en diverse soorten klein tuingereedschap.

  4. Het onderhouden van de vaste planten in de tuin is ook een belangrijk onderdeel van dit stappenplan. Zoek in de plantengids op internet op welke plant wanneer gesnoeid moet worden en maak hiervan een jaarschema. Zo weet je steeds exact wat je te doen staat in de tuin. Een goede snoeischaar is natuurlijk essentieel, maar dan is het vervolgens ook zo gepiept en maak je de tuin in een handomdraai weer mooi.

  5. Heb je een gazon in de tuin? Vergeet dan niet om het gras zo nu en dan te verticuteren. Je maakt daarmee het gras sterker en het gazon mooier. Het gras verticuteren kun je doen met een verticuteerhark (kleinere tuinen) of een verticuteermachine (grotere tuinen).

  6. Wil je op eenvoudige wijze een nieuwe look aan de tuin geven? Overweeg dan om wat potplanten te plaatsen. Bevalt het achteraf niet, dan haal je ze zo weer weg!

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment