Home Tuinonderhoud Het belang van stevige werkschoenen om buiten te werken

Het belang van stevige werkschoenen om buiten te werken

by Sander
Het belang van stevige werkschoenen om buiten te werken

Bij talloze klussen en bij uiteenlopende beroepen is het dragen van goede werkschoenen een must. Alleen bij het tuinieren lijken we het belang van werkschoenen al eens te vergeten. Toch is dat geen goed idee. Det juiste werkschoenen zorgen er niet alleen voor dat het tuinieren comfortabel verloopt, maar bovendien maken ze het werken in de tuin ook veilig. Wij hebben het over het belang van de juiste werkschoenen, leggen uit hoe je de juiste werkschoenen kiest en waarop je zoal dient te letten als je werkschoenen wil kopen.

Wat is het belang van werkschoenen?

Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van wat je tijdens het tuinieren allemaal doet, maar vaak is er een risico op vallende voorwerpen. Het kan daarbij gaan om gereedschappen, maar ook om snoeihout en dergelijke meer. Aan zware, vallende voorwerpen kan je je flink bezeren. Goede werkschoenen bieden hier bescherming tegen. Er zijn ook andere manieren waarop werkschoenen je outdoor beschermen. Zo zijn ze vaak gemaakt van materialen die slipgevaar helpen te voorkomen. Zeker als oppervlakken nat zijn, zijn goede werkschoenen een veilige keuze.

Verder is de juiste werkkleding voor buiten comfortabeler, zeker als de schoenen waterbestendig of waterdicht zijn. Ze houden bijvoorbeeld ook de voeten op temperatuur. Je voorkomt daarmee niet alleen koude voeten, maar ook vervelende blaren. Eigenlijk kan je dan ook zeggen dat werkschoenen je veilig houden en het comfort verhogen. En dat zijn wel heel belangrijke redenen om te kiezen voor goede werkschoenen.

Welke schoenen heb je nodig om in de tuin te werken?

Uiteraard kies je altijd voor een kwalitatief model. Met bijvoorbeeld de werkschoenen om in de tuin te werken van Engelbert Strauss zit je sowieso goed. Verder is het vooral afhankelijk van welke activiteiten je uitvoert. Als je niet met zware gereedschappen of materialen werkt, is een beschermende neus geen must. Dat maakt de schoen aangenaam om te dragen en heel licht. In het andere geval houdt de beschermende neus je veilig. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een werkschoen die waterbestendig of waterdicht is. Zo blijven je sokken lekker droog. Vuilafstotende werkschoenen zijn qua veiligheid geen must, maar bieden natuurlijk wel een belangrijk voordeel. Een anti-slipzool is iets dat we sowieso aanraden.

Waarop moet ik letten bij het kopen van werkschoenen?

Over het algemeen zal je vooral rekening moeten houden met de beschermingsklasse. Volgens de norm EN ISO 20347:2012 heb je de keuze tussen vier beschermingsklassen: OB, O1, O2 en O4. De zolen van deze schoenen zijn niet brandstofbestendig, maar dat is bij het tuinieren natuurlijk geen noodzaak. Wij raden over het algemeen aan om te kiezen voor de klassen O2 of O4. Deze schoenen zijn minstens 80 minuten niet-waterdoorlatend en hebben energie-absorberende eigenschappen. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de schoen goed past. Het is aan te raden om dezelfde maat werkschoenen te bestellen als de maat die je normaal gesproken draagt. Door de werkschoenen te passen, ben je zeker dat je de juiste maat te pakken hebt.

Gerelateerde Berichten

Leave a Comment