Home Tuinklussen Het belang van goede kniebeschermers tijdens het bestraten

Het belang van goede kniebeschermers tijdens het bestraten

by Sander
Het belang van goede kniebeschermers tijdens het bestraten

Iedere stratenmaker weet hoe belangrijk het is om goed voor de knieën te zorgen. Je hebt immers maar één paar en daar moet je zuinig op zijn. Helaas breng je wel de gehele dag door op je knieën en daar zijn ze niet op gebouwd. Hierdoor krijgen veel stratenmakers uiteindelijk te maken met knieklachten. Een verkeerde houding of slechte bescherming kan zelfs blijvende schade aanrichten. Kniebeschermers mogen in jouw werkkoffer dan ook niet ontbreken. Maar van welke voordelen kan je genieten als je kniebeschermers draagt?

Minder spanning op de knieën

Als je veel tijd op de knieën doorbrengt kunnen er veel lichamelijke klachten ontstaan. Het lichaam is simpelweg niet gebouwd om deze houding 8 uur per dag aan te nemen. Hierdoor kunnen slijmbeursontstekingen, artrose en meniscusaandoeningen ontstaan. Dat wil je uiteraard voorkomen. Dankzij goede kniebeschermers haal je veel spanning van de knieën af. Hierdoor worden ze minder belast en is het risico op lichamelijke ongemakken een stuk kleiner.

Volhouden tot je pensioen

Stratenmakers hebben steeds vaker moeite om tot de pensioenleeftijd te werken. Logisch ook. Het lichaam is uitgeput na zoveel jaren noeste arbeid. Zeker nu de pensioenleeftijd steeds verder wordt opgeschroefd. Op de lange termijn kunnen kniebeschermers lichamelijke ongemakken voorkomen. Hierdoor wordt het werken op de knieën een stuk eenvoudiger en kan je dit langer volhouden. Lees hier meer over ergonomisch werken.

Hurken is geen noodzaak meer

We zien nog maar al te vaak dat stratenmakers door hun hurken gaan tijdens het werk. Vaak hebben ze na uren werk veel last gekregen van de knieën en proberen ze deze te ontlasten door een knielende houding aan te nemen. Wat ze niet beseffen is dat deze houding ook heel schadelijk is voor de fysieke gesteldheid. Daarom is het zitten op de knieën met kniebeschermers altijd nog veel meer aan te raden. Zo voorkom je ongemak door andere houdingen aan te nemen en dan alsnog het lichaam te beschadigen.

Bron: Klusvakman.nl

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment