Home Tuintips Genieten van je tuin als het slecht weer is

Genieten van je tuin als het slecht weer is

by Sander
Genieten van je tuin als het slecht weer is

Als je ervoor gekozen hebt om deze website te bezoeken, ben je ongetwijfeld een grote tuinliefhebber. De kans is ook groot dat je het liefst het hele jaar door van je tuin wilt genieten. Helaas laat ons klimaat het niet toe om het hele jaar buiten in de tuin te zitten als je niet de beschikking hebt over een terrasheater, een vuurkorf of vuurtafel. Desondanks zijn er uitstekende (toepasbare) opties om toch te genieten van een tuin als het slecht weer is. Met een mooi ingerichte terrasoverkapping kun je het gehele jaar genieten van je groene paradijs.

Waarom het plaatsen van een terrasoverkapping een prima optie is

Als je mogelijkheden hebt om een overkapping in je tuin te plaatsen, is dit zeker een overweging waard. Een overkapping is in diverse opzichten een fijne toevoeging van je tuin.

Je kunt overkappingen in je tuin immers voor diverse doelstellingen gebruiken. Denk hierbij onder andere aan het droog opbergen van je spullen, om je auto of motor onder te parkeren (als carport dus) of om mooie beplanting tegenop te laten groeien. De meeste mensen denken bij een overkapping in de tuin aan een heerlijke plek om eronder te kunnen zitten en dat is een zeer logische gedachtegang. Als je beschikt over een terrasoverkapping, kun je een veel langere periode van je tuin genieten. Een terrasoverkapping biedt immers veel bescherming tegen weersinvloeden zoals een bui regen, harde wind of een (te) felle zon. Dit is zeker het geval als je beschikt over een terrasoverkapping die je kunt dichtmaken. In dat geval kun je deze gezellige plek ook op een leuke manier inrichten. Je kunt het gehele jaar door van je tuin genieten. Weer of geen weer.

Verschillende soorten terrasoverkappingen

Er zijn verschillende soorten terrasoverkappingen waarvoor je kunt kiezen. Als je de wens hebt om het hele jaar door te genieten van je tuin, kom je als snel op een terrasoverkapping of een veranda uit. Deze twee termen worden ten onrechte vaak door elkaar gebruikt maar er zit wel degelijk een verschil tussen deze twee opties. Een veranda is immers een constructie die altijd aan één zijde aan de woning wordt gemonteerd. Dit hoeft bij een terrasoverkapping niet het geval te zijn. Dit zou dus zelfs een volledig vrijstaande tuinoverkapping kunnen zijn die in het midden van de tuin kan worden geplaatst. Een veranda is dus altijd een terrasoverkapping maar een terrasoverkapping hoeft géén veranda te zijn. 

Je hoeft je maar even te verdiepen in het aanbod van terrasoverkappingen om te ontdekken dat je hier een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden in hebt. Terrasoverkappingen zijn niet alleen verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen maar kunnen ook gemaakt zijn van verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken tussen een houten of een aluminium overkapping. Met betrekking tot de dakbedekking kun je de keuze maken uit opties als glas of polycarbonaat (kunststof). Daarnaast kun je kiezen voor een open constructie of de keuze maken om de terrasoverkapping die je kunt afsluiten. door het maken van deze keuze creëer je voor jezelf nog meer mogelijkheden om op ieder gewenst moment te genieten van je tuin, ook als het slecht weer is.

Opbouw en inrichting van een terrasoverkapping

Als je besloten hebt om een terrasoverkapping te nemen, sta je voor de keuze of je deze constructie zelf gaat opbouwen of dat je dit laat doen. Deze laatste optie behoort zeker tot de mogelijkheden. Je hoeft hier géén zeer ervaren doe-het-zelver voor te zijn. Als je de beschikking hebt over een goed stappenplan en zorgt voor een goede voorbereiding moet het zeker lukken. Daarna kun je van start gaan met misschien wel de leukste- maar ook wel de meest lastigste klus: de inrichting van je terrasoverkapping. Als je hiervoor kijkt naar het aanbod van een betere woonwinkel, ontdek je dat je volop keuzemogelijkheden hebt om dit heerlijke onderkomen op een leuke manier in te richten. Kies je voor een mooie eetbank of een heerlijke loungeset? Je hebt alle mogelijkheden om voor jezelf de perfecte setting te creëren om ook van je tuin te genieten als het slecht weer is.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment